Eveniment
FOTO-VIDEO: „Parcul chinezesc” din Alba Iulia, deschis oficial de Primărie. Investiţie de 180.000 de lei şi supraveghere video
Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au inaugurat oficial joi investiţia de 180.000 de lei cu TVA pentru refacerea „parcului chinezesc” din Cetate, lângă Casa de Cultură a Sindicatelor. Locaţia de relaxare a fost renovată şi pusă în valoare în urma unor lucrări de reparaţii desfăşurate în perioada martie – aprilie 2015.
Structurile vechi şi dărăpănate au fost reparate, pavajul înlocuit, au fost plantate flori şi verdeaţă şi a fost amenajată şi pusă în funcţiune fântâna arteziană. De asemenea, în această locaţie sunt disponibile bănci pentru odihnă.
Prezent la deschiderea oficială a parcului, primarul Mircea Hava a ţinut să sublinieze că zona reabilitată este monitorizată video, având în vedere că au fost cazuri în care mobilierul urban a suferit distrugeri. De asemenea, a dat detalii şi despre cine s-a ocupat de lucrări, respectiv firma Transilvania Prest Solution pentru montaje şi Flash Lighting Services pentru partea de iluminat-instalaţii.
Primarul susţine că astfel de investiţii sunt parte dintr-un nou concept pentru Alba Iulia, care va deveni „oraş pentru oameni”, adică accentul se va pune pe spaţiile rezervate pietonilor, bicicliştilor şi celor care vor să se relaxeze în aer liber, cu spaţii verzi şi mobilier urban pe măsură, în detrimentul traficului auto aglomerat.
Alte detalii tehnice au fost oferite de directorului Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Alba Iulia, Silvia Moldovan:
Potrivit Silviei Moldovan, lucrările au fost executate în sistem de reparaţii de către firmele care se ocupă de întreţinerea spaţiilor verzi, iluminat şi construcţii din Cetate, respectiv Sport Turism, Flash Ligthing Services şi Transilvania Prest Solution.
”Parcul a existat din anii 1980 și poartă denumirea de ”Parcul Chinezesc”. A funcționat conform destinației o vreme, după care a fost lăsat în paragină. El aparținea pe vremuri Institutului de Proiectări pentru a-l întreține, iar, după ce acest institut a plecat din imobilul învecinat, parcul a rămas de izbeliște. Vorbim despre lucrări de revigorare, reconfigurare, reparare, modernizare a unei capacități existente. Lucrările au constat în repararea elementelor de arhitectură (ziduri, pergole, tot ce avem configurat specific acestui parc), am refăcut toate aleile pietonale, am completat și cu un spațiu adiacent pentru parcare și cu legături cu celelalte circulații din zona parcului.
Am refăcut instalațiile de pompare și de circulare a apei în fântâni, am introdus instalații de iluminat arhitectural și iluminat ambiental pentru tot ce înseamnă parc, am refăcut și alimentarea cu apă, am eliminat rețelele care erau cu alt scop pe amplasament, am plantat o nouă vegetație în completarea celei existente, pe care am toaletat-o. Costul acestor lucrări este de aproximativ 180.000 de lei cu TVA cu tot. Lucrările au fost începute la începutul lunii martie și s-au finalizat la începutul lunii aprilie, însă nu am ajuns să facem o recepție”, a declarat Silvia Moldovan.
Tot spaţiul a fost igienizat, zidăria a fost reparată, a fost refăcută instalaţia electrică şi au fost făcute amenajări şi în apropierea spaţiului de parcare lângă locul de joacă pentru copii.
AICI, mai multe fotografii.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
atb
joi, 28.05.2015 at 14:43
…s-a receptionat o lucrare executata prost …a boservat cineva ca una din arcade e stramba :)))) o firma de apartament cu angajati luati din cafenele :)))