Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Militarii Batalionului 136 Geniu „Apulum” lucrează la instalarea Sistemului Modular Medical de Tratament, la Timişoara

Publicat

Un detaşament generat de Batalionul 136 Geniu „Apulum” (Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos”) constituit din 53 de militari şi 3 utilaje de geniu (autobasculantă, încărcător frontal şi automacara) acţionează, începând cu data de 21 aprilie, alături de camarazi din unităţi ale Diviziei 4 Infanterie „Gemina” pentru instalarea şi operaţionalizarea unui Sistem Modular Medical de Tratament şi Izolare şi a unei tabere pentru carantinare şi izolare, în incinta stadionului CFR din Timişoara.

Potrivit căpitanului Iulian Gorun, miercuri, 22 aprilie, sunt în curs de executare lucrări de amenajare genistică a terenului, cuprinzând săparea şanturilor pentru facilităţile de alimentare cu apă curentă, energie electrică şi alte utilităţi necesare, compactarea terenului, marcarea zonei de carantină, marcare teren zonă spital şi amenajarea platformelor pentru depozitarea materialelor de construcţii.

De asemenea, au fost demarate lucrările pentru instalarea corturilor în zona de carantină, inclusiv a dotării acestora cu generatoare electrice şi aparate de aer condiţionat.  Geniştii albaiulieni, prin misiunile specifice, continuă efortul comun depus în scopul limitării şi răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Foto: Forțele Terestre Române

„Un efort la care sunteţi rugaţi să participaţi şi dumneavoastră: Staţi acasă, păstraţi distanţa socială, protejaţi-vă pe dumneavoastră şi pe cei apropiaţi, informaţi-vă doar din surse oficiale”, a mai transmis căpitanul Iulian Gorun.

Potrivit MApN, începând cu miercuri, 22 aprilie, sunt planificate operațiunile de transport al containerelor și echipamentelor SMMIT de la Centrul Farmaceutic Zonal Sebeș către locația de instalare și lucrări de amenajare genistică pentru pregătirea terenului. Ulterior, vor fi desfășurate activitățile de instalare a tuturor elementelor componente ale facilității medicale, precum și racordarea la utilități.

Spitalul modular va conține o zonă medicală cu o capacitate de 56 de locuri, din care patru pentru ATI, și este compus, printre altele, din unități de triaj, radiologie, sterilizare, laborator și zonă de decontaminare. De asemenea, în zonă va fi instalat și un modul de carantinare și izolare, cu o capacitate de 120 de locuri.

Spitalul va funcționa ca secție de boli infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2, se mai arată în comunicatul MApN.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax