Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Impozite de 500% la Cugir, pentru imobilele lăsate în paragină de Ministerul Economiei, de biserică sau de privați

Publicat


cugir

Toate clădirile și terenurile neîngrijite sau lăsate în paragină din orașul Cugir, vor fi impozitate de anul viitor cu sume mult mai mari decât în anii trecuți. Decizia a fost luată în ultima ședință de consiliu local din acest an. În majoritatea cazurilor, este vorba despre majorări de 500% a acestor impozite.

Comisia de Urbanism a primăriei a făcut un inventar al acestor imobile și a stabilit nivelul de impozitare, pentru fiecare în parte, în funcție de nivelul de degradare.

Zece imobile care aparțin Uzinei Mecanice din Cugir, deci Ministerului Economiei, sunt în stare avansată de degradare așa că impozitele pe care le vor datora administrației locale vor fi de cinci ori mai mari decât anii trecuți.

”Deși de ani de zile încercăm preluarea lor în domeniul public al orașului, acest lucru nu a fost aprobat. Poate așa , Ministerul Economiei va lua o decizie privind destinația acestor clădiri care sunt o pată neagră în imaginea orașului” a declarat primarul Adrian Teban. 

bloc de nefamilisti cugir

Pe lângă acestea, vor fi impozitate cu 500% o serie de blocuri și cămine de nefamiliști, rămase moștenire din vremurile în care Cugirul era un oraș industrial important, o cabană rămasă în paragină, un stadion, un peron abandonat, un fost complex turistic cu hotel, popicărie și restaurant, dar și un teren și o clădire a Bisericii Române Unite cu Roma.

Au fost somați în urmă cu 2 ani și pentru că nu au luat măsuri acum vor plăti. Da, le-am solicitat să le dea domeniului public (este vorba despre cele care aparțin Ministerului Economiei – n.red.) dar nu am primit nici un răspuns. Avem două obiective pe care le-am preluat în 2007: Casa de Cultură și Stadionul din centru (Arena Cugir) care au fost reabilitate” spune primarul.

arena

Aceste spune că ar dori să preia respectivele imobile la primărie și să le dea o utilitate publică. De altfel, creșterea acestor impozite ar putea funcționa ca o presiune pe Ministerul Economiei. Cel puțin așa speră cei din administrația locală.

În 2016 a fost votat un regulament privind condițiile de majorare a impozitului pe terenurile și pe clădirile neîngrijite situate în intravilanul orașului Cugir, iar cei în cauză au avut la dispoziție doi ani să se conformeze, însă nu au făcut-o.

De cealaltă parte, în condițiile unei activități industriale axate mai degrabă pe supraviețuire, proprietarii imobilelor nu prea au soluții. De exemplu, UM Cugir nu are bani să întrețină niște spații cu care nu are ce să facă, dar pe de altă parte nu le poate da Primăriei Cugir fără acordul Ministerului Economiei.

 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 31.12.2018 la 13:47

    Vor plati la Sfantul Asteapta !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CUGIR

Ce pedeapsă a primit un tânăr din Cugir, care a amenințat cu moartea bătaia și mutilarea un agent de poliție

Publicat

politie

Un tânăr de 19 ani, din Cugir, a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu amânare, după ce a amenințat cu moarte, bătăia și cu mutilarea un agent de poliție.  Fapta s-a petrecut în data de 6 octombrie a anului 2018. Atunci agentul de poliție S.Ș. a intrevenit pe o stradă din municipiu, fiind […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 18.300 de lei, pensia medie pentru magistrați. Câte pensii de serviciu se plătesc în România

Publicat

Peste 3.800 de persoane beneficiau de pensii de serviciu, la finalul lunii iulie 2019, în baza Legii 303/2004, privind statulul procurorilor şi judecătorilor. Pensia medie în cazul acestor beneficiari era de 18.315 lei, din care 17.143 de lei cotă suportată din bugetul de stat, informează Mediafax. În total, potrivit datelor centralizate de Casa Naţională de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

PROGRAM Zilele Municipiului Sebeș. Concerte, momente artistice, spectacol de lasere și artificii, între 22 și 25 august

Publicat

Locuitorii din Sebeș dar și turiștii aflați în municipiu la sfârșitul aceste săptămâni sunt invitați la un adevărat maraton al distracției. În perioada 22 – 25 august, cu ocazia Zilelor Municipiului Sebeș 2019, în Parcul Arini dar și în localitate Petrești vor avea loc concerte, expoziții, târguri, prezentări, animații pentru copii și multe alte surprize. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un fost elev al Colegiului Militar din Alba Iulia, pilot de elicopter. Va pleca în prima sa misiune internațională, în Mali

Publicat

sebastian

Un fost elev al Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia și-a îndeplinit visul. Sebastian Oniga este pilot de elicopter şi va pleca în prima sa misiune internaţională. Tânărul locotenent a știut de când avea 13 ani că își dorește să fie militar. Drept urmare a urmat cursurile Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate