Connect with us
Advertisement

Eveniment

ISJ Alba scoate la concurs şi posturile de inspector şcolar. Înscrieri până în 5 mai pentru cele 23 de funcţii. Condiţii de participare

sediu ISJ Alba

Publicat

isj alba2Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba scoate la concurs şi posturile de inspector şcolar. Din 24 aprilie până în 5 mai se pot depune dosarele de înscrieri, iar concursul se desfăşoară la sediul IŞJ Alba, în perioada 20 mai – 5 iunie. Cei interesaţi pot alege una dintre cele 23 de funcţii.

Reamintim că până acum au avut loc concursul pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general la IŞJ Alba, funcţie preluată de Marcela Dărămuş (anterior inspector şcolar general adjunct), iar în 27 aprilie, la sediul Ministerului Educaţiei se desfăşoară concursul pentru funcţiile de inspectori şcolari adjuncţi şi director la Casa Corpului Didactic Alba.

Citeşte şi CONCURS pentru posturile de inspector şcolar general adjunct la IŞJ Alba şi director la Casa Corpului Didactic. Cine vizează funcţiile

Funcţiile vacante de inspectori de la IŞJ Alba, scoase la concurs:

Inspector şcolar de specialitate – Învăţământ primar (post ocupat în prezent de Ioan Bordean)

Inspector şcolar de specialitate – Limba română (post ocupat în prezent de Adriana Todoran)

Inspector şcolar de specialitate – Limbi moderne (post ocupat în prezent de Corina Radu)

Inspector şcolar de specialitate – Matematică/Informatică (post ocupat în prezent de Ionel Trifon)

Inspector şcolar de specialitate – Chimie/Fizică (post ocupat în prezent de Rodica Băruţă)

Inspector şcolar de specialitate – Biologie (1/2 normă)

Inspector şcolar de specialitate – Istorie/ Socio-umane (post ocupat în prezent de Ioan Muntean)

Inspector şcolar de specialitate – Arte (1/2 normă; post ocupat în prezent de Alexandrina Filip)

Inspector şcolar de specialitate – Religie (1/2 normă; post ocupat în prezent de Nicolae Bolea)

Inspector şcolar de specialitate – Educaţie fizică şi sport (post ocupat în prezent de Ştefan Bardi)

Inspector şcolar de specialitate – Învăţământ profesional şi tehnic (post ocupat în prezent de Alexandra Popa)

Inspector şcolar de specialitate – minoritatea maghiară – (1/2 normă; post ocupat în prezent de Helga Lorincz)

Inspector şcolar de specialitate – minoritatea rromă – (1/2 normă; post ocupat în prezent de Dana Petaca)

Inspector şcolar de specialitate – învăţământ special (post ocupat în prezent de Dumitru Panţa)

Inspector şcolar pentru management instituţional (1 normă)

Inspector şcolar pentru managementul resurselor umane (post ocupat în prezent de Constantin Negucioiu)

Inspector şcolar pentru dezvoltarea resursei umane ((post ocupat în prezent de Corina Popoviciu)

Inspector şcolar pentru educaţie permanentă – 1/2 normă;

Inspector şcolar pentru proiecte educaţionale – (post ocupat în prezent de Codruţa Lodroman)

Inspector şcolar pentru învăţământ particular şi alternative educaţionale – 1 normă;

Inspector şcolar pentru activităţi extraşcolare – 1/2 normă.

Inspector şcolar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educaţie – 1/2 normă;

Inspector şcolar pentru educaţia timpurie – 1 normă.

Concursul se organizează în baza Metodologiei de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcțiilor de inspector școlar din inspectoratele școlare, aprobată prin OMECTS nr. 5558/07.10.2011, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 734/19.10.2011.

La concursul pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar din inspectoratele şcolare poate candida cadrul didactic care îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii:

– este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior de lungă durată cu diplomă de licenţă sau al ciclului II Bologna cu diplomă de master;

– este titular, având încheiat contract de muncă individual pe perioadă nedeterminată în învăţământul preuniversitar, cu gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor, cu vechime efectivă la catedră de minimum 7 ani în învăţământul preuniversitar;

– a obţinut calificativul anual „foarte bine” în ultimii 5 ani şi nu a fost sancţionat disciplinar în aceeaşi perioadă, până la înscrierea la concurs;

– nu a fost condamnat penal pentru săvârşirea unei infracţiuni sau nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere, îndrumare ori control prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă de condamnare penală;

– este apt din punct de vedere medical;

– este membru al Corpului naţional de experţi în management educaţional, în conformitate cu prevederile art. 246 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011.

Pentru funcţia de inspector şcolar pentru educaţia timpurie, respectiv pentru cea de inspector şcolar pentru învăţământul primar, candidatul trebuie să fie absolvent cel puţin al ciclului I Bologna, având funcţia didactică de profesor pentru învăţământ preşcolar, respectiv profesor pentru învăţământ primar.

Dosarul de înscriere întocmit în conformitate cu prevederile art. 10 din Metodologia de organizare și desfășurare a concursului, aprobată prin OMECTS nr. 5558/07.10.2011, se depune, în perioada 24 aprilie – 5 mai 2015, în zilele lucrătoare, între orele 8.30 – 16.00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Probele de concurs se vor desfășura în perioada 20 mai – 5 iunie 2015 la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba şi la unităţile de învăţământ nominalizate de consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar, conform art. 22 din Metodologie.

Metodologia de concurs, tematica, bibliografia de concurs, modelul de curriculum vitae, declarația pe propria răspundere, fișele de evaluare a probelor, fișa cadru a postului de inspector școlar, precum și lista documentelor necesare înscrierii la concurs se afișează la sediul Inspectoratului Școlar Județean.

Informații suplimentare se pot obține la telefon nr. 0258-817255, în perioada 20 aprilie – 20 mai 2015, în zilele lucrătoare, între orele 10.00 – 15.00.

În județul Alba, anul trecut, șapte inspectori școlari și zeci de directori de școli și grădinițe și-au pierdut funcțiile după ce conducerea IȘJ Alba a hotărât să nu le mai prelungească detașările, fapt ce a generat nemulțumiri atât în rândul acestora, cât și ale părinților elevilor.

Citește și Manevre înainte de ”prezidențiale”: Inspectori școlari și directori de școli, SCHIMBAŢI de conducerea IŞJ Alba. LISTA modificărilor în funcţii

În ceea ce priveşte ocuparea prin concurs a posturilor de directori de şcoli şi licee, procedura demarează abia după finalizarea celor menţionate.

Potrivit legislaţiei din 2011, directorii de şcoli erau aleşi de consiliul de administraţie al unităţii, pe baza unui concurs organizat de aceste şcoli. Ulterior, Inspectoratul Şcolar Judeţean a preluat această procedură.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. observator

    marți, 21.04.2015 at 00:16

    De ce nu apare geografia ca disciplina de specialitate sau macar intr-o combinatie de specialitati pentru a fi manageriata de un inspector de specialitate? Este o disciplina scolara care se invata in scoala din toata lumea din clasele primare pana la liceu de peste un secol. Cei care au propus si avizat organigrama,e calr, nu sunt cu picioarele pe Pamant, dar se vede ca sunt cu capul in nori.

  2. observator

    marți, 21.04.2015 at 00:20

    De ce geografia nu este cuprinsa in aceasta organigrama a ISJ? Cei care au propus si avizat aceasta organigrama nu sunt cu picioarele pe Pamant, dar se vede clar ca sunt cu capul in nori.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement