Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Impozite de 500% la Cugir, pentru imobilele lăsate în paragină de Ministerul Economiei, de biserică sau de privați

avatar

Publicat

cugir

Toate clădirile și terenurile neîngrijite sau lăsate în paragină din orașul Cugir, vor fi impozitate de anul viitor cu sume mult mai mari decât în anii trecuți. Decizia a fost luată în ultima ședință de consiliu local din acest an. În majoritatea cazurilor, este vorba despre majorări de 500% a acestor impozite.

Comisia de Urbanism a primăriei a făcut un inventar al acestor imobile și a stabilit nivelul de impozitare, pentru fiecare în parte, în funcție de nivelul de degradare.

Zece imobile care aparțin Uzinei Mecanice din Cugir, deci Ministerului Economiei, sunt în stare avansată de degradare așa că impozitele pe care le vor datora administrației locale vor fi de cinci ori mai mari decât anii trecuți.

”Deși de ani de zile încercăm preluarea lor în domeniul public al orașului, acest lucru nu a fost aprobat. Poate așa , Ministerul Economiei va lua o decizie privind destinația acestor clădiri care sunt o pată neagră în imaginea orașului” a declarat primarul Adrian Teban. 

bloc de nefamilisti cugir

Pe lângă acestea, vor fi impozitate cu 500% o serie de blocuri și cămine de nefamiliști, rămase moștenire din vremurile în care Cugirul era un oraș industrial important, o cabană rămasă în paragină, un stadion, un peron abandonat, un fost complex turistic cu hotel, popicărie și restaurant, dar și un teren și o clădire a Bisericii Române Unite cu Roma.

Au fost somați în urmă cu 2 ani și pentru că nu au luat măsuri acum vor plăti. Da, le-am solicitat să le dea domeniului public (este vorba despre cele care aparțin Ministerului Economiei – n.red.) dar nu am primit nici un răspuns. Avem două obiective pe care le-am preluat în 2007: Casa de Cultură și Stadionul din centru (Arena Cugir) care au fost reabilitate” spune primarul.

arena

Aceste spune că ar dori să preia respectivele imobile la primărie și să le dea o utilitate publică. De altfel, creșterea acestor impozite ar putea funcționa ca o presiune pe Ministerul Economiei. Cel puțin așa speră cei din administrația locală.

În 2016 a fost votat un regulament privind condițiile de majorare a impozitului pe terenurile și pe clădirile neîngrijite situate în intravilanul orașului Cugir, iar cei în cauză au avut la dispoziție doi ani să se conformeze, însă nu au făcut-o.

De cealaltă parte, în condițiile unei activități industriale axate mai degrabă pe supraviețuire, proprietarii imobilelor nu prea au soluții. De exemplu, UM Cugir nu are bani să întrețină niște spații cu care nu are ce să facă, dar pe de altă parte nu le poate da Primăriei Cugir fără acordul Ministerului Economiei.

 

 

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. avatar

    pilu

    luni, 31.12.2018 la 13:47

    Vor plati la Sfantul Asteapta !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Pensiuni de vânzare în județul Alba, la început de an. Vezi cât costă și în ce zone se află

avatar

Publicat

Chiar dacă datele oficiale arată că în prima jumătate a anului 2018, s-au cazat în Alba peste 7.800 de turiști, începutul de 2019 vine la ”pachet” cu o serie de pensiuni scoase la vânzare, în diferite zone ale județului. Situate în Râmeț, Șugag, Săsciori, Cugir sau în alte localități din județ, afacerile ”la cheie” au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte: Temperaturi maxime şi precipitaţii în următoarele două săptămâni

avatar

Publicat

smurd

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 21 ianuarie – 3 februarie. În Transilvania, temperaturile vor varia de la maxime de zero grade Celsius la 8 grade Celsius şi sunt aşteptate în continuare ninsori şi lapoviţă. În Transilvania, regimul mediu de temperatură va avea, până spre sfârșitul lunii ianuarie, fluctuații de la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

România, din nou în topul ruşinii. Loc fruntaş între ţările din Uniunea Europeană care au probleme cu gunoaiele

avatar

Publicat

România și Malta sunt țările europene cu cele mai slabe politici de mediu, fapt reflectat de cea mai slabă pondere a reciclării și de cea mai mare rată a poluării prin gropi de gunoi, arată un raport al Comisiei Europene.  România, Malta, Grecia și Ciprul sunt țările cu cele mai slabe rezultate în domeniul reciclării, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Balada ”Miorița” la Alba Iulia. Doi ciobani condamnați la închisoare cu executare pentru tentativă de omor

avatar

Publicat

oi instanta

Balada ”Miorița” de Alba Iulia. Doi ciobani au fost condamnați la peste 6 ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor și obligați la plata de 10.000 de euro daune morale. Fapta pentru care au fost condmnați s-a petrecut acum un an, pe o pășune din zona Pâclişa. Cei doi agresori l-au ameninţat pe […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate