Connect with us
Advertisement

Administrație

Impozite de 500% la Cugir, pentru imobilele lăsate în paragină de Ministerul Economiei, de biserică sau de privați

cugir

Publicat

Toate clădirile și terenurile neîngrijite sau lăsate în paragină din orașul Cugir, vor fi impozitate de anul viitor cu sume mult mai mari decât în anii trecuți. Decizia a fost luată în ultima ședință de consiliu local din acest an. În majoritatea cazurilor, este vorba despre majorări de 500% a acestor impozite.

Comisia de Urbanism a primăriei a făcut un inventar al acestor imobile și a stabilit nivelul de impozitare, pentru fiecare în parte, în funcție de nivelul de degradare.

Zece imobile care aparțin Uzinei Mecanice din Cugir, deci Ministerului Economiei, sunt în stare avansată de degradare așa că impozitele pe care le vor datora administrației locale vor fi de cinci ori mai mari decât anii trecuți.

”Deși de ani de zile încercăm preluarea lor în domeniul public al orașului, acest lucru nu a fost aprobat. Poate așa , Ministerul Economiei va lua o decizie privind destinația acestor clădiri care sunt o pată neagră în imaginea orașului” a declarat primarul Adrian Teban. 

bloc de nefamilisti cugir

Pe lângă acestea, vor fi impozitate cu 500% o serie de blocuri și cămine de nefamiliști, rămase moștenire din vremurile în care Cugirul era un oraș industrial important, o cabană rămasă în paragină, un stadion, un peron abandonat, un fost complex turistic cu hotel, popicărie și restaurant, dar și un teren și o clădire a Bisericii Române Unite cu Roma.

Au fost somați în urmă cu 2 ani și pentru că nu au luat măsuri acum vor plăti. Da, le-am solicitat să le dea domeniului public (este vorba despre cele care aparțin Ministerului Economiei – n.red.) dar nu am primit nici un răspuns. Avem două obiective pe care le-am preluat în 2007: Casa de Cultură și Stadionul din centru (Arena Cugir) care au fost reabilitate” spune primarul.

arena

Aceste spune că ar dori să preia respectivele imobile la primărie și să le dea o utilitate publică. De altfel, creșterea acestor impozite ar putea funcționa ca o presiune pe Ministerul Economiei. Cel puțin așa speră cei din administrația locală.

În 2016 a fost votat un regulament privind condițiile de majorare a impozitului pe terenurile și pe clădirile neîngrijite situate în intravilanul orașului Cugir, iar cei în cauză au avut la dispoziție doi ani să se conformeze, însă nu au făcut-o.

De cealaltă parte, în condițiile unei activități industriale axate mai degrabă pe supraviețuire, proprietarii imobilelor nu prea au soluții. De exemplu, UM Cugir nu are bani să întrețină niște spații cu care nu are ce să facă, dar pe de altă parte nu le poate da Primăriei Cugir fără acordul Ministerului Economiei.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 31.12.2018 at 13:47

    Vor plati la Sfantul Asteapta !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement