Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Probleme de infrastructură și întreținere în Cetatea Alba Carolina. Cum arată podurile din lemn, aleile, spațiul verde

Publicat

O plimbare de weekend prin Cetatea Alba Carolina scoate la iveală probleme mari de infrastructură și întreținere a spațiilor publice. Albaiulienii și turiștii găsesc ”restricții de circulație”, văd poduri de lemn deformate sau ”junglă” în unele părți din Șanțurile Cetății.

Dincolo de impresia că nu s-a mai ocupat nimeni de ceva vreme de întreținerea spațiilor publice din zonă, problematice sunt podurile din lemn aflate în stare avansată de degradare, dar și alei deformate ce dau indicii că ar putea fi necesară o intervenție rapidă în teren.


La Poarta a III-a, pe unul dintre cele trei poduri de acces din lemn este restricție de acces, acesta fiind deformat. Problema este mai veche, restricțiile fiind puse încă de la finalul lunii august.

Aparent, poate să pice în orice moment, dat fiind că și stâlpii de susținere, tot din lemn, sunt puternic afectați, odată cu trecerea timpului.


Situația nu este mai bună nici la podul din lemn de la Poarta IV.

Și aici, elementele din lemn sunt serios degradate.

La fel și scările de acces către tunelul de ieșire spre partea de sus a Cetății.

Nu este pentru prima dată când podurile din lemn din Cetate au dat semne că nu mai rezistă mult. Încă de la începutul anului au fost observate grinzile degradate și, anterior, au mai fost făcute reparații.

În 2021, de exemplu, podul de la Poarta a IV-a a fost în reparații capitale.

Zonă deformată în apropierea Obeliscului

Continuând plimbarea prin Cetate, în toamna anului 2023, se mai poate observa că aleea de legătură dinspre zona Obelisc spre una dintre intrările în șanțurile Cetății a prins vremuri mai bune.

Acum este și ea deformată, pe o porțiune, iar între zidul nou și partea pietonală a apărut o crăpătură destul de mare.

Vezi și FOTO: Obeliscul ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia este ÎNCLINAT. Dovezi după o scanare digitală a monumentului

Zidul construit la refacerea Cetății dă semne, din nou, de eroziune.

În șanțuri, vegetația a crescut destul de mult.

Trecătorii își fac loc, din când în când, printre arbuștii ce acoperă o parte din alei sau admiră buruienile și apa verde din bazinele amenajate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Cornelia

    sâmbătă, 23.09.2023 at 17:10

    bravo usr-istilor, mai pupati voi voturi, la anul si la multi ani!!!

  2. pilu

    sâmbătă, 23.09.2023 at 20:28

    Cum să arate,ca ăia care le-au păstorit.Dacă le făceau cei de acum 250 de ani, rezistau şi acum. Un primar bătrân şi fălos a girat această realizare, cu care s-a bătut în piept pe la alegei şi prin ţară. Ruşinos bătrâne !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax