Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LUNI, prima probă la BACALAUREAT. Din Alba, 3.409 elevi participă la examen. Vezi informaţii despre organizarea probelor

Publicat

elevi

Începând de luni, 10 iunie, elevii din anii terminali de liceu vor intra în sălile de clasă pentru a susține examenul de bacalaureat de anul acesta. În județul Alba sunt așteptați aproape 3.500 de elevi, din care doar 2.838 din promoția 2013. Pe lângă faptul că elevii ar putea avea subiecte diferite în funcție de profil, sălile unde se vor corecta lucrările vor fi supravegheate video.

Luni, candidaţii înscrişi la Bacalaureat intră în sălile de examen, unde, începând de la ora 9.00, susţin proba de Evaluare a competenţelor lingvistice – limba română.

Anul acesta, în județul Alba, sunt așteptați să susțină examenul „de maturitate” 3.409 elevi. Dintre aceștia, un număr de 2.838 de candidaţi sunt din promoția 2013, iar 571 din anii anteriori.

Examenele se vor organiza în 34 de licee din județ, cu excepția Liceului privat „Sfântul Iosif” Alba Iulia și a Liceului Teologic Greco-Catolic „Sfântul Vasile cel Mare” din Blaj, unde nu au fost elevi înscriși pentru bacalaureat.

Potrivit inspectorului școlar Dan Cherecheș, din promoția curentă s-au înscris 75% din elevii care au terminat cursurile de liceu, restul de 25% fiind reprezentat, cel mai probabil, în majoritate de tineri corigenţi. Astfel, se aşteaptă un procent mai mare de promovabilitate anul acesta, la bacalaureatul din Alba.

Ca și în anii anteriori, subiectele vor fi trimise de la București și vor fi secrete. Pe lângă camerele care vor fi amplasate în sălile de examen, și sălile unde se vor corecta lucrările vor fi supravegheate video.

Potrivit informaţiilor oferite până în prezent, unul dintre subiectele la Limba Română ar putea avea grad diferit de dificultate pentru elevii de la profilul uman, faţă ce ceilalţi şi, la fel, ar putea fi diferenţiat şi la Matematică. Metodologia de examen, la articolul 43, prevede că subiectele pentru probele scrise vor în concordanţă cu programele şcolare şi cu programele de bacalaureat. De asemenea, subiectele sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaţilor de analiză, de sinteză, de generalizare şi abstractizare.

Descarcă modele subiect Limba și literatura română, subiect Limba și literatura maternă, subiect Matematică, subiect Istorie, subiect Geografie, subiect Fizică, subiecat Sociologie, subiect Informatică, subiect Biologie, subiect Economie, subiect Chimie, subiect Psihologie, subiect Logică argumentare și comunicare.

Citește și  SIMULARE BACALAUREAT 2014: SUBIECTELE la MATEMATICĂ pentru clasa a XI-a și a XII-a. Proba obligatorie a profilului

Candidații din anii trecuți:

Elevii care au obţinut certificate prin care competenţele digitale sau de comunicare într-o limbă străină sunt recunoscute de Ministerul Educaţiei nu vor fi nevoiţi să participe la probele orale.

Candidații care au picat examenul anii trecuţi îşi pot echivala anul acesta probele pe care le-au susţinut în anii anteriori. Metodologia de organizare prevede că absolvenţii promoţiilor anterioare anului 2011 vor susţine examenul de bacalaureat în conformitate cu programele şcolare aprobate în 2011.

Pentru a promova examenul, elevii vor trece fiecare examen cu cel puţin nota 5, dar, per ansamblu, media de la BAC 2013 trebuie să fie de cel puţin 6. Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, aceasta se va rotunji la 6,00

Se intră în săli pe baza buletinului.

Pentru probele scrise, accesul candidaţilor în sălile de examen se va face pe baza actului de identitate, cu cel puţin 30 de minute înainte de începerea probei. Elevii vor fi puşi câte unul în bancă.

Regulamentul de organizare al examenului prevede că elevii nu au voie să intre în sală cu niciun fel de lucrări, de la manuale până la dicţionare de care s-ar putea ajuta la examen.

Calendar BACALAUREAT 2013 – sesiunea iunie-iulie:

27 – 31 mai 2013 –  înscrierea candidaţilor

10 – 12 iunie 2013 –  Evaluarea competenţelor lingvistice – limba română

12 – 14 iunie 2013 – Evaluarea competenţelor lingvistice –  limba maternă

17 – 21 iunie 2013 – Evaluarea competenţelor digitale

25 – 28 iunie 2013 –  Evaluarea competenţelor lingvistice – limbi străine

1 iulie 2013 –  Limba şi literatura română – proba scrisă

2 iulie 2013 –  Limba şi literatura maternă  proba scrisă

3 iulie 2013 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă

5 iulie 2013 – Proba la alegere a profilului şi specializări- proba scrisă

8 iulie 2013 – Afişarea rezultatelor

12 iulie 2013 – Afişarea rezultatelor finale

Elevii care nu reuşesc să treacă de sesiunea din vară vor avea o a doua şansă în sesiunea din toamnă.

Calendar BACALAUREAT 2013 – sesiunea august-septembrie:

15 – 19 iulie 2013 –  Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen

19-20 august 2013 – Evaluarea competenţelor lingvistice – limba romană

19-21 august 2013 – Evaluarea competenţelor lingvistice –  limba maternă

20 -21 august 2013 – Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

22 – 23 august 2013 –  Evaluarea competenţelor digitale

26 august 2013 – Limba şi literatura romană – proba scrisă

27 august 2013 –  Limba şi literatura maternă – proba scrisă

28 august 2013 –  Proba obligatorie a profilului – proba scrisă

30 august 2013 – Proba la alegere a profilului şi specializării – proba scrisă

2 septembrie 2013 – Afişarea rezultatelor la BACALAUREAT 2013 şi depunerea contestaţiilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax