Connect with us
Publicitate

Eveniment

Interes redus pentru o licitație târzie: Doar două din cele șase spații pentru terasele sezoniere din Șanțurile Cetății au fost adjudecate

Publicat

„Mirra Summer” și „Erol” vor fi din nou, în această vară, singurele terase sezoniere din Șanțurile Cetății. Organizarea licitaţiilor pentru închirierea spaţiilor a fost motiv de nemulţumiri atât pentru agenţii economici, care se plâng de faptul că nu merită investiția dacă nu vor putea deschide cât mai repede, cât şi pentru localnicii care aşteptau să existe o ofertă diversă pentru petrecerea timpului liber în această zonă. La momentul desfăşurării tranzacţiei s-au prezentat la sediul administraţiei locale doar două firme. Acestea au avut și anul trecut terase în zonă, iar pentru acestea costurile mobilierului și respectarea regulamentului privind amenajarea nu mai reprezenta o problemă.

După o perioadă destul de lungă în care doar s-a discutat despre închirierea teraselor sezoniere din șanțurile Cetăţii Alba Carolina, administrația locală a trecut în sfârșit la fapte și în data de 10 iunie a organizat mult-aşteptata licitație.

Publicarea anunțului de licitație la începutul lunii iunie i-a făcut pe cei care ar fi dorit să investească șă își piardă interesul. Timpul scurt pe care îl aveau la dispoziție până la terminarea verii, de la încheierea contractului și terminarea procedurilor birocratice privind amplasarea mobilierului, care i-ar fi împins să deschidă abia prin luna iulie, i-a făcut pe posibilii investitori să se gândească de două ori, dacă își pot amortiza costurile pe care le implică o terasă care să se încadreze în rigorile impuse de regulament.

Astfel, din cele șase locuri, trei aflate pe traseul de nord și trei pe cel de sud, doar două au prezentat interes și au fost adjudecate. Terasele „Mirra Summer” și „Erol” vor fi din nou prezente în Şanțurile Cetății. Participarea celor două firme la o licitație considerată „târzie” de către alte firme interesate să amplaseze terase în șanțuri se datorează, probabil, faptului că acestea au deja mobilier care să se corespundă cerințelor din regulament.

Licitația a pornit de la 0,50 de lei pe mp/zi și s-a adjudecat la suma de 0,53 de lei pe mp/ zi. Așadar, chiria pe lună pentru terasa „Mirra Summer”, care are 100 mp, va fi 1.590 de lei, iar pentru terasa „Erol”, care are 140 mp, de 2.226 lei. Cele două terase vor putea rămâne deschise în Cetate până în luna octombrie, când le va expira contractul.

Cele patru spații rămase libere (marcate în imagine cu albastru) – trei pe traseul de nord și unul pe traseul de sud – au fost scoase din nou la licitație în data de 14 iunie, însă, din cauză ca nu s-a înscris nimeni acesta nu a mai avut loc. Așadar spațiile vor rămâne libere până anul viitor, când se vor scoate din nou la licitație.

Cei care au dorit să participe la licitație s-au putut înscrie până la data de 13 iunie. Potrivit caietului de sarcini, doritorii ar fi trebuit să plătească taxa de participare de 20 de lei şi garanția care reprezintă contravaloarea chiriei minime pentru o lună. De asemenea, ar fi avut nevoie de certificat de atestare fiscală care dovedeşte că nu sunt datori la bugetul de stat, adeverință de la DSV, adeverință de la Serviciul de administrare a domeniului public și privat prin care să arate că nu au datorii la contractele gestionate de acesta, copie după certificatul de înmatriculare, copie statut și actul de identitate al persoanei împuternicite să semneze contractul.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. alin

    miercuri, 12.06.2013 at 23:06

    nu se poate câștiga și face turism din crâșme,cine a fost în Barcelona, un exemplu,pe un simplu bulevard, și nu într-o Cetate cu vechime de valoarea pe care o are orașul Alba Iulia,acolo este vorba de artă,pictori,oameni de teatru,de istorie,oameni de valoare care contribuie la dezvoltarea orașului,eu cred că și acest oraș are Oameni de Valoare ,adevărați artiști dar care au nevoie de ajutor pentru a ieși la lumină și nu de crâșme neapărat că da…,acest oraș este cuprins de la un capăt la altul de zeci sau poate sute de bodegi care de care mai sumbre,ALBA IULIA are nevoie de OXIGEN și de CULTURĂ!

  2. Pingback: Ioan Dîrzu | „Primăria vrea să pună 370 de indicatoare fără stâlp în oraș, la prețul de 3.300 lei fiecare” | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate