Connect with us
Advertisement

Actualitate

FOTO: Trei ani de la accidentul aviatic din Apuseni. 100 de persoane au fost prezente la PARASTAS pe Vârful Petreasa

Publicat

avion tricolor parastas petreasa La trei ani de la tragedia aviatică din Munţii Apuseni, sâmbătă a avut loc un nou parastas, în memoria pilotului Adrian Iovan şi a studentei Aura Ion, pe Vârful Petreasa. Comemorarea a fost organizată de fosta soţie a pilotului, Romaniţa Iovan, care a venit pe munte împreună cu fiul lor Albert. Aproximativ 100 de persoane au participat la eveniment.

Rude şi apropiaţi ai lui Adrian Iovan şi Aurei Ion, dar şi localnici au urcat, sâmbătă, pe Vârful Petreasa, în locul unde, în 20 ianuarie 2014, a avut loc un accident aviatic în urma căruia au murit pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion, potrivit adevărul.ro.

cruce În această zonă, localnicii au construit un mic altar de lemn, au amplasat o cruce de mari dimensiuni şi în fiecare an, în preajma zilei de 20 ianuarie, sunt organizate slujbe de pomenire în memoria celor două victime ale tragediei aviatice. Printre participanţi s-au aflat Romaniţa Iovan, cea care organizează anual parastasul de pe munte, fiul său Albert, dar şi rude ale Aurei Ion, precum şi Gheorghe Trif, unul dintre cei trei salvatori care au fost primii la epava avionului respectiv. Unul dintre participanţi, fostul primar din Horea Corneliu Olar, în prezent deputat, a declarat pentru News.ro, că la parastasul de pe Vârful Petreasa au participat aproape 100 de persoane, iar ulterior va fi o pomană la Căminul Cultural Horea.
Participanţii veniţi la comemorarea celor două victime ale accidentului aviatic au asistat la slujba de pomenire oficiată de preoţi din zonă, au aprins lumânări la locul tragediei, iar Albert, fiul în vârstă de 9 ani al Romaniţei şi al lui Adrian Iovan, a depus în faţa crucii puse în memoria tatălui său un mic avion de jucărie vopsit în culorile steagului naţional: roşu, galben şi albastru.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, la 20 ianuarie 2014, într-o zonă din Munţii Apuseni, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. La bord se mai aflau copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Membrii echipajului se aflau într-o misiune medicală: urmau să preleveze ficatul, rinichii și corneele de la o donatoare care suferise un accident vascular cerebral.

luminita iovan parastas 2017 În misiunea de salvare au fost implicați peste 70 de pompieri, jandarmi montani, polițiști și salvamontiști, din județele Cluj, Alba, Mureș și Bihor. În ajutorul lor au sărit și sute de localnici. Ei au fost primii care au ajuns la locul tragediei, după ora 21:00, locul fiind greu accesibil, cu zăpadă și ceață densă.

În urma accidentului au decedat comandantul avionului și o studentă la medicină: Adrian Iovan și Aura Ion. Copilotul Răzvan Petrescu a fost găsit în stare critică, medicii Valentin Calu, Cătălin Pivniceru și Sorin Ianceu au avut fracturi multiple, iar doctorul Radu Zamfir a fost rănit ușor. El le-a acordat celorlalți primul ajutor în orele lungi de așteptare până la sosirea salvatorilor.

Vezi VIDEO: Trei ani de la ACCIDENTUL aviatic din Apuseni. Se aşteaptă concluzii oficiale în anchetă, de la Parchetul General

foto: Dorin Galdău

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement