Connect with us
Publicitate

Actualitate

Mii de mărţişoare în oraş, pregătite să vestească primăvara. Vezi ce poţi alege după gustul şi buzunarul tău

Publicat

Mai sunt câteva zile până la venirea oficială a primăverii şi pregătirile sunt în toi. Comercianţii de mărţişoare şi-au scos deja de câteva zile tarabele, iar, ajutaţi de vremea bună şi de plăcerea oamenilor de a dărui un simbol al primăverii, aceştia îşi vând cu succes micile obiecte de podoabă, legate cu fir împletit roşu şi alb. Mărţişoarele se găsesc aproape peste tot, însă diversitatea maximă se concentrează în zona Bulevardului Transilvaniei, a Magazinului „Unirea” şi a pieţelor. Preţul unui mărţişor variază între 50 de bani şi 25 lei, în funcţie de mărime, formă, design sau material.

Citește și MESAJE DE 1 MARTIE 2014: Felicitări și urări pe care le poţi trimite de Mărţişor

Citește și: Din 1 MARTIE: Zilele Babei Dochia. Obiceiuri și tradiții. Alege-ti o zi și află cum va arăta anul 2014 pentru tine, în funcție de vreme

În cele câteva zile rămase până la ziua de 1 martie, pragul de trecere de la „cumplita iarnă” la mult-aşteptata primăvară, oamenii îşi găsesc un răgaz, în drumul lor, să privească sau să cumpere un mărţişor pentru o persoană dragă sau chiar mai multe. Aceştia au de unde alege, pentru că, de câteva zile, Bulevardul Transilvaniei, spaţiul din faţa Magazinului „Unirea” şi multe alte locuri din oraş sunt pline de tarabe cu mărţişoare.

Mici sau mari, în cutiuţe sau punguţe, metalice, plastice, textile sau ceramice, fabricate manual sau nu, ingenioase sau clasice, mii de mărţişoare aşteaptă să certifice venirea primăverii şi să fie purtate cu drag de doamne, domnişoare sau, de ce nu, de domni, mai ales că acest an este bisect.

Conceptul clasicului mărţişor de pus în piept a evoluat cu anii, iar acum acesta îşi poate transmite mesajul şi sub forma unei brăţări sau a unor cercei, a unei broşe elegante, a unui „papirus” ceramic, a unui coşuleţ sau a unei jucării. Desigur, venirea primăverii nu se poate întâmpla în absenţa florilor, care sunt, şi ele, expuse din abundenţă spre vânzare.

Preţurile mărţişoarelor variază în acest an de la 50 de bani la 25 de lei, după mărime, originalitate, material, concept sau alte considerente, tocmai spre satisfacţia oricăror gusturi sau buzunare.

Foto: Vali CIONTEA


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Antichici

    miercuri, 29.02.2012 at 21:53

    Imi place ca „incurajati” producatorii de arta manuala. In afara de faptul ca promovati aici doar martisoarele MIZERABILE vandute in special de catre concitadinii nostri , in mod tottal intamplator, arsi de soare sau nu, singurele martisoare pe care le-a atins mana, sunt cele ceramice facute cu stanta si nici pe departe cele pentru care s-a muncit intr-adevar.
    Halal publicatie, halal ziaristi.
    Mi-e rusine cu voi.

    • moderatorul de serviciu

      miercuri, 29.02.2012 at 22:39

      @Antichici, de ce sti asa frustrat pe o simpla stire? Ai fi vrut sa cautam cu lupa dupa vreun artist ascuns prin Alba Iulia pentru a gasi handmade-ul veritabil? Halal atitudine ai…

  2. Antichici

    miercuri, 29.02.2012 at 21:58

    Oricum banuiesc ca nu veti avea atata caracter incat sa lasati commentul sa apara, asa ca …

  3. Pingback: MÂINE apar mărțișoarele pe Bulevardul Transilvaniei și în fața magazinului Unirea. 81 de comercianți au cerut autorizație de la Primărie | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate