Connect with us
Publicitate

Eveniment

Kaufland retrage de la rafturi un produs în care s-a descoperit o toxină. Clienții care l-au cumpărat pot să îl returneze

Publicat

Kaufland anunță retragerea unui produs care s-a aflat în rafturile magazinelor, după ce sa identificat că acesta are un conținut ridicat de Ocratoxina A.

Este vorba despre produsul K-Classic Fistic prăjit fără sare 100 de grame. 

Potrivit unui anunț publicat pe site-ul magazinului, ”producătorul Carl Wilhelm Clasen GmbH retrage voluntar și preventiv, din motive ce țin de protejarea consumatorilor, produsul K-Classic Fistic prjit fără sare 100g.

Produsul a fost comercializat în magazinele Kaufland.

În cadrul controalelor de rutină s-a identificat un conținut ridicat de Ocratoxina A. Deoarece în cazul consumului pe termen lung al produsului nu poate fi exclus un risc asupra sănătății, clienții sunt rugați să acorde atenție acestei informări și să nu consume articolul cu datele de identificare menționate mai sus.

Kaufland a reacționat imediat și a retras produsul de la vânzare. Clienții se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a returna acest produs și vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Producătorul Carl Wilhelm Clasen GmbH își cere scuze pentru această situație.

Citește și ALERTĂ alimentară ANSVSA: Un produs din magazinele LIDL retras de la raft. Suspiciune de infectare cu Listeria

Pentru informații, clienții au la dispoziție numărul de telefon al Centrului Relații Clienți, 0800 080 888, apelabil gratuit (număr apelabil doar din rețelele Vodafone, Orange, Telekom și Digi-RCS&RDS), de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-20.00, iar sâmbăta în intervalul 08.00 – 17.00 sau în scris accesând www.kaufland.ro/contact”, au precizat reprezentații magazinului pe site-ul oficial.

Ce este Ocratoxina A

Ocratoxinele sunt un grup de micotoxine produse ca metaboliți secundari de diferiți fungi (cunoscuți și sub denumirile de ciuperci, mucegaiuri) din familiile Aspergillus și Penicillium. Ocratoxinele sunt de trei feluri – A, B și C.. Aceste trei forme sunt foarte puțin diferite din punct de vedere al structurii chimice, însă foarte diferite în ceea ce privește toxicitatea.

Ocratoxina A este absorbită la nivelul tractului gastrointestinal. În cazul multor specii aceasta se absoarbe la nivelul stomacului. Absorbția are loc și la nivelul intestinului subțire. În cazul animalelor nerumegătoare aproximativ 50% din ocratoxina ingerată se și absoarbe. Toxina absorbită este apoi transportată de sânge către rinichi, ficat, mușchi și țesut adipos.

Această toxină are o perioadă de înjumătățire destul de mare în cazul animalelor nerumegătoare și în cazul oamenilor (72-120 ore la porc, 840 ore la oameni). Aceasta se transmite prin lapte în cazul oamenilor, șobolanilor și iepurilor, însă în cazul rumegătoarelor cantitatea este mult mai mică.

În cazul animalelor au fost raportate cazuri de toxicitate acută (în general o singură doză / expunere), cei mai sensibili fiind câinii și porcii. Totuși, în cazul oamenilor nu a fost observată.

Efectele acute sunt multiple, organele cele mai afectate fiind rinichii, ficatul, splina, inima și creierul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Raul

    duminică, 13.11.2022 at 06:54

    Încă nu v-ați prins?
    mâncarea din magazine e făcută să omoare oamenii incet și sigur, când cineva observa, își retrage produsele o perioadă așa de văzul lumii pe stil prosteala oilor 🤣

    sunt pline spitale de bolnavi tineri 😉, cine cumpăra rahaturi din magazine își merită moartea în chinuri 😉 sunt fermierii locali ce oferă produse naturale și le aruncă la gunoi pentru că fraieri cumpără otravă gustoasă și frumoasă din supermarkete și profitul îl trimite în alte țări 😉

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate