Connect with us
Publicitate

Eveniment

MIERCURI: Comisia parlamentară specială, în vizită de documentare la Roşia Montană

Fosta cariera ”Cetate” de la Rosia Montana

Publicat

Fosta cariera ”Cetate” de la Rosia MontanaMembrii comisiei speciale din Parlament constituită ieri au decis să facă o vizită de documentare în teren la Roşia Montană, miercuri, 25 septembrie. Săptămâna viitoare, aceştia vor avea întâlniri la Bucureşti cu reprezentanţii ministerelor Mediului, Culturii şi celorlalte implicate în avizarea proiectului de lege privind exploatarea aurului în Alba. De asemenea, aceştia doresc să stea la discuţii şi cu ONG-urile pro şi contra proiectului minier şi protestatari.

„Marţi seară sau dimineaţă ne vom deplasa la Roşia Montană, două zile, miercuri şi joi ne întoarcem. Vom avea întâlniri cu toţi reprezentanţii, şi ai minerilor, şi ai firmelor, şi ai autorităţilor şi ONG-uri, care doresc să participe”, a precizat preşedintele Comisiei, Darius Vâlcov.

El a precizat că luni de la ora 13.00 comisia specială se va reuni în şedinţă la care vor fi invitaţi reprezentanţi ai Ministerului Culturii şi ai Ministerului Justiţiei.

De asemenea, Comisia se va reuni în şedinţă şi marţi, când vor fi invitaţi la dezbateri reprezentanţi ai Ministerului Mediului, Ministerului Marilor Proiecte şi ANRM.

După aceste întrevederi, miercuri şi joi va avea loc vizita la Roşia Montană.

Astăzi, Comisia parlamentară specială pe proiectul de lege privind Roşia Montană s-a reunit în prima şedinţă.

Comisia a fost constituită, marţi, prin votul plenului reunit, iar din aceasta fac parte parlamentari PSD, PNL, PC, UDMR, PPDD şi de la minorităţi. Democrat-liberalii au refuzat să-şi desemneze membri în comisie.

Reamintim că preşedintele comisiei este senatorul PSD Darius Vâlcov, iar membri sunt deputatul PSD de Alba Ioan Dârzu, Florin Iordache, Viorel Ştefan, Emacu Gheorghe, Ioan Chelaru, Gabriela Firea, Toni Greblă (PSD), Andrei Gerea, Gigel Sorinel Ştirbu, Mircea Dolha, Dumitru Popescu, Petru Ehegartner (PNL), Haralambie Vochiţoiu, Tudor Ciuhodaru (PPDD), Attila Korodi, Alexandru Vegh (UDMR), Oana Manolescu (minorităţi naţionale), Ioan Moldovan (PC).

Majoritatea membrilor comisiei au fost de părere că o asemenea vizită la Roşia Montană este necesară pentru a vedea la faţa locului ce implică proiectul minier.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. adela

    miercuri, 18.09.2013 at 18:19

    BRAVO. IDENTIFICA TRADATORI SI MANIPULATORI LOCALI.

  2. Gerula

    joi, 19.09.2013 at 08:17

    Ca acel „proiect” monstruos nici nu se poate lua in considerare isi poate da seama un om normal si din Patagonia. NU trebuie sa mearga in excursie la sediul finantatorilor pentru asta. E clar ca e un teatru ieftin, ca doar si suplimentul de spaga pentru ca sunt in comisie si-l puteau lua fara sa iasa din Bucale. dar cel mai ieftin teatru din istoria tarii a fost faza cu propagandistii imbracati in toale de mineri, care s-au bagat la racoare in mina muzeu ca sa vin prim minerul calare pe cartita alba sa-i scoata. Pacat, ca in tara asta macar teatru ramasese de calitate!

    • crys

      vineri, 20.09.2013 at 14:52

      Ti-ar sta bine daca ti-ai schimba r-ul din nume cu p. Esti un i****t care habar nu are ce se intampla la Rosia Montana. Din pacate, cei ca tine traiesc mult ca nu stiu pe ce lume se afla.

  3. Rusu Mirel

    luni, 18.11.2013 at 17:15

    Obiectivul RMGC pe termen lung: construirea in aceasta regiune a unei companii miniere puternice, cu respect pentru mediu. In dezvoltarea Proiectului Rosia Montana va fi nevoie de doi ani pentru a construi infrastructura de minerit, urmati de un ciclu operational de 16 ani si de 7 ani pentru reabilitare si inchidere. Studiul EIA al RMP prezinta in detaliu toate activitatile care vor avea loc in acest interval. Proiectul reprezinta un angajament considerabil si pe termen lung.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate