Connect with us
Advertisement

Actualitate

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus: Din 15 noiembrie se va circula şi pe cei 22 de kilometri între Cunţa şi Sălişte, pe Autostrada Orăştie-Sibiu

Publicat

autostrada55 Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a verificat joi stadiul şantierului de pe lotul 3 al Autostrăzii Orăştie – Sibiu şi a dat asigurări că se va deschide circulaţia la termenul anunţat, 15 noiembrie.

“În 15 noiembrie, pe această autostradă, din declaraţiile partenerilor şi colaboratorilor noştri mergem la vot pe autostradă pe 16, clar”, a spus ministrul Rus.

Lotul 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu, care se întinde pe cei 22 de km dintre Cunţa (judeţul Alba) și Sălişte (judeţul Sibiu), trebuia finalizat în aprilie anul trecut. Termenul de deschidere a circulației a fost anunțat mai apoi pentru noiembrie 2013, apoi pentru iulie 2014, iar acum autoritățile spun că circulația va fi deschisă în noiembrie 2014, lucrările urmând a fi terminate undeva în 2015.

Lucrările au fost întârziate din cauza alunecărilor de teren din zona Aciliu.

Reprezentanţii constructorului Impregilo susţin că lucrările vor continua şi după 15 noiembrie, însă în zonele exterioare şoselei, fără a fi afectat traficul rutier.

Contractul cu cei de la Impregilo a fost semnat în mai 2011 pentru o valoare de aproape 605 milioane de lei, fără TVA, în vederea realizării în 120 de zile a proiectului tehnic și, în alte 548 de zile, a lucrărilor necesare.

În urma alunecărilor de teren a căror amploare a devenit vizibile în primăvara lui 2012, italienii de la Impregilo SpA au cerut modificarea proiectului, prin construirea unui nou tunel în dealul de la Aciliu unde acum a fost săpat un debleu de aproape 50 de metri și prin prelungirea viaductului înspre Sebeș cu aproape un kilometru.
Autostrada Sibiu – Piteşti ar putea fi făcută în două etape

Ministrul Transporturilor a anunţat, tot joi, în judeţul Argeş, că va discuta şi va analiza posibilitatea ca tronsonul Piteşti – Sibiu să fie prins în forma finală a Master Planului General de Transport ca autostradă, în două faze.

„Faza întâi, să spunem, dacă nu or să fie alte condiţii, drum expres, faza a doua autostradă. Dar în faza întâi exproprierile se fac în regim de autostradă, deci vom construi un spaţiu pentru autostradă, studiu de fezabilitate şi proiectare se fac pentru autostradă. (…) La nivelul circulaţiei de acum, câţiva ani ne-ar satisface. Ne-ar rezolva problema de acum. În etapa a doua drumul expres se va transforma în autostradă. Dacă vom fi extrem de bine organizaţi, în 2018 la final, am putea circula pe drumul expres. Am putea avea în 2018 o legătură transcarpatică adevărată, Piteşti – Sibiu”, a declarat Rus.

Construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti a fost solicitată insistent marţi de participanţii la prima dezbatere publică a Master Planului, document unde traseul figurează ca drum expres, iar ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a precizat că după 2020 este posibilă modernizarea şoselei la profil de autostradă.

„Drumul expres nu înlocuieşte ideea de autostradă, ci este o fază intermediară de la nimic la autostradă, prin nimic înţelegând drumurile actuale pe care le avem. Această evoluţie, de la inexistenţa la existenţa autostrăzii parcurge o fază intermediară, a parcurs în toată Europa şi în toată lumea. Sigur, unii care au avut bani şi posibilităţi au făcut direct autostrăzi”, a spus atunci Rus.

În actuala variantă a Master Planului, secţiunea Sibiu – Piteşti, de 115 km, una dintre cele mai aşteptate autostrăzi din România, promisă de autorităţi, figurează ca viitor drum expres.

surse: mediafax, turnulsfatului.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement