Actualitate
FOTO: În săptămâna „Şcoala Altfel”, elevii din Sâncel s-au împrietenit cu pădurea
În săptămâna în care şcoala a fost „altfel”, elevii şcolii din Sâncel au avut parte de activităţi cât se poate de distractive devenind, în doar câteva zile, prieteni ai pădurii.
Școala Gimnazială “Ion Pop Reteganul” Sâncel a derulat în săptămâna 1-5 aprilie activități extrașcolare importante care promovează imaginea pozitivă a unității școlare în comunitatea didactică a județului.
Este vorba de Proiectul educațional ,,Pădurea- prietena mea”, inițiat de prof. Marinescu Sabina (Școala Gimnazială “Toma Cocișiu” Blaj) derulat în 2 aprilie, cu implicarea copiilor si cadrelor didactice din școlile “Toma Cocișiu” Blaj, “Aron Cotruș” Cergău Mare, “Ion Pop Reteganul” Sâncel (școală gazdă) și “Simion Bărnuțiu” Zalău.
Obiectivul general al proiectului a fost implicarea și responsabilizarea tinerilor în activități de protejare a naturii și dezvoltarea dragostei față de pădure și mediul înconjurător.
Au fost prezenți la această acțiune de amploare elevi din cele trei școli implicate, iar invitați speciali au fost Romeo Cristea, șef district Ocolul Silvic Sebeș si Ilie Zubașcu, pădurar. Aceștia le-au vorbit copiilor despre importanța pădurilor, i-au ajutat în activitatea de plantare de a 150 puieți în curtea școlii din Sâncel, sub formă de gard viu. La finalul activităților programate, elevii au fost răsplătiți cu diplome, cărți și pliante cu informații utile despre importanța pădurilor și a protejării mediului înconjurător, ca urmare a participării la cele două secțiuni de concurs ale proiectului: secțiunea desen și prezentare pe tema pădurii.
A doua activitate de amploare desfășurată la Sâncel a avut loc în data de 4 aprilie cu ocazia organizării Concursului Interjudețean “Copilărie în pași de dans”, ediția a V-a, coordonat de directoarea Lenuța Bloj. La această competiție s-au înscris 13 școli din județul Alba cu un număr de 28 de echipe la trei secțiuni diferite: dans popular, modern și alt tip de dans. Timp de cinci ore, şcoli din București și județele Vâlcea, Mureș, Sibiu, Bistrița-Năsăud, Dâmbovița și Brăila au participat indirect la acest concurs prin înregistrări video, la secțiunea extraconcurs.
Au fost prezenți la acest eveniment susținători și colaboratori ai școlii, oficialități locale, primarul comunei, Ilie Frățilă, președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel, vicepreședintele CJ, Florin Roman, reprezentanți ai ISJ Alba – Iuliana Șarlea și Corina Popoviciu.
Concursul are un impact pozitiv asupra elevilor, cadrelor didactice și a comunității locale, elevii având posibilitatea de a-și face cunoscut talentul, creativitatea și spiritul competitiv.
Săptămâna de succes de la Sâncel se încheie cu participarea școlii la Competiția „Made for Europe”, etapa națională ce se desfășoară la Iași în perioada 5-8 aprilie, participare datorată locului I ocupat la faza județeană din 22 martie la proiecte europene în derulare. Școala va fi reprezentată de prof. Ioana Cătăuță și eleva Raluca Frățilă, care va prezenta produsul final al proiectului multilateral „Comenius 2011-2013”, „From Shadow to Light”.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News