Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Indemnizaţia de creştere a copilului. Dragnea: trebuie regândit modul de calcul al procentului de 85%

Publicat

mama si copilModul de calcul al indemnizaţiei pentru creşterea copilului ar trebui regândit, este de acord liderul PSD, Liviu Dragnea, după ce a discutat cu ministrul Muncii.

„Sunt oameni cu activități independente care își pun niște venituri foarte mari și, iertați-mă, să faci lucrul acesta și după acea să primești doi ani de zile zeci de miliarde, nu e în regulă. Am vorbit cu doamna Olguța Vasilescu să analizeze cu colegii din minister și să gândim un sistem, nu neapărat să punem un plafon, dar care să regândească modul de calcul al procentului de 85%. Am înțeles că a primit informări, semnale de alarmă din diverse locuri, din diverse instituții: vedeți că se întâmplă aceste lucruri – nu știu dacă sunt reale sau nu, nici ea nu știe dacă sunt adevărate sau nu, poate că vor ieși la iveală – firme care găsesc mame în devenire pe care le angajează, le dau salarii mari și beneficiază de aceste venituri”, a spus Liviu Dragnea la Antena 3.

Săptămâna trecută, Liviu Dragnea anunţa că a mustrat-o pe Lia Olguţa Vasilescu, după ce aceasta spusese că indemnizaţiile trebuie plafonate la 8.000 de lei.

Ministrul Muncii declarase anterior că plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului va opri o înşelătorie a statului român și că în urma acestei plafonări nu vor fi afectate foarte multe persoane din România, ci doar cele care „au bulversat” sistemul şi care au primit sume foarte mari. Ea a spus că plafonul ar urma să fie stabilit la 8.000 de lei.

Vezi şi Ministrul Muncii: Plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copiilor va opri o înșelătorie a statului român

Indemnizația lunară pentru creșterea copilului este în prezent în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată (mai precis, indemnizaţia minimă este de 1.235 lei).

În prezent legea prevede doar o limită minimă a indemnizației, nu și o limită maximă, așa cum se întâmpla până la 30 iunie 2016, când indemnizația se raporta la indicele social de referință şi era de cel mult 3.400 de lei.

Vezi detalii complete despre concendiul pentru creșterea copilului, documente necesare, ce venituri se pot obţine în perioada concediului:

Indemnizaţia pentru creşterea copilului în 2017. Noutăţi, condiţiile de acordare şi actele necesare

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax