Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Grupul de firme Oprean va deschide la Sebeș un Depozit Logistic de 6.500 mp. Investiţie de 8 miloane de euro


Publicat

Grupul de firme Oprean intră pe piața de servicii logistice, prin construirea unui depozit în care a investit 8 milioane de euro. Acesta este poziționat strategic foarte aproape de autostrada A1 în direcţia spre Deva, vizavi de fabrica Daimler „Star Transmission”.

Terenul a fost achiziţionat în 2016, iar construcţia propriu-zisă a început în 2019, lucrările fiind finalizate la sfârşitul anului trecut. Centrul are o suprafaţă utilă de 6.500 mp și o înălţime interioară de 11 m. Anexat s-a ridicat o clădire de birouri cu o suprafaţă utilă de 2.000 mp, intenţia fiind aceea de a reloca aici sediile celor două societăţi de transport înfiinţate sub holdingul Oprean: GV (Grosse Vehne) & Oprean Logistics SRL si Oprean SRL.

Pe lângă cele două clădiri, construcţia presupune și o platformă betonată de circa 35.000 m2 pentru extinderi ulterioare.

[random_content group_id='79120' num_posts='1']
[random_content group_id='79118' num_posts='1']

Depozitul respectă cele mai pretenţioase standarde din domeniul automotive, industrie în care este specializat joint-venture-ul GV & Oprean, însă Ioan Oprean și-a dorit de mult extinderea activităţii pe segmentul logisticii, astfel că managementul depozitului, format din Anamaria Oprean și un reprezentant al partenerului german, este deschis și către alte industrii.

Pentru design și funcţionalitate, compania românească a apelat la o echipă de consultanţi din Germania, care a dezvoltat si centrul logistic al Grosse Vehne din Germania. Proiectul de arhitectură si construcţia propriu-zisă au fost realizate de companii româneşti.

”Echipa de constructori a mai ridicat în judeţul Sibiu un alt centru logistic specializat în automotive, al unui partener cu care lucrăm”, a declarat Ioan Oprean pentru revista Tranzit.

Potrivit sursei citate, în total, investiţia s-a ridicat la 40 de milioane de lei și a presupus un parteneriat între compania românească și cea germană, administratorul centrului fiind GV & Oprean Imobiliare, o societate mixtă înfiinţată pe modelul deja existent al GV & Oprean Logistics.

Investiţia include și un echipament de spălare automată a ambalajelor metalice folosite în industria automotive, similar cu dotarea depozitului partenerului din Germania, care oferă acest serviciu în ţara de origine. Maşina are o capacitate de 500-600 de ambalaje/oră.

*Accent pe securitate și siguranţă

Pentru că a fost gândită pentru depozitarea de produse de mare valoare, clădirea a fost construită după normative riguroase, cu accent pe normele de securitate și siguranţă împotriva incendiilor. Acesta este și motivul pentru care pereţii sunt din beton, nu din metal, o specificitate care nu mai există acum decât la un singur depozit din România. Măsura a fost luată pentru că produsele ce vor fi depozitate aici vor fi ”sensibile și cu valoare mare”, compania preferând să nu își asume riscuri.

În plus, noul centru logistic poate găzdui și materiale inflamabile, precum uleiuri si lubrifianţi, având sisteme de tratare a apelor uzate.

Pandemia de coronavirus a afectat însă finalizarea depozitului, care urmează să fie configurat la interior în funcţie de clienţii pentru care se va lucra.

Regulile de securitate au fost implementate conform specificităţii din transport, având în vedere faptul că GV & Oprean SRL transportă cu precădere componente auto.

Accesul în incintă se face prin două porţi din fier înalte de 2 m, fiecare vehicul fiind identificat video pentru ca numărul maşinii să corespundă cu baza de date. În interiorul si exteriorul depozitului există, de asemenea, camere video și senzori de mişcare.

Serviciile logistice vor fi oferite în completarea celor de transport, urmând să funcţioneze la Sebeş si un centru de cross-docking, unde se vor face consolidări pentru partidele de grupaje care pleacă din România către depozitul organizat similar de Grosse Vehne la Stuttgart, în Germania.

*Activitate redusă la 50%

Inaugurarea centrului logistic din Sebeş fusese programată pentru 1 aprilie, însă evenimentul a fost amânat de criza pandemică în care a intrat România, alături de Europa, astfel că cele câteva persoane care fuseseră deja angajate sunt în prezent în şomaj tehnic, la fel ca întreg personalul societăţii mixte GV & Oprean Logistics – circa 200 de salariaţi dintr-un total de aproximativ 350, atât cât numără cele două societăţi de transport: ”Mai lucrăm pe intracomunitar cu circa 40% din flota Oprean si 10% curse tur-retur pe Marea Britanie”, a explicat Ioan Oprean.

Din informările oficiale pe care le-a primit de la parteneri, fabricile s-ar redeschide la finalul lui aprilie, însă Ioan Oprean consideră că abia în vară reîncepe lucrul cu adevărat.

”În automotive am fost nevoiţi să întrerupem de tot activitatea, iar pe restul segmentelor funcţionăm la circa 50% din capacitate, însă preţurile sunt mai mici. Am văzut nişte declaraţii ale unor organizaţii patronale din industria alimentară, care spuneau că au crescut preţurile la alimente din cauza transportului. Nu este nimic adevărat, toată lumea a scăzut preţul cu 7-10%, iar eficienţa curselor a fost mai mică din cauza cozilor la frontiere”, explică Ioan Oprean.

Sursa: Tranzit – revista afacerii de transport și logistică

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Ludovic Orban: Restaurantele ar putea fi deschise în două etape. Primele care vor primi clienți, cele aferente hotelurilor

Publicat

Premierul Ludovic Orban a transmis joi că restaurantele ar putea fi deschise în două etape, mai întâi cele aferente hotelurilor și ulterior celelalte, însă nu înainte de a avea „un context epidemiologic îmbunătățit”. 

„Ne-am dori să putem să deschidem restaurantele. În discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții mediului de afaceri le-am spus că trebuie să avem un context epidemiologic măcar sensibil îmbunătățit și garanția unei cooperări din partea tuturor patronilor în respectarea regulilor de protecție sanitară. E adevărat, 80 – 85% dintre ei respectă regulile dar avem încă un procent de oameni care nu respectă regulile, care nu sunt implicați și nici nu își doresc respectarea regulilor.

Eu înțeleg situația foarte dificilă, îmi doresc o deschidere cât mai rapidă dar să fie făcută în niște condiții care să nu crească riscul epidemiologic datorită deschiderii restaurantelor în spații închise. Chiar posibilă în două etape, întâi să deschidem restaurantele aferente hotelurilor, iar ulterior celelalte restaurante”, a declarat joi premierul Ludovic Orban.

[random_content group_id='79120' num_posts='1']
[random_content group_id='79118' num_posts='1']

 

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cine ar putea fi cei doi viceprimari din Alba Iulia, dacă PNL obține majoritatea. Ce spune Mircea Hava despre ei

Publicat

Ionuț Fulea și Marius Filimon ar putea fi următorii viceprimari ai municipiului Alba Iulia, dacă Voicu Paul va câștiga funcția de primar, iar liberalii vor obține majoritatea în viitorul consiliu local și nu vor fi nevoiți să negocieze cu nici un alt partid. 

Fulea ocupă primul loc pe lista consilierilor locali, iar Marius Filimon locul al doilea. Aceasta ar însemna schimbarea garniturii acruale de la conducerea administrației locale.

Întrebat joi asupra acestui lucru, cu prilejul unei conferințe de presă desfășurate la sediul partidului, Ionuț Fulea nu a negat, dar nici nu a confirmat în mod direct.

”Am intrat în această bătălie neavând nici o pretenție politică de la Paul Voicu, de la Mircea Hava, de la Puiu Crețu… de la partid. Nu. Am intrat în această echipă pentru a munci pentru cetățenii din municipiul Alba Iulia. Cred că am spus suficiente lucruri care să certifice sau să anuleze aceste lucruri care se vehiculează pe piața politică” a spus Ionuț Fulea.

[random_content group_id='79120' num_posts='1']
[random_content group_id='79118' num_posts='1']

Acesta a fost auzit de Mircea Hava,  aflat în apropiere. Fostul primar a intervenit în discuție.

”Există o gândire în acest sens. Marius n-a cerut niciodată nimic. Mie îmi plac oamenii ăștia care fac, dar nu cer nimic. Nu de-ăștia care zic frate, am fost și eu o dată și am lipit un afiș și l-am bătut cu un piron atâta și vreau să fiu ministru sau chestiuni de-astea… Bun, am exagerat” a spus Mircea Hava.

Mai puțin cunoscut decât Ionuț Fulea, Marius Filimon este secretar adjunct al PNL Alba. A lucrat mulți ani în mediul privat, dar și la ADR Centru și la Instituția Prefectului (unde a fost în trecut șeful cancelariei).

Cu prilejul conferinței de presă, liberalii și-au anunțat și lista de consilieri locali.

Printre numele noi intrate în politică și pe lista de consilieri este și cel al Marcelei Vâlcan, asistenta șefă a Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Alba, cunoscută prin postările ei din perioada epidemiei de coronavirus, devenite virale.

De asemenea, pe listă se mai regăsește și un fost jurnalist, Emanuel Drăgușin, dar și directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Claudiu Marean. Cei doi ocupă locurile 12 și 13 pe lista electorală.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

1.345 cazuri de COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore, după 24.000 de teste. 45 decese, 458 de pacienți internați la ATI

Publicat

Numărul total de cazuri confirmate COVID-19 în România a ajuns la 57.895, potrivit datelor transmise joi, 6 august, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Au fost înregistrate 1.345 cazuri noi, în ultimele 24 de ore, număr în continuă creștere, de trei zile.

Vezi și ALBA: Patru cazuri noi de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

[random_content group_id='79120' num_posts='1']
[random_content group_id='79118' num_posts='1']

Până miercuri, erau raportate 56.550 de cazuri (1.309 noi, 922 reconfirmați), 28.584 pacienți vindecați, 5.370 asimptomatici externați la 10 zile după depistare, 2.521 decese (41 noi), 1.295.222 de teste de teste prelucrate (24.108 efectuate în ultimele 24 de ore, 15.956 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.152 la cerere).

Situația cazurilor noi vs. numărul testări din ultimele zile:

6 august – 1.345 cazuri noi după 24.147 teste (1.319.369 teste în total; 24.147 în ultimele 24 de ore din care 14.887 în baza definiției de caz și a protocolului medical, 9.260 la cerere)

5 august – 1.309 cazuri noi după 24.108 testări (1.295.222 de teste în total; în ultimele 24 de ore, 15.956 teste în baza definiției de caz și a protocolului medical, 8.152 la cerere)

4 august – 1.232 cazuri noi după 20.581 teste (1.268.899 de teste în total; 20.581 efectuate în ultimele 24 de ore, 13.033 în baza definiției de caz și a protocolului medical, 7.548 la cerere).

3 august – 823 cazuri noi după 8.045 teste (1.248.318 de teste în total; în ultimele 24 de ore, 8.045 teste, din care 5.646 în baza definiției de caz și a protocolului medical, 2.399 la cerere)

2 august – 1.075 cazuri noi după 14.215 teste (1.240.273 de teste în total; în ultimele 24 de ore, 8.525 în baza definiției de caz și a protocolului medical, 5.690 la cerere)

1 august – 1.225 cazuri noi după 23.451 teste (1.226.058 de teste în total; în ultimele 24 de ore, 13.756 în baza definiției de caz și a protocolului medical, 9.695 la cerere)

30 iulie – 1.356 cazuri noi după 23.401 teste (1.177.630 teste în total; 23.346 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.566 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.780 la cerere; au fost raportate și rezultatele a 56 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore)

25 iulie – 1.284 cazuri noi după 34.127 teste (1.087.783 de teste în total; 22.511 efectuate în ultimele 24 de ore, 13.182 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.329 la cerere; 11.616 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 25 iulie)

22 iulie – 1.030 cazuri noi după 24.877 de teste (1.009.273 de teste în total)

21 iulie – 994 cazuri noi după 17.204 de teste (984.396 de teste în total)

Situația îmbolnăvirilor pe județe – 6 august – sursă INSP:

Județ / Număr de cazuri confirmate (total) / Număr de cazuri nou confirmate:

Mun. București – 6701 – 192

Suceava – 4656 – 23

Argeș – 3804 – 99

Brașov – 3468 – 55

Galați – 2399 – 68

Prahova – 2373 – 102

Dâmbovița – 2138 – 46

Vrancea – 1895 – 36

Bacău – 1661 – 38

Iași – 1637 – 28

Timiș – 1500 – 68

Buzău – 1465 – 39

Neamț – 1455 – 24

Ilfov – 1423 – 30

Cluj – 1368 – 36

Botoșani – 1192 – 4

Arad – 1191 – 19

Bihor – 1141 – 35

Constanța – 1082 – 28

Hunedoara – 1074 – 24

Mureș – 1030 – 7

Sibiu – 994 – 28

Brăila – 991 – 29

Gorj – 978 – 30

Bistrița – Năsăud – 927 – 6

Dolj – 875 – 36

Olt – 848 – 21

Mehedinți – 835 – 13

Vaslui – 801 – 28

Alba – 784 – 4 (795, potrivit DSP Alba, 4 noi)

Ialomița – 784 – 11

Harghita – 584 – 10

Vâlcea – 576 – 32

Maramureș – 542 – 20

Covasna – 512 – 24

Giurgiu – 439 – 3

Teleorman – 397 – 12

Caraș – Severin – 350 – 21

Călărași – 336 – 6

Tulcea – 312 – 2

Sălaj – 208 – 6

Satu Mare – 116 – 2

Grupul de Comunicare Strategică: ”Până astăzi, 6 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 57.895 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

28.992 de pacienți au fost declarați vindecați și 5.639 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.345 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 737 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Patru cazuri noi de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

Publicat

Au fost confirmate patru cazuri noi de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise joi, 6 august, de către Direcția de Sănătate Publică.

UPDATE ERATĂ: Numărul cazurilor noi descoperite în Alba este în realitate de 5, însă diferența dintre cazurile de ieri și cele de azi este doar de 4 (795 azi, 791 ieri). Explicația este aceea că o persoană infectată, descoperită la Alba Iulia, dar cu domiciliul în alt județ a fost realocată în raportările județului respectiv. 

Numărul total al îmbolnăvirilor înregistrate în județ de la începutul pandemiei a ajuns la 795.

De asemenea, la nivelul județului au fost declarate vindecate 588 de persoane și s-au înregistrat 32 de decese. În Alba, miercuri au fost prelucrate în total 684 de teste ( 491 la DSP și 193 la SJU). Numărul total de teste efectuate în județ a ajuns la 45.749.

[random_content group_id='79120' num_posts='1']
[random_content group_id='79118' num_posts='1']

Localitățile din care provin cazurile noi (6 august):

Alba Iulia – 2

Jidvei – 1

Mihalț – 1

Valea Lungă (Lunca) -1

Până miercuri, erau raportate 791 de cazuri (14 noi), 587 de persoane vindecate, 32 decese, 45. 065 teste efectuate (861 de teste, în ultimele 24 de ore).

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate