Connect with us
Advertisement

Eveniment

FOTO-VIDEO Festivalul Roman APULUM 2018: Războaiele lui Traian cu Decebal și lupte de gladiatori

Publicat

O nouă bătălie între daci și romani are loc duminică, în cadrul Festivalului Roman Apulum 2018. De această dată, pe esplanada  Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia, sunt prezentate publicului războaiele lui Traian cu Decebal. Mai apoi, de la ora 19.00, Cetatea Alba Carolina va fi animată de lupte cu gladiatori.

Vezi și FOTO-VIDEO Festivalul Roman APULUM 2018: Războaiele lui Domițian cu dacii, dansuri antice și paradă cu torțe

La Festivalul Roman Apulum 2018, vizitatorii vor putea trăi realitățile unei lumi demult apuse, una cu demonstrații militare romane, cu războaie între daci și romani, cu lupte de gladiatori organizate în cinstea lor, cu ateliere de lucru, cu jocuri și târguri de sclavi.

Anul Centenarului unește sub egida Festivalului Roman Apulum, reenactori din țări precum Spania, Italia, Germania, Bulgaria, Ucraina și Republica Cehă. Ediția specială a festivalului din anul 2018, denumită în mod simbolic „Începuturi”, face trimiteri clare către începuturile poporului român și este axată în mod special pe perioada celor două războaie daco-romane și formarea poporului român. Peste 300 de reenactori și 13 asociații de profil se reunesc în Alba Iulia pentru a reconstitui legendarul episod militar dintre împăratul roman Traian și regele dac Decebal, conflict care a stat la baza formării provinciei Dacia și la începutul procesului de etnogeneză daco-romană.

Civilizația daco-romană este prezentată publicului larg sub mai mult forme: demonstrații militare daco-romane, ateliere interactive de profil, teatru antic, ghidaje tematice și gastronomie antică. Toate momentele sunt însoțite de explicații de specialitate și, cel mai important, puteți afla informațiile direct de la cei care pun în scenă aceste momente; caracterul internațional al festivalului contribuie și mai multe la cunoașterea civilizației romane și dacice, în sensul că puteți afla și modul în care civilizațiile amintite au fost trăite și percepute în timpurile antice pe teritoriile din Spania, Germania, Italia, Ucraina, Republica Cehă și Bulgaria.

Actualul oraș Alba Iulia se ridică peste ruinele anticului Apulum, cel mai mare oraș roman din provincia Dacia și totodată centrul politic, economic, militar și cultural al acesteia. Festivalul se desfășoară anual în preajma zilei de 1 mai și adună peste 300 de reenactori – soldați și civili romani, războinici daci, gladiatori, meșteșugari sau dansatoare.

Vezi și FOTO-VIDEO: A început Festivalul Roman APULUM. Demonstrații militare, lupte de gladiatori și dansuri antice

PROGRAM

Luni, 30 aprilie 2018  

  • 11.00 – 17.00  Tabere și a ateliere meșteșugărești meșteșugărești (Prelucrare os, Prelucrare lemn, Monetărie, Signacula, Jocuri romane, Plante dacice, Metalurgie, Machete, Scriptoria, Fierărie, Metaloplastie, Antrenamente soldați, Antrenamente gladiatori)
    Platou strada Militari
  • 12.00 – 12.30  Paradă militară
    Strada Mihai Viteazul
  • 13.00 – 13.20  Floralia – jocuri în onoarea zeiței Flora
    Espalanada Catedralei Romano-Catolice
  • 16.30 – 17.00 Dansuri
    Espalanada Catedralei Romano-Catolice
  • 17.00 – 18.00 Demonstrații militare
    Esplanada Catedralei Romano-Catolice
  • 18.00 – 19.00 Jocuri de gladiatori
    Esplanada Catedralei Romano-Catolice

Marți, 1 mai 2018

  • 11.00 – 17.00  Tabere și a ateliere meșteșugărești (Prelucrare os, Prelucrare lemn, Monetărie, Signacula, Jocuri romane, Plante dacice, Metalurgie, Machete, Scriptoria, Fierărie, Metaloplastie, Antrenamente soldați, Antrenamente gladiatori)
    Platou strada Militari
  • 12.00 – Gastronomie antică
    Espalanada Porții a IV-a
  • 17.00 – Închiderea festivalului

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement