Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Grupul de firme Oprean va deschide la Sebeș un Depozit Logistic de 6.500 mp. Investiţie de 8 miloane de euro


Publicat

Grupul de firme Oprean intră pe piața de servicii logistice, prin construirea unui depozit în care a investit 8 milioane de euro. Acesta este poziționat strategic foarte aproape de autostrada A1 în direcţia spre Deva, vizavi de fabrica Daimler „Star Transmission”.

Terenul a fost achiziţionat în 2016, iar construcţia propriu-zisă a început în 2019, lucrările fiind finalizate la sfârşitul anului trecut. Centrul are o suprafaţă utilă de 6.500 mp și o înălţime interioară de 11 m. Anexat s-a ridicat o clădire de birouri cu o suprafaţă utilă de 2.000 mp, intenţia fiind aceea de a reloca aici sediile celor două societăţi de transport înfiinţate sub holdingul Oprean: GV (Grosse Vehne) & Oprean Logistics SRL si Oprean SRL.

Pe lângă cele două clădiri, construcţia presupune și o platformă betonată de circa 35.000 m2 pentru extinderi ulterioare.

Depozitul respectă cele mai pretenţioase standarde din domeniul automotive, industrie în care este specializat joint-venture-ul GV & Oprean, însă Ioan Oprean și-a dorit de mult extinderea activităţii pe segmentul logisticii, astfel că managementul depozitului, format din Anamaria Oprean și un reprezentant al partenerului german, este deschis și către alte industrii.

Pentru design și funcţionalitate, compania românească a apelat la o echipă de consultanţi din Germania, care a dezvoltat si centrul logistic al Grosse Vehne din Germania. Proiectul de arhitectură si construcţia propriu-zisă au fost realizate de companii româneşti.

”Echipa de constructori a mai ridicat în judeţul Sibiu un alt centru logistic specializat în automotive, al unui partener cu care lucrăm”, a declarat Ioan Oprean pentru revista Tranzit.

Potrivit sursei citate, în total, investiţia s-a ridicat la 40 de milioane de lei și a presupus un parteneriat între compania românească și cea germană, administratorul centrului fiind GV & Oprean Imobiliare, o societate mixtă înfiinţată pe modelul deja existent al GV & Oprean Logistics.

Investiţia include și un echipament de spălare automată a ambalajelor metalice folosite în industria automotive, similar cu dotarea depozitului partenerului din Germania, care oferă acest serviciu în ţara de origine. Maşina are o capacitate de 500-600 de ambalaje/oră.

*Accent pe securitate și siguranţă

Pentru că a fost gândită pentru depozitarea de produse de mare valoare, clădirea a fost construită după normative riguroase, cu accent pe normele de securitate și siguranţă împotriva incendiilor. Acesta este și motivul pentru care pereţii sunt din beton, nu din metal, o specificitate care nu mai există acum decât la un singur depozit din România. Măsura a fost luată pentru că produsele ce vor fi depozitate aici vor fi ”sensibile și cu valoare mare”, compania preferând să nu își asume riscuri.

În plus, noul centru logistic poate găzdui și materiale inflamabile, precum uleiuri si lubrifianţi, având sisteme de tratare a apelor uzate.

Pandemia de coronavirus a afectat însă finalizarea depozitului, care urmează să fie configurat la interior în funcţie de clienţii pentru care se va lucra.

Regulile de securitate au fost implementate conform specificităţii din transport, având în vedere faptul că GV & Oprean SRL transportă cu precădere componente auto.

Accesul în incintă se face prin două porţi din fier înalte de 2 m, fiecare vehicul fiind identificat video pentru ca numărul maşinii să corespundă cu baza de date. În interiorul si exteriorul depozitului există, de asemenea, camere video și senzori de mişcare.

Serviciile logistice vor fi oferite în completarea celor de transport, urmând să funcţioneze la Sebeş si un centru de cross-docking, unde se vor face consolidări pentru partidele de grupaje care pleacă din România către depozitul organizat similar de Grosse Vehne la Stuttgart, în Germania.

*Activitate redusă la 50%

Inaugurarea centrului logistic din Sebeş fusese programată pentru 1 aprilie, însă evenimentul a fost amânat de criza pandemică în care a intrat România, alături de Europa, astfel că cele câteva persoane care fuseseră deja angajate sunt în prezent în şomaj tehnic, la fel ca întreg personalul societăţii mixte GV & Oprean Logistics – circa 200 de salariaţi dintr-un total de aproximativ 350, atât cât numără cele două societăţi de transport: ”Mai lucrăm pe intracomunitar cu circa 40% din flota Oprean si 10% curse tur-retur pe Marea Britanie”, a explicat Ioan Oprean.

Din informările oficiale pe care le-a primit de la parteneri, fabricile s-ar redeschide la finalul lui aprilie, însă Ioan Oprean consideră că abia în vară reîncepe lucrul cu adevărat.

”În automotive am fost nevoiţi să întrerupem de tot activitatea, iar pe restul segmentelor funcţionăm la circa 50% din capacitate, însă preţurile sunt mai mici. Am văzut nişte declaraţii ale unor organizaţii patronale din industria alimentară, care spuneau că au crescut preţurile la alimente din cauza transportului. Nu este nimic adevărat, toată lumea a scăzut preţul cu 7-10%, iar eficienţa curselor a fost mai mică din cauza cozilor la frontiere”, explică Ioan Oprean.

Sursa: Tranzit – revista afacerii de transport și logistică

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

DOCUMENT: LISTA cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie prin Hotărâre de Guvern. Care sunt noile reguli

Publicat

Premierul Ludovic Orban a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că va fi adoptată o Hotărâre care să modifice Hotărârea de Guvern pentru instituirea stării de alertă, urmând a fi incluse deciziile adoptate anterior de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Cele mai importante prevederi vizează redeschidea teraselor, plajelor, în baza unor măsuri de protejare a clienților. De asemenea, se reiau competițiile sportive, spectacolele cu maxim 500 de persoane, transportul internațional sau deplasările în afara localităților, tot în baza unor măsuri de distanțare.

Guvernul și-a asumat Hotărârea Comitetului Național pentru Situții de Urgență (Nr.26/28.05.2020), privind relaxarea unora dintre restricțiile impuse în 15 mai, când s-a instituit starea de alertă.

Decizia adoptată de Consiliul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă:

Art.1 (1) Începând cu data de 1 iunie se permite organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în aer liber, fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

(2) Începând cu data de 1 iunie se permite organizarea şi desfăşurarea în bazine acoperite sau aflate în aer liber, a activităţilor de pregătire fizică a sportivilor profesionişti şi a competiţiilor sportive, fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

(3) Începând cu data de 1 iunie se permite desfăşurarea, de către sportivii profesionişti, a activităţilor de pregătire fizică în spaţii închise, cu respectarea regulilor de distanţare între participanţi, astfel încât să se asigure minim 7 mp/persoană şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

(4) Măsurile prevăzute la alin. (1) şi (3) nu se aplică activităţilor de pregătire şi competiţiilor sportive din domeniul sporturilor de contact.

Art. 2 Începând cu data de 1 iunie, este permisă organizarea şi desfăşurarea spectacolelor, concertelor, altor evenimente culturale în aer liber, precum şi a festivalurilor publice şi private, cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune aflate la distanţă de minimum 2 metri, unul faţă de celălalt, purtarea măştii de protecţie şi respectarea condiţiilor stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Art. 3 Începând cu data de 1 iunie, se ridică restricţiile/interdicţiile privind deplasarea persoanelor în afara localităţii/zonei metropolitane.

Art. 4 Începând cu data de 1 iunie, se reia transportul feroviar internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din şi către România, cu respectarea condiţiilor stabilite potrivit art. 32,34 şi 37 din Legea nr. 55/2020.

Art. 5 Începând cu data de 1 iunie, se reia transportul rutier internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din şi către România, cu respectarea condiţiilor stabilite potrivit art. 32, 35 şi 37 din Legea nr. 55/2020.

Art. 6 Începând cu data de 1 iunie, se permite prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri şi preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Art. 7 Începând cu data de 1 iunie, accesul persoanelor pe plaje se realizează doar cu asigurarea obligatorie de şezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între şezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite şi cu respectarea normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri, ministrului sănătăţii şi ministrului mediului,apelor şi pădurilor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Art. 8 Începând cu data de 1 iunie, se permite organizarea de spectacole de tip drive-in, ocupanţii unei maşini fiind membri aceleiaşi familii, măsurile de protecţie sanitară fiind stabilite prin ordin comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Art. 9 Prezenta Hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora.

De asemenea, ministrul Sănătăţii şi preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au emis joi un Ordin pentru  următorul ordin pentru aprobarea Normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pe perioada stării de alertă în unităţile de alimentaţie publică. 

Ordinul stabileşte măsurile specifice care trebuie aplicate pe durata stării de alertă în unităţile de alimentaţie publică în legătură cu activităţile de manipulare, preparare, comercializare, livrare şi consum a produselor alimentare.

Vezi AICI documentul (.PDF)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: HARTĂ interactivă de „reconectare” la natură, în Munții Apuseni. Locații și puncte de odihnă cu panorame unice

Publicat

Administrația Parcului Natural Apuseni le propune turiștilor circa 40 de locații de reconectare la natură, aflate în mijlocul munţilor. Locurile de relaxare au fost amenajate pe raza județelor Alba, Bihor și Cluj și le oferă montaniarzilor posibilitatea de a se odihni și de a admira panorame unice.

Pe raza județului nostru sunt marcate mai multe locații, printre care punctele de belvedere de la Sohodol, Rosești, Coltău sau Fluțărești – Gârda, pârâul Trâncești și Poiana Ghețarul de la Scărișoara. 

Administrația Parcului Natural Apuseni s-a alăturat acțiunii „Parcuri sănătoase, Oameni sănătoși” prin proiectul de Re-Conectare la Natură, derulată în perioada aprilie – mai 2020 pentru celebrarea Zilei Europene a Parcurilor. Cu această ocazie au fost amenajate mai multe locații de reconectare la natură, pe raza județelor Alba, Bihor și Cluj.

Fiecare din aceste locuri este evidențiat pe o hartă, alături de câteva imagini și coordonatele sale geografice, astfel încât turiştii să le găsească cu uşurinţă. Când vor ajunge acolo, montaniarzii vor găsi băncuțe din bușteni pe care se vor putea odihni, dar şi panouri informative.

Vezi harta interactivă de reconectare la natură, în Parcul Natural Apuseni:

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 200 de elevi și profesori din Alba au fost testați joi pentru COVID-19, în laboratorul DSP. Toate rezultatele, NEGATIVE

Publicat

226 de teste pentru COVID-19 au fost efectuate joi, 28 mai, în laboratorul Direcției de Sănătate Publică Alba, la elevi din ani terminali și personal didactic/nedidactic din unități de învățământ. Toate rezultatele au ieșit negative, a transmis directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.  

Potrivit reprezentanților DSP Alba, comunicarea nominală a rezultatelor va fi efectuată prin intermediul structurilor Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Citește și ALBA: 20 de infectări noi cu COVID, în ultimele 24 de ore. DSP: NU este vorba despre un nou focar. De unde provin cazurile

Vineri, 29 mai, testarea va continua în unitățile de învățământ.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Când se redeschid sălile de fitness și culturism. Reguli stricte și măsuri de siguranță ce trebuie respectate

Publicat

Sălile de fitness și forță se vor deschide din 15 iunie, a anunțat Gabriel Toncean, președintele Federației Române de Culturism și Fitness, care a avut joi o discuție cu reprezentanții Ministerului Sănătății.

Intrarea în sala de fitness va fi condiționată de un set de reguli de igienă și distanțare, a precizat Gabriel Toncean. De asemenea, sălile care oferă exclusiv spațiu pentru aerobic se vor deschide într-o etapă ulterioară.

„Prieteni, am vești bune! Data de 15 iunie a devenit o certitudine în privința redeschiderii sălilor de fitness.

Ca urmare a discuțiilor pe care le-am purtat astăzi la Ministerul Sănătății, împreună cu reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică, mă bucur să vă pot anunța că vom putea face sport la aparate în curând.

Este important de precizat că, în prima etapă, vor fi redeschise doar sălile cu aparate de forță, nu și cele care oferă exclusiv spațiu pentru aerobic.

Printre măsurile de siguranță care sunt luate în calcul se află următoarele puncte:

– accesul în sală să se facă doar cu programare prealabilă;

– distanța între sportivi să fie de 4 metri pătrați;

– aparatele de aer condiționat vor fi folosite, însă va fi necesară curățarea filtrelor;

– se recomandă și aerisirea naturală;

– va fi permisă folosirea supravegheată a vestiarelor;

– nu va fi permisă folosirea dușurilor;

– în timpul antrenamentului se va lăsa un aparat liber, între două aparate folosite.

Până la data de 10 iunie se va face publică lista finală a măsurilor de siguranță, care vor trebui respectate în interiorul sălilor de fitness”, a anunțat Gabriel Toncean pe Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate