Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătăţii: Au scăzut internările în spitale, după începerea controalelor efectuate de echipele mixte ale MS şi CNAS. Verificări la chirurgie, ORL şi ginecologie

Publicat

După o săptămână de controale efectuate de echipe mixte ale Direcţiilor de Sănătate Publică şi CNAS în spitalele din ţară, la dispoziţia Ministerului Sănătăţii, au scăzut uşor internările în unităţile medicale. Declaraţia aparţile ministrului Nicolae Bănicioiu, care susţine este posibil ca unele spitalizări să se fi făcut prea uşor.

„Pot spune că am remacat, după o săptămână de control, că a scăzut uşor numărul de internări în unele spitale. Sigur, poate că unele internări erau făcute mai uşor”, a spus ministrul Sănătăţii.

Bănicioiu a precizat că este primul control de o asemenea amploare care se face în spitalele din România şi care verifică decontările dintre spitale şi casele de asigurări de sănătate.

„Vorbim de primul control de amploare pentru verificarea decontărilor între spitale şi case. Nu putem vorbi neapărat de raportări false. Este multă birocraţie în sistem şi personal insuficient”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Bănicioiu a precizat că această verificare are totodată rolul de a ajuta angajaţii din unităţile sanitare să înveţe cum să facă raportările corect, după ce unii manageri s-au plâns de birocraţia din sistem şi de faptul că niciodată nu li s-a explicat cum trebuie să completeze respectivele formulare.

Acum, experţii CNAS şi cei din Ministerul Sănătăţii pot să-i înveţe cum se completează respectivele documente. Sigur că, pentru început, vor primi o amendă, dar măcar după aceea vor şti cum să lucreze„, a mai spus Bănicioiu.

Controalele care au început în 5 mai şi vizează 77 de spitale sunt făcute de echipe mixte ale Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Acestea verifică modul în care sunt făcute decontările, dacă diagnosticele puse la internare corespund intervenţiilor realizate. Totodată, informaţiile sunt coroborate cu datele prezentate de Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti şi casele de asigurări de sănătate.

Controalele se vor încheia în 30 mai, iar concluziile vor fi prezentate în prima jumătate a lunii iunie, de către Direcţia generală de monitorizare, control şi antifraudă din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a precizat Bănicioiu.

Echipele de control vor verifica atât secţiile de chirurgie plastică şi reparatorie, cât şi secţiile de ORL şi ginecologie.

Controalele au fost declanşate în urma scandalului privind decontările ilegale pentru operaţii făcute la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală.

Direcţia generală de monitorizare, control şi antifraudă din CNAS, care şi-a început activitatea în decembrie 2013, a făcut, în primul trimestru din 2014, controale la 1.700 furnizori de servicii – spitale, farmacii, medici de familie -, în urma acestor acţiuni fiind recuperaţi 3,5 milioane de lei.

Astfel de controale se desfăşoară şi la secţiile de chirurgie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba. Rezultatele acestora vor fi făcute publice la sfârşitul lunii mai.

sursă: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax