Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

INTERVIU: Investiţii în sănătate. Proiectul pentru deschiderea unui nou spital la Sebeş. Vezi ce spune managerul Ioan Stanciu


Publicat

În ultimii ani, vorbim mereu de subfinanţarea sistemului sanitar. Cu toate acestea, Spitalul Municipal Sebeş se dezvoltă din ce în ce mai mult, în fiecare an, începând cu anul 2010. Am obţinut detalii despre situaţia unităţii din Sebeş, dar şi despre proiectul iniţiat în 2008 privind amenajarea unui nou spital şi alte investiţii în sănătate, la nivel local, de la managerul Spitalului Municipal Sebeş, Ioan Felician Stanciu:

Vă rugăm să faceţi o scurtă prezentare a spitalului pe care îl conduceţi.

Ioan Stanciu: Spitalul funcţionează în sistem pavilionar, deoarece la sediul central nu este spaţiu suficient pentru toate secţiile. În prezent, acoperim toate specialităţile, atât în spital, cât şi în ambulatoriul de specialitate. Spitalul Municipal Sebeş, cu un număr de 231 paturi, este spital public de tip general, înfiinţat iniţial în 1 noiembrie1912 şi funcţionează cu 124 paturi în sediul central şi 107 paturi în cele 7 pavilioane situate în diferite locaţii din municipiul Sebeş şi Petreşti.

Populaţia deservită este de aproximativ 68.000 locuitori din cei 400.000 locuitori ai judeţului Alba, grupată în: un municipiu şi mai multe comune şi sate.

Numeroasele accidente de pe şoselele naţionale şi europene ce străbat zona Sebeşului, accidentele de muncă de pe marile platforme industriale din Sebeş, accidentele din zonele turistice fac ca acest spital să fie vital pentru întreaga zonă.

Care sunt principalele realizări pe care le aveţi de când sunteţi manager?

Ioan Stanciu: Una din marile realizări este construcţia liftului la clădirea spitalului, care era foarte necesar, deoarece pacienţii erau transportaţi cu targa, cu braţele, de către personalul de la ambulanţă. O mare realizare poate fi şi finalizarea lucrărilor de modernizare a policlinicii, care a funcţionat într-un spaţiu impropriu, într-o clădire retrocedată, până când am transformat vechile garaje în cabinete medicale pentru toate specialităţile. De asemenea, am dotat unele secţii au echipamente medicale: 2 mese chirurgicale, un analizor pentru laborator, ecograf portabil, audiometru, spirometru şi pentru spălătorie, o maşină de spălat profesională. La spălătorie am făcut modernizări, aşa încât să fie respectate toate circuitele, aşa cum prevede legea. Pentru descongestionarea circulaţiei în curtea spitalului, am făcut o parcare cu 40 de locuri.

Ce ne puteţi spune despre situaţia financiară a spitalului?

Ioan Stanciu: Sigur mai sunt foarte multe de făcut şi mai avem nevoie de finanţare, dar deocamdată nu ne putem plânge, deoarece avem un contract bun cu Casa de Asigurări de Sănătate Alba şi suntem sprijiniţi  de Consiliul Local Sebeş, pentru plata utilităţilor, pentru reparaţii şi investiţii. Dacă, în anul 2010, când am fost preluaţi de primărie aveam datorii de peste 800 mii lei, la sfârşitul lunii aprilie 2012, aveam datorii de 105 mii lei, care reprezintă plata medicamentelor care conform contractelor, se pot plăti la 180 de zile.

Aţi obţinut şi alte finanţări, sponsorizări, donaţii?

Ioan Stanciu: La început a fost mai greu, am obţinut sume mai mici, dar şi acestea au fost de folos. Ulterior, chiar dacă nu am primit bani, am primit materiale şi este cazul SC Kronospan Sebeş SA, cu ajutorul căreia am mobilat aproape tot spitalul: dulapuri pentru pacienţi şi pentru birouri, noptiere, birouri, tot ce am avut nevoie. Întâlnirea cu oamenii de afaceri din oraş, organizată anul trecut nu a rămas fără ecou, avem o relaţie bună cu aceştia şi ne sprijină în continuare, după cum v-am mai informat, la reabilitarea spaţiului verde din curtea spitalului şi la finalizarea lucrărilor la biserică.

Suntem informaţi că doriţi să construiţi un spital nou, unde să comasaţi toate secţiile şi compartimentele exterioare ale spitalului. Ce demersuri s-au realizat până la această dată?

Ioan Stanciu: În anul 2008 a fost demarat proiectul de construcţie al noului spital, dar s-a finalizat doar studiul de fezabilitate. La sfârşitul anului 2009 s-a realizat proiectul tehnic şi în 2011 au fost lansate mai multe licitaţii pentru atribuirea contractului de construire a spitalului, dar, din păcate, din auza sistemului destul de greoi de atribuire a unui contract şi a faptului că ofertanţii nu şi-au întocmit corect documentaţia, nu a fost declarat niciun câştigător.

Anul acesta, Ministerul Sănătăţii nu a alocat finanţare pentru nicio investiţie, fapt pentru care nu am mai putut demara alte licitaţii pentru construirea noului spital.

Ce ne puteţi spune despre noul spital?

Ioan Stanciu: Proiectul tehnic prevede o suprafaţă propusă de 4.361 mp şi o suprafaţă utilă de 3.877 mp, cu subsol, parter şi 2 etaje, 3 scări şi 3 lifturi.

Subsolul, în suprafaţă de 794,38 mp, va avea: centrală termică, staţie oxigen, centrală ventilare, adăpost de protecţie civilă, zone de depozitare, grupuri sanitare. Parterul, în suprafaţă de 1.156 mp, va avea: cabinete de consultaţii, Radiologie, zonă primire – internare bolnavi, vestiare personal, grupuri sanitare pentru pacienţi şi personal şi Unitate Primire Urgenţe. Etajul I, în suprafaţă de 944,53 mp şi etajul II, în suprafaţă de 862,94 mp sunt destinate secţiilor clinice prevăzute cu: 3 săli de operaţie cu toate funcţiunile necesare pentru desfăşurarea optimă a activităţii medicale, camera de gardă, cabinete consultaţii, cabinete tratamente, săli de intervenţie chirurgicală, saloane pentru internarea pacienţilor, oficiu asistente cu supraveghere, vestiare, săli pentru servirea mesei, spaţii de depozitare, grupuri sanitare.

Ce proiecte vă propuneţi să finalizaţi până la sfârşitul anului?

Ioan Stanciu: Vom insista pentru finanţare de la Ministerul Sănătăţii şi vom lansa licitaţia pentru construcţia noului spital şi sperăm să începem şi lucrările. Intenţionez ca anul acesta să înfiinţăm un Centru de Primiri Urgenţe, cu acordul Ministerului Sănătăţii, deoarece nu avem un asemenea centru şi este imperios necesar. Vom face reparaţii la bucătărie şi modernizăm acest compartiment – avem deja prins în lista de investiţii o maşină de gătit modernă şi un uscător performant pentru rufe, la spălătorie. De asemenea, avem prevăzut în lista investiţii, cumpărarea unor echipamente medicale, în valoare de 300 mii lei: sistem de resuscitare pentru nou născuţi, un ecograf, sondă pentru ecograf, un aparat EKG şi monitor ATI. Avem o notă de fundamentare cu alte investiţii în echipamentele medicale şi la Ministerul Sănătăţii, dar încă nu s-a materializat nimic.

Candidaţi pe listele PDL pentru funcţia de consilier local. Ce v-a determinat să faceţi acest pas?

Ioan Stanciu: La alegerile locale din 10 iunie 2012 voi candida pentru funcţia de consilier local al Municipiului Sebeş, alături de echipa PDL a domnului Nistor Dorin şi împreună ne dorim să finalizăm în mandatul nostru, proiectul de construcţie al noului spital. Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru construirea acestui spital pe care locuitorii Sebeşului şi-l doresc de mai mulţi ani. De asemenea, consider că, fiind consilier local, pot participa la toate proiectele propuse de Consiliul Local Sebeş, atât în ceea ce priveşte probleme generale ale municipiului şi, în special, pentru rezolvarea problemelor de sănătate ale locuitorilor. Aceştia trebuie să fie convinşi că tot ce facem este pentru a asigura asistenţă medicală şi tratament în condiţii optime şi la standarde ridicate.

În încheiere, ce le transmiteţi pacienţilor care doresc să se trateze în Spitalul Municipal Sebeş?

Ioan Stanciu: Îi asigur pe pacienţii noştri că tot ce facem în acest spital, este pentru confortul şi bunul tratament de care vor beneficia şi nu în ultimul rând, multă, multă sănătate.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. Dancila

  vineri, 01.06.2012 at 13:07

  Trebuie sa recunosc, Nistor are cea mai buna echipa.

  • cristina lupu

   vineri, 01.06.2012 at 13:59

   perfect adevarat
   Dorin Nistor va fi primarul Sebesului si va avea 10 consilieri PDL,deci majoritatea care va aduce si un viceprimar PDL.
   Sebesul va deveni cel mai vizitat burg sasesc prin proiectele lui Dorin Nistor si achipei lui.

 2. Cristina

  vineri, 01.06.2012 at 14:37

  Intr-adevar, Dorin Nistor are o echipa foarte buna!!! Felicitari dl. dr. Stanciu Felician pentru realizarile dvs. Dragi sebeseni, votati Dorin Nistor-primar si echipa de consilieri ai PDL Sebes si nu veti fi dezamagiti. O sa cunoasteti un alt mod de a trai in orasul nostru. Nu fiti conservatori! Nu conteaza de unde vine viitorul primar. Important este ca are vointa de a face ceva pentru oras, impreuna cu echipa lui. Prezentati-va la vot!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

1.422 cazuri COVID înregistrate în România în ultimele 24 de ore. 89 decese noi, 1.041 pacienți la ATI. Date oficiale, 7 mai

Publicat

Au fost raportate 1.422 noi cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore, la nivel național, potrivit datelor transmise vineri, 7 mai, de Grupul de Comunicare Strategică.

Citește și ALBA: 40 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore. Alba Iulia a ajuns la incidență de 2,05. Situația pe localități din județ

Grupul de Comunicare Strategică:

”Până astăzi, 7 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.063.949 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.009.237 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.422 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 28.799 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 06.05.2021 (10:00) – 07.05.2021 (10:00) au fost raportate 89 de decese (41 bărbați și 48 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu,Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 deces la categoria de vârstă 30-39 ani, 7 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 13 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 21 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 28 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 16 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

87 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.970. Dintre acestea, 1.041 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.472.840 de  teste RT-PCR și 946.686 de teste rapide antigenice.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 26.443 de teste RT-PCR (13.337 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.106 la cerere) și 12.046 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 21.725 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.231 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 47.949 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 129 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.541 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 759 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 6 mai, 3.839 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 859.910 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost întocmit, ieri, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal”.

Situația cazurilor noi pe județe / top incidență COVID:

Județ/populație/cazuri noi/incidența COVID:

Mun. București – 181371 – 217 – 1,9

Ilfov – 44522 – 45 – 1,77

Cluj – 56596 – 67 – 1,72

Alba – 20746 – 48 – 1,57 (40 cazuri noi, potrivit situației DSP Alba)

Caraș – Severin – 11102 – 34 – 1,48

Timiș – 53693 – 52 – 1,41

Sibiu – 25960 – 40 – 1,4

Bihor – 28667 – 34 – 1,38

Prahova – 34359 – 101 – 1,35

Mureș – 23541 – 46 – 1,34

Covasna – 8318 – 11 – 1,28

Brașov – 43104 – 84 – 1,25

Arad – 23379 – 17 – 1,16

Teleorman – 13488 – 19 – 1,14

Hunedoara – 22595 – 26 – 1,13

Argeș – 26778 – 67 – 1,08

Sălaj – 10767 – 8 – 1,07

Constanța – 42414 – 36 – 1,02

Galați – 27163 – 32 – 1

Vâlcea – 16145 – 24 – 0,97

Bistrița – Năsăud – 11673 – 12 – 0,94

Brăila – 13068 – 15 – 0,93

Harghita – 8069 – 23 – 0,92

Mehedinți – 8152 – 17 – 0,89

Dolj – 26246 – 37 – 0,83

Ialomița – 10635 – 10 – 0,83

Giurgiu – 10871 – 17 – 0,81

Neamț – 18496 – 38 – 0,79

Călărași – 9913 – 20 – 0,76

Tulcea – 8259 – 13 – 0,75

Vrancea – 10504 – 29 – 0,75

Bacău – 25796 – 27 – 0,74

Dâmbovița – 22230 – 13 – 0,71

Buzău – 12325 – 16 – 0,69

Iași – 41870 – 47 – 0,66

Olt – 14332 – 30 – 0,65

Botoșani – 13950 – 21 – 0,56

Satu Mare – 12850 – 7 – 0,52

Vaslui – 15786 – 11 – 0,48

Maramureș – 20193 – 17 – 0,39

Suceava – 23930 – 17 – 0,33

Gorj – 9135 – 2 – 0,31

sursă: Grupul de Comunicare Strategică

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 40 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore. Alba Iulia a ajuns la incidență de 2,05. Situația pe localități din județ

Publicat

Au fost înregistrate 40 de cazuri noi COVID-19 în județul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise de DSP Alba vineri, 7 mai.

De la începutul pandemiei, în județul Alba, 20.843 de persoane au fost confirmate pozitiv. Dintre acestea, 19633 de persoane  au fost declarate vindecate și s-au înregistrat 633 decese.

Joi, în Alba au fost prelucrate 511 probe (226 la DSP si 285 la SJU). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 206122.

Lista localităților din care provin persoanele confirmate în ultimele 24 de ore:

Urban (25 cazuri noi)

Alba Iulia – 13

Blaj – 5

Ocna Mureș – 3

Zlatna – 2

Sebeș – 1

Teiuș – 1

Rural (15 cazuri noi)

Cenade – 2

Cergău – 2

Galda de Jos – 2

Cetatea de Baltă – 1

Ciugud – 1

Crăciunelu de Jos – 1

Gârbova – 1

Jidvei – 1

Lupșa – 1

Mihalț – 1

Poiana Vadului – 1

Șibot – 1

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba este de 1,57 (anterior 1,73):

TOP localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba):

Mediul urban:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19:

Blaj – 85 cazuri – 4,09 (anterior 4,09)

Câmpeni – 19 cazuri – 2,59 (anterior 2,73)

Alba Iulia – 157 cazuri – 2,05 (anterior 2,45)

Aiud – 37 cazuri – 1,46 (anterior 1,54)

Ocna Mureș – 20 cazuri – 1,43 (anterior 1,65)

Teiuș – 10 cazuri – 1,38 (anterior 1,80)

Baia de Arieș – 5 cazuri – 1,31 (anterior 1,31)

Cugir – 32 cazuri – 1,25 (anterior 1,32)

Abrud – 6 cazuri – 1,15 (anterior 1,53)

Sebeș – 35 cazuri – 1,06 (anterior 1,22)

Zlatna – 3 cazuri – 0,38 (anterior 0,38)

Mediul rural:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19

Stremț – 9 cazuri – 3,68 (anterior 4,50)

Sohodol – 6 cazuri – 3,60 (anterior 3,60)

Noșlac – 6 cazuri – 3,31 (anterior 3,31)

Vidra – 5 cazuri – 3,23 (anterior 3,23)

Arieșeni – 5 cazuri – 3,08 (anterior 3,08)

Ciugud – 10 cazuri – 3,08

Cergău – 5 cazuri – 3,06

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, îl amenință pe prefectul Nicolae Albu cu plângere penală pentru abuz în serviciu

Publicat

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, a declarat într-o conferință de presă susținută vineri, 7 mai, că are intenția de a depune o plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele prefectului de Alba, pe care l-a numit ”Mircea” Albu în loc de Nicolae.

Motivul pentru care senatorul vrea să depună plângerea penală ar fi că, în viziunea acestuia, Nicolae Albu ar fi încălcat legea prin menținerea restricțiilor în Alba Iulia, în timp ce incidența cazurilor de COVID la mia de locuitori era în scădere. 

Menținerea restricțiilor la Alba Iulia a fost și subiectul principal al conferinței de presă susținută la sediul partidului, unde și Dana Nanu, consilier local PSD, a criticat hotărârile luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

”Eu și împreună cu colegii mei consilieri și am mai cerut sprijin și din țară, analizăm ca să depunem o plângere penală împotriva prefectului Mircea Albu (n.r. numele prefectului de Alba la care senatorul Matieș face referire este Nicolae Albu) pentru abuz în serviciu, pentru că ceea ce a făcut dânsul la Alba Iulia nu poate fi acceptat”, a declarat senatorul PSD de Alba, Călin Matieș în timpul conferinței de presă.

De asemenea, și Dana Nanu, ca reprezentant HoReCa, a declarat că aceștia sunt dispuși să îl acționeze în instanță pe prefectul Albu, însă nu a precizat în ce mod.

Aceasta a spus că este vorba de principii și de a nu se crea un precedent și că pentru o posibilă acțiune în instanță a discutat deja cu trei avocați, iar cu unul s-ar afla în discuții mai avansate.

”Depinde ce ne sfătuiește avocatul, poate pe prefect, poate instituția, asta o să vedem”, a declarat Dana Nanu, cu privire la o posibilă acțiune în instanță.

Problema restricțiilor neridicate

În urmă cu două zile, prefectul județului Alba și președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Nicolae Albu, a făcut o serie de precizări alba24.ro cu privire la rămânerea municipiului Alba Iulia în scenariul roșu, deși incidența este în scădere de mai bine de o săptămână.

”Măsura (n.r. rămânerea municipiului în scenariul roșu) a fost stabilită în data de 24 aprilie și va expira în data de 8 mai. Conform hotărârii care prelungeste starea de alertă (Hotărârea 432), măsura se ia pe 14 zile, iar la articolul 15 alin. 2, se specifică foarte clar că măsura este luată pe 14 zile de către CJSU în urma analizelor DSP și va fi reanalizată la finalul acestora”, a precizat Nicolae Albu.

Mai exact, după ce DSP Alba a realizat incidența la 14 zile, în data de 24 aprilie, CJSU Alba a luat hotărârea ca Alba Iulia să rămână în scenariul roșu pentru încă 14 zile, măsura ce va expira pe data de 8 mai.

Între timp, datorită numărului de cazuri scăzute confirmate zilnic, incidența a scăzut, însă hotărârea de rămânere într-un scenariu sau trecerea în altul se ia după incidența la 14 zile.

Odată cu trendul descendent al incidenței, CJSU Alba a avut întâlniri zilnice pentru a analiza situația.

Nicolae Albu a mai declarat pentru alba24.ro că au fost făcute adrese către DSU și DSP prin care s-au cerut puncte de vedere referitoare la schimbarea scenariului, iar răspunsul a fost că măsura este luată din punct de vedere medical și că recomandarea specialiștilor a fost ca schimbarea scenariului să se realizeze după recalcularea incidenței la 14 zile.

Incidența va fi una scăzută pentru o bună perioadă de timp, iar acesta se va situa sub scenariul roșu, a precizat prefectul județului Alba, Nicolae Albu.

Restricții la Alba Iulia: Controverse între instituții

Situația a generat o serie de controverse în spațiul public. Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a făcut miercuri o serie de precizări pe contul său de Facebook.

”Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a solicitat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba încă din data de 27 aprilie înscrierea pe ordinea de zi a proiectelor de hotărâre conform analizei incidenței pe baza căreia se stabilesc scenariile UAT-urilor.

Potrivit documentului transmis la acea dată, incidența în municipiului Alba Iulia era de 2,96 la mie, a transmis directorul DSP Alba”, Alexandru Sinea.

Precizările DSP:

”Încă din data de 27.04.2021, DSP Alba a solicitat CJSU înscrierea pe ordinea de zi a proiectelor de hotărâre conform analizei incidenței transmise la acea dată, când Alba Iulia era la 2,96/1000 de locuitori conform adresei anexate.

Convocarea CJSU nu intră în atribuțiile DSP.

Interpretarea Hotărârilor de Guvern nu face parte din obiectul instituției noastre.

Trecerea dintr-un scenariu în altul a unei localități se face prin hotărâre CJSU în baza analizei incidenței transmisă de DSP, analiza transmisă zilnic cu celeritate.

Nu accept și nu voi accepta vreodată ca instituția pe care vremelnic o conduc sau colegii din DSP să fie implicați în scandaluri mediatice pentru chestiuni care nu țin de obiectul activității specifice, mai ales că DSP se concentrează să își îndeplinească atribuțiile proprii cu profesionalism în interesul sănătății publice”, a transmis directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Restricții la Alba Iulia: Ce spune CJSU

Reprezentanții CJSU Alba au transmis un punct de vedere. Aceștia explică modul în care se stabiliește incidența cumulată la 14 zile.

”Precizăm că actul normativ prevede în mod expres acest termen de 14 zile pentru ca măsurile respective, odată adoptate, să-și producă efecte și să atingă scopul pentru care au fost dispuse, schimbările ulterioare fiind generate de o nouă analiză a factorilor de risc întocmită de specialiștii DSP la încheierea perioadei de 14 zile” se arată în informarea CJSU Alba.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Galda de Jos, reținut de polițiști după ce și-a agresat soția. S-a ales cu dosar penal

Publicat

pixabay free

Un bărbat din comuna Galda de Jos a fost reținut de către polițiști după ce și-a agresat soția.

Asupra acestuia a fost emis și un ordin de protecție pe o perioadă de 5 zile.

Potrivit IPJ Alba, la data de 6 mai 2021, în jurul orei 21.30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au intervenit pe raza localității Benic, unde a fost semnalată o faptă de violență în familie.

Pe fondul consumului de alcool și a unor discuții contradictorii, un bărbat de 62 de ani și-ar fi împins soția și ar fi lovit-o, cu pumnul, în zona feței.

Polițiștii au aplicat formularul de evaluare a riscului și, în urma interpretării acestuia, au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile.

Ulterior, a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie, iar bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore și dus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate