Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Impozite de 500% la Cugir, pentru imobilele lăsate în paragină de Ministerul Economiei, de biserică sau de privați

Publicat

cugir

Toate clădirile și terenurile neîngrijite sau lăsate în paragină din orașul Cugir, vor fi impozitate de anul viitor cu sume mult mai mari decât în anii trecuți. Decizia a fost luată în ultima ședință de consiliu local din acest an. În majoritatea cazurilor, este vorba despre majorări de 500% a acestor impozite.

Comisia de Urbanism a primăriei a făcut un inventar al acestor imobile și a stabilit nivelul de impozitare, pentru fiecare în parte, în funcție de nivelul de degradare.

Zece imobile care aparțin Uzinei Mecanice din Cugir, deci Ministerului Economiei, sunt în stare avansată de degradare așa că impozitele pe care le vor datora administrației locale vor fi de cinci ori mai mari decât anii trecuți.

”Deși de ani de zile încercăm preluarea lor în domeniul public al orașului, acest lucru nu a fost aprobat. Poate așa , Ministerul Economiei va lua o decizie privind destinația acestor clădiri care sunt o pată neagră în imaginea orașului” a declarat primarul Adrian Teban. 

bloc de nefamilisti cugir

Pe lângă acestea, vor fi impozitate cu 500% o serie de blocuri și cămine de nefamiliști, rămase moștenire din vremurile în care Cugirul era un oraș industrial important, o cabană rămasă în paragină, un stadion, un peron abandonat, un fost complex turistic cu hotel, popicărie și restaurant, dar și un teren și o clădire a Bisericii Române Unite cu Roma.

Au fost somați în urmă cu 2 ani și pentru că nu au luat măsuri acum vor plăti. Da, le-am solicitat să le dea domeniului public (este vorba despre cele care aparțin Ministerului Economiei – n.red.) dar nu am primit nici un răspuns. Avem două obiective pe care le-am preluat în 2007: Casa de Cultură și Stadionul din centru (Arena Cugir) care au fost reabilitate” spune primarul.

arena

Aceste spune că ar dori să preia respectivele imobile la primărie și să le dea o utilitate publică. De altfel, creșterea acestor impozite ar putea funcționa ca o presiune pe Ministerul Economiei. Cel puțin așa speră cei din administrația locală.

În 2016 a fost votat un regulament privind condițiile de majorare a impozitului pe terenurile și pe clădirile neîngrijite situate în intravilanul orașului Cugir, iar cei în cauză au avut la dispoziție doi ani să se conformeze, însă nu au făcut-o.

De cealaltă parte, în condițiile unei activități industriale axate mai degrabă pe supraviețuire, proprietarii imobilelor nu prea au soluții. De exemplu, UM Cugir nu are bani să întrețină niște spații cu care nu are ce să facă, dar pe de altă parte nu le poate da Primăriei Cugir fără acordul Ministerului Economiei.

 

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 31.12.2018 la 13:47

    Vor plati la Sfantul Asteapta !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Localități – FANTOMĂ în Alba: Apar cu numele la acte oficiale, dar în realitate sunt pustiite sau „înecate” în iazuri

Publicat

În județul Alba există 11 localități pustiite, care la recensământul din 2011 aveau câte 4 locuitori sau niciunul. De exemplu localitatea Zărieș a fost declarată în urmă cu zece ani depopulată, dar în 2013 potrivit Autorității Naționale Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor au apărut un număr considerabil de animale crotaliate, între care 2 bovine, […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Clădirile în care funcţionează Universitatea Tehnică la Alba Iulia, date în administrare pe 49 de ani. Motivul

Publicat

sediu UTCN Universitate Tehnica Alba Iulia

Primăria Alba Iulia extinde perioada de administrare a clădirilor ce servesc drept sediu al Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, extensia Alba Iulia, de la 20 de ani la 49 de ani. Motivul este faptul că instituţia de învăţământ intenţionează să facă investiţii în această locaţie, utile pentru procesul de învăţământ superior. Proiectul intră la aprobare în şedinţa […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

POSTURI la Direcţia Sanitar-Veterinară Alba, OIR POSDRU Centru, primării, şcoli şi alte instituţii publice din judeţ

Publicat

birou

În această perioadă, sunt organizate mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante în instituţii publice din judeţul Alba. Candidaţii interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind studii sau vechime în muncă sau alte cerinţe. Posturi vacante şi condiţii de participare la concurs: Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Tonete cu îngheţată şi covrigi în Cetatea Alba Carolina şi alte zone din oraş. Licitaţie de la 100 de euro pe lună

Publicat

soare

Primăria Alba Iulia intenţionează să scoată la licitaţie opt terenuri pe care să fie amplasate tonete la care să fie vândute îngheţată şi covrigi. Locaţiile sunt în Cetatea Alba Carolina şi alte zone din oraş. Terenurile vor fi închiriate pe 4 ani, iar preţul de pornire al licitaţiei este de 100 euro/lună/locaţie. Pentru desemnarea ofertantului […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate