Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Incursiune în tabăra de vară a cercetașilor din Alba Iulia: focuri de tabără, cântece la chitară și tehnici de supraviețuire în natură

Publicat

camp cercetasi Aproape 130 de cercetași de toate vârstele din Alba Iulia și-au dat întâlnire și în acest an, la Lunca Meteșului, în Apuseni, pentru a fi împreună încă o dată, în Campul Centrului Local. Tabăra de vară a cercetașilor a avut ca temă „Pirații din Caraibe – naufragiați în Apuseni”, iar toate activitățile au fost legate de calea acestor pirați „buni”, respectiv să își găsească drumul înapoi spre ocean.

„Tabăra de vară a cercetașilor din Alba Iulia este un eveniment pe care îl organizăm în fiecare an, de 23 de ani încoace. Are loc în general la sfârșitul verii, în luna august. E o reuniune a tuturor cercetașilor, lupișori – de școala primară, temerari – de școală generală, exploratori – liceeni și studenți, în care ne împărtășim experiențele avute de-a lungul anilor, învățăm lucruri noi și deprindem niște abilități de viață, de la cum să trăiești în natură, cum să te gospodărești singur, până la cum să iei un proiect de la cap la coadă, de la faza de planificare până la faza de execuție”, a spus președintele grupului cercetașilor din Alba Iulia, Andrei Avram.

Fiecare tabără de vară a cercetașilor are o temă aparte, care leagă elementele de program într-o poveste continuă.

„Anul acesta am ales tema „Piraților din Caraibe” care s-au trezit naufragiați în Munții Apuseni. Toate activitățile noastre au fost legate de calea acestor pirați „buni”, să își găsescă drumul înapoi spre ocean”, a mai spus Andrei Avram.

Fiecare seară s-a lăsat cu cântece la focul de tabără, indiferent de vreme, iar cei mai curajoși dintre noii cercetași, cei care respectă legea cercetașului și regulile grupului au avut ocazia să își primească eșarfa de cercetaș, un simbol prin care aceștia sunt recunoscuți în lumea întreagă.

Povestea naufragiului și a piraților este un prilej de joacă utilă, prin care tinerii vor învăța tehnici de supraviețuire, orientare cu busola, construirea unui adăpost și alte lucruri utile.

YouTube video

Despre Cercetași

În orice parte a lumii ai fi, când te întâlnești cu un cercetaș știi că ai în față o persoană de încredere, onestă și loială, gata oricând să te ajute. Cercetașii din Alba nu fac excepție. De ani buni, se străduiesc să lase lumea mai bună decât au găsit-o.

Organizaţia Mondială a Mişcării Scout (WOSM) este o mişcare globală, neguvernamentală şi non-profit a 28 de milioane de membri din peste 216 de ţări şi teritorii.

baden powell Fondatorul acestei mișcări, Lordul Baden Powell, s-a născut la Londra în 1857. În 1907, între 27 iulie şi 8 august, a organizat pe coasta de sud a Angliei (insula Brownsea), o tabără pentru 20 de tineri în care promova prin educaţie non-formală spiritul de aventură, lucrul în echipă şi progresul personal, prin forţele proprii. Acesta este momentul când ia naştere Cercetăşia.

În 1912 au apărut primele grupuri de cercetaşi români (Blaj, Braşov, Bucureşti) pentru ca în 1914, datorită activităţii lor creative, să ia fiinţă Asociaţia Cercetaşii României, recunoscută oficial.

Baden Powell, sau, cum îi spun cercetașii, B.P., s-a născut pe data de 22 februarie 1857, la Londra. În 1876 a terminat şcoala, însă nepromovând admiterea la Universitatea Oxford a ales cariera militară; a obţinut locul 5 la infaterie şi locul 2 la cavalerie (din 717 candidaţi), astfel încât a fost scutit de cursul introductiv de doi ani la Academia Militară Sandhurst şi promovat direct sublocotenent în regimentul 13 husari din India: pe 30 octombrie 1876 s-a îmbarcat cu destinaţia India. Între 1884 -1885 s-a mutat împreună cu regimentul său întâi în Africa de Sud, apoi în Anglia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax