Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Mega investiție de 33,8 de milioane de euro, la spitalul din Alba Iulia: Clădire cu cinci etaje, heliport și dotări ”la cheie”

Publicat

În curtea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia se va ridica o nouă clădire care va avea cinci etaje și un heliport. Corpul de clădire va fi de fapt un nou spital, ce va avea o secție de oncologie, una de radioterapie și încă una de cardiologie intervențională. 

Întrega investiție care cuprinde construcția clădirii dar și dotarea secțiilor cu tehnologie modernă se ridică la peste 160 de milioane de lei, adică undeva la 33,8 milioane de euro. 

Managerul instituției, Diana Mârza a declarat pentru alba24.ro că proiectul se va depune pentru finanțare prin fondurile din PNNR: ”este depus pentru avizare la ministerul Sănătății, este aprobat din 49 de proiecte și avizat pe locul 1 din țară ca și grad de maturitate”.

Conducerea spitalului așteaptă ghidul de depunere. Studiul de fezabilitate este deja făcut și mare parte din documentație e finalizată, a precizat Diana Mârza pentru alba24.ro.

După ce proiectul va fi aprobat pentru finanțare prin PNNR, construcția clădirii și secției ar putea fi gata în 36 de luni.

Noua secție ar urma să aibă 25 de paturi la oncologie, iar pentru îngrijiri paliative numărul de paturi se va mări de la 6 la 25.

Noua clădire va avea funcțiunea de spital și un regim de înălțime S + P + 5E + heliport.

Aceasta urmează să fie construită în curtea instituției, în zona de Sud-Vest și va fi unită de actuala secție de Oncologie și de corpul C+D printr-o pasarelă.

Aria construită a clădirii va fi de 1.071,5 mp, iar cea desfășurată de 8.076 mp.

Miercuri, 22 decembrie, Planul Urbanistic de Detaliu al noului spital va intra la vot, în cadrul ședinței de Consiliu Local al Municipiului Alba Iulia.

Alte două proiecte așteaptă finanțare prin PNNR

De asemenea, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a mai depus încă două proiecte pentru finanțare, proiecte care au trecut deja printr-un filtru.

Este vorba despre construcția unei noi clădiri de spital pentru secția de Infecțioase în Pâclișa, proiect care se află pe locul al treilea la capitolul maturitate și o nouă secție de Neuropsihiatrie pentru bolanvii cronici la Baia de Arieș care se află pe locul 22.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax