Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Impozite de 500% la Cugir, pentru imobilele lăsate în paragină de Ministerul Economiei, de biserică sau de privați

Publicat

cugir

Toate clădirile și terenurile neîngrijite sau lăsate în paragină din orașul Cugir, vor fi impozitate de anul viitor cu sume mult mai mari decât în anii trecuți. Decizia a fost luată în ultima ședință de consiliu local din acest an. În majoritatea cazurilor, este vorba despre majorări de 500% a acestor impozite.

Comisia de Urbanism a primăriei a făcut un inventar al acestor imobile și a stabilit nivelul de impozitare, pentru fiecare în parte, în funcție de nivelul de degradare.

Zece imobile care aparțin Uzinei Mecanice din Cugir, deci Ministerului Economiei, sunt în stare avansată de degradare așa că impozitele pe care le vor datora administrației locale vor fi de cinci ori mai mari decât anii trecuți.

”Deși de ani de zile încercăm preluarea lor în domeniul public al orașului, acest lucru nu a fost aprobat. Poate așa , Ministerul Economiei va lua o decizie privind destinația acestor clădiri care sunt o pată neagră în imaginea orașului” a declarat primarul Adrian Teban. 

bloc de nefamilisti cugir

Pe lângă acestea, vor fi impozitate cu 500% o serie de blocuri și cămine de nefamiliști, rămase moștenire din vremurile în care Cugirul era un oraș industrial important, o cabană rămasă în paragină, un stadion, un peron abandonat, un fost complex turistic cu hotel, popicărie și restaurant, dar și un teren și o clădire a Bisericii Române Unite cu Roma.

Au fost somați în urmă cu 2 ani și pentru că nu au luat măsuri acum vor plăti. Da, le-am solicitat să le dea domeniului public (este vorba despre cele care aparțin Ministerului Economiei – n.red.) dar nu am primit nici un răspuns. Avem două obiective pe care le-am preluat în 2007: Casa de Cultură și Stadionul din centru (Arena Cugir) care au fost reabilitate” spune primarul.

arena

Aceste spune că ar dori să preia respectivele imobile la primărie și să le dea o utilitate publică. De altfel, creșterea acestor impozite ar putea funcționa ca o presiune pe Ministerul Economiei. Cel puțin așa speră cei din administrația locală.

În 2016 a fost votat un regulament privind condițiile de majorare a impozitului pe terenurile și pe clădirile neîngrijite situate în intravilanul orașului Cugir, iar cei în cauză au avut la dispoziție doi ani să se conformeze, însă nu au făcut-o.

De cealaltă parte, în condițiile unei activități industriale axate mai degrabă pe supraviețuire, proprietarii imobilelor nu prea au soluții. De exemplu, UM Cugir nu are bani să întrețină niște spații cu care nu are ce să facă, dar pe de altă parte nu le poate da Primăriei Cugir fără acordul Ministerului Economiei.

 

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 31.12.2018 la 13:47

    Vor plati la Sfantul Asteapta !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Sâmbătă, congres PSD: Lista celor care se bat pentru putere în partid. Pe cine susține organizația din Alba

Publicat

psd

Ziua cea mare pentru PSD se apropie. Sâmbătă, 29 iunie, la Congresul extraordinar se vor vota persoanele care vor ocupa funcțiile de preşedinte al partidului, preşedinte executiv, secretar general şi vicepreşedinţii organizației.  Pentru funcția ocupată până de curând de Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și șase luni de închisoare s-au înscris patru persoane: Viorica Dăncilă, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

DUMINICĂ: ”Flori, fete și biciclete”, plimbare pe două roți și multă voie bună în Cetatea Alba Carolina

Publicat

”Flori, fete și biciclete”, a șasea ediție a evenimentului ”Skirt bike” va avea loc duminică,  30 iunie 2019, de la ora 17:00. Punctul de întâlnire a pasionaților de biciclete va fi chiar inima cetății Alba Carolina, pe esplanada din fața Catedralei Sf Mihail. Cei prezenți, și mai ales cele prezente, sunt încurajate să poarte ținute cât […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

GSP: Tricolorii de la ”Euro 2019”, vizitați la hotel de interlopi periculoși, la scurt timp după meciul România – Franța

Publicat

interlpoi

La scurt timp după fluierul de final al partidei România – Franța, mai mulți interlopi, printre care Nuredin Beinur și Sorin Udrea i-au vizitat pe tinerii tricolori la hotelul la care aceștia erau cazați. Într-o investigație a jurnaliștilor de la gsp.ro, sunt detaliate legăturile de prietenie dintre mai multe personaje ale lumii interlope și figuri […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Hoții au și ei conturi de socializare: Atenție la ce postați pe Internet când plecați în concediu. Sfaturi de la polițiști

Publicat

”Tu, acum, nu te afli acasă!… și s-ar putea să nu fim singurii care știu asta” – este sloganul care ar trebui să tragă un semnal de alarmă pentru ficare dintre noi, au transmis reprezentanții Poliției Române. Aceștia atrag atenția cu privire la ce postați pe Internet atunci când nu sunteți acasă. ”Nu puține sunt […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate