Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba: Ipocrizia oponenților Codului fiscal

avatar

Publicat

Potrivit deputatului PSD de Alba, Ioan Dîrzu, cei care se opun modificării Codului Fiscal nu sunt de partea angajaților și a firmelor corecte, ci protejează interesele evazioniștilor și a celor care-și externalizează profiturile și scot bani din România prin diverse metode, sub paravanul interpretării unor legi prea permisive.

„Sunt 5 măsuri în proiectul de modificare a Codului Fiscal care combat evaziunea și împiedică eludarea plății taxelor și contribuțiilor.

Cea mai dureroasă pentru patronii incorecți este cea privind transferul contribuțiilor de angajator la salariat. Categoriile profesionale scutite de impozitul pe venit sunt cele care se opun cel mai tare deoarece ele pierd din brut, dar tot câștigă mai bine decât inginerii, arhitecții și alte categorii profesionale care nu se bucură de aceste scutiri.

Banii aferenți contribuțiilor respective sunt ai salariatului, iar angajatorul prin lege are obligația să-I rețină și să-i plăteacă-n termen. Dacă o face cu întârziere va fi penalizat; dacă n-o face deloc, riscă să răspundă penal.

De asemenea firmele corecte nu vor mai avea de suferit din cauza celor care fac evaziune, chiar dacă sunt în același lanț comercial; încă un motiv de preocupare pentru cei incorecți. Acum, pentru o simplă suspiciune, toti agenții economici pot fi urmăriti penal pentru o fraudă de pe circuitul de TVA. În noua variantă, cercetarea se face doar pe baza probelor.

Altă situație complicată pentru evazioniști, adusă de modificările propuse, este cea privind confiscarea mijlocului de transport cu care se face transportul ilegal, fără documente al mărfii.

Poate cel mai important, avem 4 măsuri pentru stoparea externalizarii profiturilor multinaționalelor prin introducerea Directivei Europene 1164/2016, privind combaterea practicilor de evitare a obligațiilor fiscale. Astfel:

1. Se descurajează finanțările în interiorul grupurilor multinaționale la dobânzi exagerate pentru evitarea taxelor în România.

2. Se limitează deducerea dobânzilor.

3. Se impozitează capitalul externalizat.

4. Se introduce un impozit asupra oricărei forme de câștig de capital transferat în afara țării . Statul poate refuza acordarea de beneficii fiscale dacă au fost obținute prin aranjamente abuzive între firme

Prin Programul de guvernare 2017-2020 am promis că îi vom ocroti pe români și România. Măsurile pe care le propunem împiedică evitarea impozitelor din România prin devierea veniturilor către filiale din paradisuri fiscale.

Nu nu poate fi nimic rău, decât dacă ești interesat sau rău intenționat, într-o reformă fiscal care majoreaza salariile românilor, scade fiscalitatea și asigură, în același timp, resursele bugetare pentru următoarele creșteri de salarii și pensii, prevăzute pentru anul 2018 și pentru următorii ani, pana în 2020.

Toate aceste chestiuni concrete pentru protejarea intereselor statului român, în beneficiul cetățenilor acestei țări, evident că nu sunt pe placul celor care văd în România doar o vacă de muls și care ne tratează ca pe o colonie proprie. România a trecut de statutul unui stat est-european postcomunist ce oferă mână de lucru ieftină, închide ochii abuzurillor multinaționalelor și nu încasează taxele și impozitele. România este o țară serioasă din punct de vedere economic, care respectă doar în măsura în care este respectată. Cine nu înțelege acest lucru, poate să plece mâine. Cine înțelege, este invitat să rămână prieten și partener al României”, a transmis Ioan Dîrzu.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. avatar

    mircea

    joi, 09.11.2017 la 08:53

    sunt curios cum o sa plateasca angajati contributiile o sa fie nevoiti sa apeleze la serviciile unor firme de contabilitate care nu lucreaza gratuit ,credeti ca or sa mai plateasca
    sau poate v ati gindit sa le dati posibilitatea sa aleaga daca merita sau nu merita sa plateasca aceste contributi, in schimbul carora ori cum nu primesc mai nimic .Sanatate zero pensie de mizerie credeti ca merita sa platim domnu DIRZU?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

AIUD

O persoană rănită ușor într-un accident produs la Aiud. Un TIR a rupt o țeavă de gaz

avatar

Publicat

O persoană a fost rănită într-un accident de circulație produs în Aiud, unde un TIR a lovit o țeavă de gaz. La fața locului au fost chemate  echipe ale ISU și ale furnizorului de gaze naturale.Detașamentul Aiud al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba a intervenit în noaptea de luni spre marți la un accident petrecut […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Salariul minim creşte de la 1 noiembrie 2018. Olguţa Vasilescu: ”Diferenţiere în funcţie de studii sau vechime”

avatar

Publicat

bani

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că salariul minim pe economie creşte de la 1 noiembrie anul acesta, şi nu de la 1 ianuarie 2019, cum era iniţial programat. De asemenea, salariul minim va fi diferenţiat în funcţie de studii sau vechime: 2.080 lei salariul minim brut pe ţară şi 2.350 lei salariul minim […]

Citește mai departe
Publicitate

ABRUD

Raport al CIA despre jaful resurselor din Apuseni. Aurul, argintul și uraniul plăteau operațiunile sovietice de spionaj

avatar

Publicat

CIA Apuseni

Arhiva desecretizată a Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA, celebra CIA, oferă informații extraordinare despre un ”proiect” româno-sovietic, desfășurat în Munții Apuseni. Totul se desfășura în cel mai mare secret, muncitorii erau izolați, iar minele erau păzite de soldaţi sovietici înarmaţi cu „balalaici”, cum erau numite de localnici, pistoalele mitralieră.La începutul anilor 1950, a fost […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat decedat, descoperit într-un apartament din Alba Iulia. Pompierii au forțat ușa

avatar

Publicat

Detașamentul Alba Iulia al Inspectoratului pentru Situații de Urgență a intervenit, luni seară, pentru deblocarea ușii unui apartament dintr-un bloc situat pe Bulevardul Revoluției din municipiu.Înăuntru, aceștia au descoperit trupul neînsuflețit al unui bărbat. Intervenția s-a produs ca urmare a unei alerte. Deocamdată nu se cunosc motivele decesului. La fața locului au fost chemați și polițiștii. Foto: […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate