Connect with us
Advertisement

Actualitate

Ministrul Mediului: Depozitele de deşeuri vor fi monitorizate prin aplicaţia „Let’s Do It, Romania!”. Cum se pot face sesizări

Publicat

gunoaie gunoi deseuri cheile rametuluiDepozitele de deșeuri vor putea fi monitorizate mai facil cu ajutorul aplicației de mobil și a platformei „Let’s Do It”, cu ajutorul căreia fiecare român va putea raporta mai ușor autorităților existența deșeurilor, în loc să depună o petiție la Primărie, a declarat miercuri Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

„Aplicația <Let’s Do It, Romania!> este extrem de binevenită, deoarece dorim ca deșeurile să se ducă acolo unde trebuie, respectiv la groapa de gunoi, și nu să rămână în teritoriu. Concret, autoritățile vor putea monitoriza mai facil aceste depozite și vor putea lua măsurile care se impun. De asemenea, pentru cetățeni va fi mai ușor să intre în aplicație pentru a sesiza existența deșeurilor, decât să depună o petiție scrisă la primărie pe marginea acestei probleme. În plus, dorim să le demonstrăm turiștilor care vor veni în România că țara noastră poate arăta și altfel, adică mai curată”, a afirmat Grațiela Gavrilescu, cu ocazia evenimentului de lansare a aplicației de mobil și platformei „Let’s Do It!”.

Concret, cu ajutorul acestei platforme, fiecare român va putea raporta existența deșeurilor către autorități, oriunde și în orice moment. Începând cu 26 august, toți românii care doresc să contribuie la curățarea României de deșeuri au la dispoziție aplicația și platforma “Let`s Do It!”. Cu ajutorul aplicației de mobil, voluntarii pot oricând să marcheze deșeurile întâlnite în oraș sau în natură pe Harta Deșeurilor, pentru a fi apoi raportate către autorități și curățate în 30 de zile, conform legii. Fiecare voluntar va primi constant mesaje cu statusul sesizării, până când zona este curățată.

În afara aplicației de mobil disponibile gratuit pe Google Play și, în curând, și pe App Store, proiectul include și platforma online. Fiecare sesizare include coordonatele GPS ale zonei raportate și detalii despre deșeurile identificate (componență, dimensiuni și orice alte detalii relevante). Toate aceste informații vor fi trimise automat autorității publice locale responsabile pentru curățarea zonei sesizate. Harta Deșeurilor este disponibilă online pe site după ce utilizatorul aplicației se loghează.

Proiectul este realizat de Asociația „Let’s Do It, România!”, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Inițiativa este cea mai mare mișcare socială din țară, cu peste un milion de voluntari care s-au unit pentru o cauză comună — o Românie mai curată.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement