Connect with us
Advertisement

Administrație

Lucrări pentru evitarea producerii unor viituri, pe Valea Arieșului Mic, pe raza comunei Avram Iancu. Licitația, lansată în SEAP

Publicat

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva alocă peste 1,9 milioane de lei pentru lucrări de corectare a torenților din Bazinul Hidrografic Arieșu Mic. 

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva RA, prin Direcția Silvică Alba, a lansat luni, 3 ianuarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de corectare a torenților din Bazinul Hidrografic Arieșu Mic – OS Valea Arieșului.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 1.906.049 de lei, fără TVA. 

Potrivit memoriului tehnic, investiţia de corectare a torenţilor pe Valea Arieșul Mic are ca scop principal protejarea drumului forestier, podurilor și podețelor, terenurilor agricole, locuințelor şi a fondului forestier împotriva efectelor produse de fenomenele torenţiale, dar și îmbunatățirea aspectului peisagistic al zonei.

Lucrări de corectare a torenților la Avram Iancu și Criștiorul de Jos

S-au propus lucrări de corectare a torenţilor pe firul principal al Văii Arieșul Mic și pe cei doi afluenți de stânga ai acesteia – Pr. Mălaiului (din dreptul bornei 629) şi Pr. Parcela 170 (din apropierea bornei 231), acolo unde degradările impun de urgenţă realizarea acestor lucrări.

Suprafaţa este situată pe raza comunei Avram Iancu, din judeţul Alba și pe raza comunei Criștioru de Jos, județul Bihor, în raza de activitate a Ocolului Silvic Valea Arieșului, din cadrul Direcţiei Silvice Alba.

Întreaga suprafaţă studiată se află în raza de activitate a Ocolului Silvic Valea Arieşului din cadrul Direcţiei Silvice Alba. Fondul forestier este în totalitate proprietate publică a statului și este încadrat în unitatea de producţie U.P. III Arieșul Mic. Suprafaţa totală a teritoriului luat în studiu este de 757,52 ha, din care în fond forestier 654,62 ha (86 %) şi alte folosinţe 102,90 ha (14 %).

Lucrările de corectare a torenţilor vor contribui la reţinerea unui volum de cca. 19.400 mc de aluviuni în aterisamentul lucrărilor, prin consolidări de albii şi maluri și prin împădurire.

De asemenea, se vor proteja cca. 1,1 km de drumuri forestiere, un pod dalat și un podeț dalat. Lungimea de albie corectată este de 0,70 km.

Au fost propuse un prag (elevație utilă 1,0 m), cinci baraje (elevație utilă 2,0 – 5,0 m) şi o traversă (prag de fund), un zid, trei canale și un podeț tubular. Toate lucrările se vor executa din zidărie de piatră.

Pentru asigurarea accesului pe șantier s-au propus 340 ml drumuri provizorii de acces.

Pe categorii de lucrări şi cantităţi, situaţia se prezintă astfel:

  • – împăduriri terenuri degradate – 0,30 ha
  • – canale din zidărie de piatră cu mortar de ciment – 354,10 mc
  • – traverse, praguri, baraje din zidărie de piatră cu mortar de ciment – 1.575,5 mc
  • – zid de sprijin din zidărie de piatră cu mortar de ciment – 64,8 mc
  • – podeț tubular 1.600 mm – 1 buc.
  • – accesuri provizorii la amplasamente – 340 ml

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement