Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătăţii: Au scăzut internările în spitale, după începerea controalelor efectuate de echipele mixte ale MS şi CNAS. Verificări la chirurgie, ORL şi ginecologie

Publicat


După o săptămână de controale efectuate de echipe mixte ale Direcţiilor de Sănătate Publică şi CNAS în spitalele din ţară, la dispoziţia Ministerului Sănătăţii, au scăzut uşor internările în unităţile medicale. Declaraţia aparţile ministrului Nicolae Bănicioiu, care susţine este posibil ca unele spitalizări să se fi făcut prea uşor.

„Pot spune că am remacat, după o săptămână de control, că a scăzut uşor numărul de internări în unele spitale. Sigur, poate că unele internări erau făcute mai uşor”, a spus ministrul Sănătăţii.

Bănicioiu a precizat că este primul control de o asemenea amploare care se face în spitalele din România şi care verifică decontările dintre spitale şi casele de asigurări de sănătate.

„Vorbim de primul control de amploare pentru verificarea decontărilor între spitale şi case. Nu putem vorbi neapărat de raportări false. Este multă birocraţie în sistem şi personal insuficient”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Bănicioiu a precizat că această verificare are totodată rolul de a ajuta angajaţii din unităţile sanitare să înveţe cum să facă raportările corect, după ce unii manageri s-au plâns de birocraţia din sistem şi de faptul că niciodată nu li s-a explicat cum trebuie să completeze respectivele formulare.

Acum, experţii CNAS şi cei din Ministerul Sănătăţii pot să-i înveţe cum se completează respectivele documente. Sigur că, pentru început, vor primi o amendă, dar măcar după aceea vor şti cum să lucreze„, a mai spus Bănicioiu.

Controalele care au început în 5 mai şi vizează 77 de spitale sunt făcute de echipe mixte ale Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Acestea verifică modul în care sunt făcute decontările, dacă diagnosticele puse la internare corespund intervenţiilor realizate. Totodată, informaţiile sunt coroborate cu datele prezentate de Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti şi casele de asigurări de sănătate.

Controalele se vor încheia în 30 mai, iar concluziile vor fi prezentate în prima jumătate a lunii iunie, de către Direcţia generală de monitorizare, control şi antifraudă din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a precizat Bănicioiu.

Echipele de control vor verifica atât secţiile de chirurgie plastică şi reparatorie, cât şi secţiile de ORL şi ginecologie.

Controalele au fost declanşate în urma scandalului privind decontările ilegale pentru operaţii făcute la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală.

Direcţia generală de monitorizare, control şi antifraudă din CNAS, care şi-a început activitatea în decembrie 2013, a făcut, în primul trimestru din 2014, controale la 1.700 furnizori de servicii – spitale, farmacii, medici de familie -, în urma acestor acţiuni fiind recuperaţi 3,5 milioane de lei.

Astfel de controale se desfăşoară şi la secţiile de chirurgie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba. Rezultatele acestora vor fi făcute publice la sfârşitul lunii mai.

sursă: mediafax


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Asociație: Programul RABLA MOTO ar putea intra în vigoare din acest an. Voucherele, folosite pentru achiziția de motociclete noi

Publicat

Programul RABLA MOTO, prin care voucherele obținute la casarea unei mașini vechi vor putea fi folosite și pentru achiziția de motociclete și scutere noi, ar putea intra în vigoare chiar din acest an, au transmis reprezentanții Asociației pentru Dezvoltarea Națională a Motociclismului – motoADN.  La sediul Administrației Fondului pentru Mediu a avut loc miercuri, 22 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Mica Unire, sărbătorită la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Ocna Mureș. Elevi și profesori s-au prins în Hora Unirii

Publicat

161 de ani au trecut de la momentul cunoscut în istorie sub denumirea de Mica Unire. Data de 24 ianuarie 1859 este punctul culminat al unor evenimente și desfășurării istorice complexe care au avut loc în Europa și spațiul românesc. Evenimentul a fost marcat joi, de către elevii și cadrele didactice de la Liceul Teoretic […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

INVESTIȚIILE ANULUI 2020, la Teiuș. Proiecte de peste 44,5 milioane de lei, pentru dezvoltarea orașului. LISTA

Publicat

primaria teius, teius,

Administrația locală din Teiuș va derula în acest an investiții de peste 44,5 milioane de lei. Printre cele mai importante proiecte se numără regenerarea urbană socio-culturală a orașului, modernizarea iluminatului public și reabilitarea a 20 de străzi. Lista investițiilor aflate în derulare în 2020, în orașul Teiuș: Obiectivul investiției – valoarea investiției – termen de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA în minivacanța 24-26 ianuarie: Cât de mult cresc temperaturile. Prognoza meteo de weekend

Publicat

soare

Vremea se încălzește în acest weekend, în județul Alba. Temperaturile maxime vor urca până la valori de 7-8 grade. Nu sunt anunțate precipitații. La munte va fi ușor mai cald decât la altitudini mai joase. Duminică, la Alba Iulia, vor fi 6 grade Celsius, iar la Câmpeni 8 grade Celsius. Vă prezentăm condiții meteo în […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate