Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO: Ceremonia de deschidere a Turului Ciclist al României, în Cetatea Alba Carolina. Prezentarea echipelor

Publicat

Ceremonia de deschidere a Turului Ciclist al României, competiție reluată după o pauză de cinci ani, are loc marți, în Cetatea Alba Carolina. În cadrul evenimentului au fost prezentate echipele participante.

Cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri, Turul va onora acest eveniment major, vizitând toate cele 3 provincii istorice ale României. Cicliștii vor porni în prima etapă miercuri, 19 septembrie, de la Alba Iulia la Sibiu.

Etape:

  • Etapa 1 – Alba Iulia – Sibiu (19 septembrie)
  • Etapa 2 – Sibiu – Brașov (20 septembrie)
  • Etapa 3 – Brașov – Focșani (21 septembrie)
  • Etapa 4 – Buzău – Târgoviște (22 septembrie)
  • Etapa 5 – București (23 septembrie)

Turul Ciclist al României este competiția de profil cu cea mai mare tradiție din România, fiind organizată pentru prima data în anul 1934, România fiind cea de-a șasea echipă din lume care gâzduiește un tur național de ciclism. Prima ediție a turului a avut 1026 de km, 7 etape și a fost câștigată de Marin Nicolov și echipa Bulgariei.

ciclism

Cea de a 51-a ediție a Turul Ciclist al României din 2018, organizată de Federația Română de Ciclism, este inclus în calendarul competiţional european al Union Cycliste Internationale, fiind propus pentru categoria 2.1, ceea ce presupune că pot fi invitate echipele profesioniste ce participă în Turul Franţei sau al Italiei, echipe semi-profesioniste, continentale și naţionale.

Ediția din acest an este de o importanța mare, 2018 marcând un secol de la unificarea României și astfel fiind un eveniment de anvergură la nivel național. Cu mai mult de 20 de echipe aliniate la linia de start și peste 100 de cicliști care se confruntă pentru mult râvnitul tricou galben, cursa promite să fie un spectacol de ciclism captivant. Cu cicliștii pornind din orașul cheie al evenimentelor care au avut loc acum 100 de ani, Alba Iulia, cursa va trece peste Munții Carpați, încheindu-se cinci zile mai târziu într-o etapă pasională de seară în București.

Ciclismul de şosea promovează şi alte valori, precum spiritul de echipă, dinamismul, forţa, solidaritatea, efortul pentru depăşirea propriilor limite şi excelenţa, în plus ciclismul este considerat un sport ecologic.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate