Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Grupul de firme Oprean va deschide la Sebeș un Depozit Logistic de 6.500 mp. Investiţie de 8 miloane de euro


Publicat

Grupul de firme Oprean intră pe piața de servicii logistice, prin construirea unui depozit în care a investit 8 milioane de euro. Acesta este poziționat strategic foarte aproape de autostrada A1 în direcţia spre Deva, vizavi de fabrica Daimler „Star Transmission”.

Terenul a fost achiziţionat în 2016, iar construcţia propriu-zisă a început în 2019, lucrările fiind finalizate la sfârşitul anului trecut. Centrul are o suprafaţă utilă de 6.500 mp și o înălţime interioară de 11 m. Anexat s-a ridicat o clădire de birouri cu o suprafaţă utilă de 2.000 mp, intenţia fiind aceea de a reloca aici sediile celor două societăţi de transport înfiinţate sub holdingul Oprean: GV (Grosse Vehne) & Oprean Logistics SRL si Oprean SRL.

Pe lângă cele două clădiri, construcţia presupune și o platformă betonată de circa 35.000 m2 pentru extinderi ulterioare.

Depozitul respectă cele mai pretenţioase standarde din domeniul automotive, industrie în care este specializat joint-venture-ul GV & Oprean, însă Ioan Oprean și-a dorit de mult extinderea activităţii pe segmentul logisticii, astfel că managementul depozitului, format din Anamaria Oprean și un reprezentant al partenerului german, este deschis și către alte industrii.

Pentru design și funcţionalitate, compania românească a apelat la o echipă de consultanţi din Germania, care a dezvoltat si centrul logistic al Grosse Vehne din Germania. Proiectul de arhitectură si construcţia propriu-zisă au fost realizate de companii româneşti.

”Echipa de constructori a mai ridicat în judeţul Sibiu un alt centru logistic specializat în automotive, al unui partener cu care lucrăm”, a declarat Ioan Oprean pentru revista Tranzit.

Potrivit sursei citate, în total, investiţia s-a ridicat la 40 de milioane de lei și a presupus un parteneriat între compania românească și cea germană, administratorul centrului fiind GV & Oprean Imobiliare, o societate mixtă înfiinţată pe modelul deja existent al GV & Oprean Logistics.

Investiţia include și un echipament de spălare automată a ambalajelor metalice folosite în industria automotive, similar cu dotarea depozitului partenerului din Germania, care oferă acest serviciu în ţara de origine. Maşina are o capacitate de 500-600 de ambalaje/oră.

*Accent pe securitate și siguranţă

Pentru că a fost gândită pentru depozitarea de produse de mare valoare, clădirea a fost construită după normative riguroase, cu accent pe normele de securitate și siguranţă împotriva incendiilor. Acesta este și motivul pentru care pereţii sunt din beton, nu din metal, o specificitate care nu mai există acum decât la un singur depozit din România. Măsura a fost luată pentru că produsele ce vor fi depozitate aici vor fi ”sensibile și cu valoare mare”, compania preferând să nu își asume riscuri.

În plus, noul centru logistic poate găzdui și materiale inflamabile, precum uleiuri si lubrifianţi, având sisteme de tratare a apelor uzate.

Pandemia de coronavirus a afectat însă finalizarea depozitului, care urmează să fie configurat la interior în funcţie de clienţii pentru care se va lucra.

Regulile de securitate au fost implementate conform specificităţii din transport, având în vedere faptul că GV & Oprean SRL transportă cu precădere componente auto.

Accesul în incintă se face prin două porţi din fier înalte de 2 m, fiecare vehicul fiind identificat video pentru ca numărul maşinii să corespundă cu baza de date. În interiorul si exteriorul depozitului există, de asemenea, camere video și senzori de mişcare.

Serviciile logistice vor fi oferite în completarea celor de transport, urmând să funcţioneze la Sebeş si un centru de cross-docking, unde se vor face consolidări pentru partidele de grupaje care pleacă din România către depozitul organizat similar de Grosse Vehne la Stuttgart, în Germania.

*Activitate redusă la 50%

Inaugurarea centrului logistic din Sebeş fusese programată pentru 1 aprilie, însă evenimentul a fost amânat de criza pandemică în care a intrat România, alături de Europa, astfel că cele câteva persoane care fuseseră deja angajate sunt în prezent în şomaj tehnic, la fel ca întreg personalul societăţii mixte GV & Oprean Logistics – circa 200 de salariaţi dintr-un total de aproximativ 350, atât cât numără cele două societăţi de transport: ”Mai lucrăm pe intracomunitar cu circa 40% din flota Oprean si 10% curse tur-retur pe Marea Britanie”, a explicat Ioan Oprean.

Din informările oficiale pe care le-a primit de la parteneri, fabricile s-ar redeschide la finalul lui aprilie, însă Ioan Oprean consideră că abia în vară reîncepe lucrul cu adevărat.

”În automotive am fost nevoiţi să întrerupem de tot activitatea, iar pe restul segmentelor funcţionăm la circa 50% din capacitate, însă preţurile sunt mai mici. Am văzut nişte declaraţii ale unor organizaţii patronale din industria alimentară, care spuneau că au crescut preţurile la alimente din cauza transportului. Nu este nimic adevărat, toată lumea a scăzut preţul cu 7-10%, iar eficienţa curselor a fost mai mică din cauza cozilor la frontiere”, explică Ioan Oprean.

Sursa: Tranzit – revista afacerii de transport și logistică

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Profesoară din Alba, pe scena Galei SuperTeach: „Am vrut să devin o învățătoare care să vadă supereroul în fiecare elev”

Publicat

Ana Scutelnicu, profesoară la Școala Primară Geomal și la Școala Gimnazială Stremț, a urcat recent pe scena Galei SuperTeach, unde a povestit cum a fost experiența la clasă după absolvirea cursurilor de Mentalitate Deschisă în Educație.

La Gala SuperTeach au urcat pe scenă rând pe rând parte din profesorii absolvenți ai cursului de Mentalitate Deschisă în Educație, facilitatori de Mentalitate Deschisă în Educație, elevi, autorități, fondatorii SuperTeach și antreprenori implicați în evoluția școlii românești. Toți pentru același obiectiv: transformarea educației din România. Toți cu același deziderat: „Teachers First”.

„Am vrut să devin învățătoare, dar o învățătoare altfel decât cea pe care am avut-o eu. O învățătoare care să vadă supereroul în fiecare elev, să caute potențialul în fiecare dintre ei. SuperTeach a fost cel care m-a dus pe mine un pas mai departe. (…)

Mentalitatea nu se schimbă peste noapte, dar mentalitatea deschisă a devenit un mod de viață pentru mine și este fantastic pentru că e aplicabilă în toate domeniile în care interacționez cu ceilalți. (…)

Învăț de la elevii mei. Nu, nu sunt o învățătoare perfectă. Învăț, dar învățăm împreună. Eu să fiu învățătoarea lor, ei să fie elevii mei și este fantastic. Energia pe care o simt în fiecare zi cu mentalitatea deschisă îmi dă putere să merg mai departe. Cea mai importantă lecție pe care eu am învățat-o la SuperTeach este aceea că schimbarea este un îndemn la acțiune, este un verb. Nu cade din cer, nu este o ploaie, ci ea se află în mâinile noastre și este și o datorie. O datorie față de generațiile care urmează”, a spus Ana Scutelnicu.

* de la minutul 1:41:00. 

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Sergiu Pașca, tânărul cercetător din Alba, finanțare pentru o cercetare revoluționară a creierului uman cu ajutorul tehnologiei

Publicat

sergiu

Cercetătorul român, originar din Aiud, Sergiu Pașca, beneficiază de susținerea Institutului de Neuroștiințe Wu Tsai într-un program denumit „Big Ideas”. 

Grație finanțării, Sergiu Pașca, alături de o echipă complexă de savanți, are posibilitatea să ducă la un alt nivel cercetările asupra creierului uman pe care le derulează.

Potrivit neuroscience.stanford.edu, două grupuri de cercetători de la Stanford abordează aceste probleme de lungă durată.

Citește și: Articol în The New York Times despre Sergiu Pașca, tânărul savant din Aiud. Pune lumea medicală în fața unei descoperiri geniale

Ca parte a programului Big Ideas in Neuroscience al Institutului de Neuroștiințe Wu Tsai, ele creează noi tehnologii și conexiuni între discipline care au potențialul de a transforma radical acest domeniu.

Citește și: Sergiu Pașca, tânărul savant de renume mondial din județul Alba a mai obținut un premiu internațional pentru cercetare

Institutul de Neuroștiințe Wu Tsai finanțează cu un total de peste 5,5 milioane de dolari aceste eforturi ale cercetătorilor.

Sergiu Pașca este unul dintre cei care beneficiază de finanțare pentru cercetare.

Programul condus de Sergiu Pașca

Programul Stanford Brain Organogenesis, condus de Sergiu Pasca și Karl Deisseroth, își propune să creeze și să împărtășească o nouă platformă tehnologică pentru a permite oamenilor de știință să studieze în mod direct dezvoltarea creierului uman.

„Modelele animale au fost de mare ajutor, dar în cele din urmă trebuie să fim de acord că avem nevoie de modele mai bune ale creierului uman pentru a transpune descoperirile fundamentale, pacienților noștri din clinică”, a spus Pașca.

 

„Din fericire, apelul pentru idei mari a venit chiar când un set de tehnologii puternice erau în curs de dezvoltare în campus, care ar putea face acest lucru posibil pentru prima dată”.

Echipa lui Sergiu Pașca a dezvoltat o abordare specială pentru a transforma celulele pielii pacienților și a voluntarilor sănătoși în agregate celulare care seamănă cu anumite regiuni ale creierului.

În 2017, laboratorul său a arătat că aceste culturi 3D, cunoscute și sub numele de organoizi, ar putea fi cultivate împreună pentru a forma circuite miniaturale și funcționale ale creierului uman – pe care Pasca le-a numit asembloizi.

„Ne-am dat seama că această serie de progrese tehnologice ne-ar permite să accesăm aspecte inaccesibile anterior, ale dezvoltării creierului uman și, în cele din urmă, să creăm un nou domeniu al neuroștiinței umane la nivel molecular”, a spus Pașca.

Vezi și: Sergiu Pașca și soția sa, Anca – descoperire de importanță mondială într-un proiect comun de cercetare, legat de copii

De exemplu, echipa lui Pașca a folosit recent această platformă pentru a crea modele de lucru ale circuitelor creierului uman implicate în tulburări motorii, cum ar fi ALS, combinând sferoizi ai țesutului cortical, spinal și muscular și permițându-le să formeze în mod natural conexiuni funcționale.

Grupul are acum capacitatea de a modela o varietate de circuite neuronale implicate în schizofrenie, dependență și alte tulburări, prin combinarea de sferoizi care imită peste o duzină de regiuni diferite ale creierului.

Institutul de Neuroștiințe Wu Tsai este dedicat înțelegerii modului în care funcționează creierul atât când este sănătos, cât și în boală.

Comunitatea de cercetare combină mai multe discipline, inclusiv neuroștiințe, medicină, inginerie, psihologie și educație.  ab24 Descoperirile care decurg din aceste colaborări vor transforma înțelegerea creierului uman, vor oferi tratamente noi pentru tulburările creierului și vor promova sănătatea creierului pe tot parcursul vieții.

Cine este Sergiu Pașca

Sergiu Pașca este profesor de psihiatrie și științe comportamentale la Universitatea Stanford și director al Stanford Neurosciences Institute Stem Cell Core.

El se concentrează în primul rând pe dezvoltarea de noi abordări pentru studierea dezvoltării creierului uman și pentru descoperirea mecanismelor tulburărilor neuropsihiatrice.

Sergiu Pașca s-a născut şi a crescut în Aiud, remarcându-se încă din anii şcolii generale şi ai liceului. A obţinut mai multe premii în timpul şcolii, atât la olimpiadele şi competiţiile judeţene, cât şi la cele naţionale.

În 2001, a fost şef de promoţie al Colegiului Naţional „Titu Maiorescu”, cu media generală 10 în cei patru ani de studiu. Apoi a beneficiat de admiterea onorifică (media 10) la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, Cluj-Napoca.

Are titlul de doctor în cercetare, iar în anul 2012, această instituţie de învăţământ i-a conferit premiul pentru cea mai bună cercetare postdoctorală.

A primit şi premiul pentru „Cel mai bun student român din străinătate” din partea „Ligii studenţilor români din străinătate”, dar și distincția de Cetăţean de onoare al municipiului Aiud.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT pe raza localității Tărtăria: O persoană a fost rănită după ce un automobil s-a răsturnat

Publicat

politie, IPJ, masina politie, girofar, politie ziua

O persoană a fost rănită ușor marți seara, în jurul orei 19.00, pe raza localității Tărtăria, într-un accident rutier. 

Potrivit reprezentaților IPJ Alba, pe DN 7, un autoturism s-a răsturnat în afara carosabilului. În urma răstrunării, o persoană a fost rănită ușor.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba cumpără reactivi de laborator și consumabile pentru determinarea anticorpilor anti SARS-COV-2

Publicat

Direcția de Sănătate Publică Alba cumpără reactivi de laborator și consumabile în valoare de peste 880.000 de lei, pentru a putea determina anticorpii anti SARS-COV-2. 

DSP Alba a lansat marți, 22 iunie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru furnizarea de reactivi de laborator și consumabile medicale necesare pentru analizatorul automat de imunologie cu chimiluminiscenta pentru determinarea anticorpilor anti SARS-COV-2 (IgG și IgM), model MAGLUMI 800.

Valoarea totală estimată este de 885.050 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, Laboratorul de Diagnostic și Investigare în Sănătate Publică efectuează în momentul de față determinarea SARS-COV-2 în exsudatul nazal și faringian prin metoda RT-PCR și se dorește o diversificare a activității în acest domeniu și cu determinarea anticorpilor anti SARS-COV-2 din serul persoanelor care au trecut prin infecția cu acest virus și a persoanelor care au fost vaccinate cu vaccinul anti SARS-COV-2.

În urma achiziției unui Analizator automat de imunologie cu chimiluminiscenta pentru determinarea anticorpilor anti SARS-COV-2 (IgM și IgG), model MAGLUMI 800 este necesar asigurarea kit-urilor și consumabilelor aferente funcționării aparatului.

Astfel, vor fi achizitionați reactivi și consumabile medicale necesari utilizării/funcționării analizatorului automat de imunologie cu chimiluminiscenta pentru determinarea anticorpilor anti SARS-COV-2 (IgG și IgM), model MAGLUMI 800, pe o perioadă de 12 luni.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate