Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Începe vaccinarea în școlile din Alba: Elevii care nu au 18 ani împliniți au nevoie de acordul scris al părinților. Procedura

Publicat

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Alba anunță că de săptămâna viitoare începe campania de vaccinare în școlile din județ.

De miercuri, 5 mai, vor fi prezentate informații pentru elevi și profesori, iar până în 7 mai vor fi centralizate datele celor care doresc să fie vaccinați.

Vezi AICI: MODELE de SUBIECTE la EVALUARE NAȚIONALĂ 2021, clasa a VIII-a: TOATE testele de antrenament și BAREMELE la Română și Matematică

Citește AICI: Modele de subiecte pentru BACALAUREAT 2021: TOATE testele de antrenament și baremele publicate de Ministerul Educației

Vaccinarea va fi făcută de echipe mobile ale Direcției de Sănătate Publică.

IȘJ Alba a inițiat un protocol de colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Alba privind demararea campaniei de vaccinare în unitățile de învățământ liceale din județ.

”Inițiativa a fost generată din dorința de a asigura prezența fizică la școală, în condiții de siguranță, pentru toți elevii cu vârsta de peste 16 ani și pentru cadrele didactice, personalul didactic-auxiliar și nedidactic care își exprimă acordul pentru vaccinare.

Inspectorul școlar general, prof. Cornel Sandu, a declarat în mod constant, în aparițiile din mass-media, nevoia ca școala românească să reintre în normalitate și elevii să poată reveni fizic la școală, condiție esențială în asigurarea unui învățământ de calitate.

Campania va începe miercuri, 5 mai 2021, prin prezentarea informațiilor către beneficiari, urmând ca până vineri, 7 mai 2021, la nivelul fiecărei unități de învățământ să fie centralizate datele celor care doresc să fie vaccinați.

Elevii care nu au împlinit vârsta de 18 ani au nevoie și de acordul scris al părinților”, a transmis IȘJ Alba.

După centralizarea datelor la nivelul IȘJ Alba, vor fi transmise către DSP Alba care va solicita dozele de vaccin și va organiza echipe mobile care se vor deplasa în școlile în care vor exista solicitări.

Din datele de până acum, imunizarea în școli se va face cu vaccinurile Pfizer și Moderna.

”Principiul de bază al acestei campanii este nevoia de a reîncepe cursurile în format fizic, educația fiind singura modalitate de a ne proteja de fake news și manipulare, de a găsi oportunități pentru reușita în viață”, mai precizează reprezentanții IȘJ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax