Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Miriam Bulgaru, starul născut pe zgura terenurilor din Alba Iulia. O poveste despre tenis, ambiție și sacrificiu


Publicat

Călătorie spre vârful unui munte. Aceasta este călătoria spre care, o spune chiar ea, a plecat talentata sportivă din Alba Iulia, Miriam Bulgaru, în urmă cu mai bine de 18 ani, când a început practicarea sportului alb, tenisul. La 22 de ani, Miriam este numărul 380 mondial în clasamentul WTA. 

Vârful muntelui îl reprezintă pentru ea atingerea celui mai înalt nivel spre performanța sportivă, iar călătoria a devenit de-a lungul anilor o carieră cu multe momente de mare satisfacție, dar și destule dificile.

Originară din Alba Iulia, tânăra sportivă a început practicarea tenisului la vârsta de doar patru ani, la îndrumarea tatălui său și nu s-a oprit de atunci din drumul spre succes spre care a pornit, aflându-se în acest moment, consideră ea, undeva la jumătatea călătoriei:

”Cariera mea este ca o călătorie spre vârful unui munte. Toată munca, sacrificiile din anii trecuți, m-au ajutat să mă îndrept încet, încet spre top 100. Momentan simt că am depășit jumatate din acest drum destul de greu, dar în acealași timp plin de satisfacții, iar acest lucru îmi dă putere să continui, zi de zi”.

Atașată de Alba Iulia

Plecată la acest drum într-un oraș fără o mare infrastructură sportivă, care nu dispunea de foarte multe baze de antrenament și nici de un număr mare de antrenori și jucători, pregătirea nu a fost tocmai ușoară, însă cu toate acestea Miriam a ales an de an să se antreneze câteva luni în Alba Iulia, fiind foarte atașată de locul în care s-a născut.

Astfel, chiar dacă s-a confruntat cu dificultăți și nu a beneficiat de susținere la nivel local, sportiva a continuat să rămână aproape de casă, să se bucure de fiecare antrenament desfășurat aici și să fie alături de cei ce i-au fost mereu aproape.

Cu toate acestea, prin performanțele obținute în special în ultima perioadă, tânăra speră să obțină mai mult sprijin și de la autorități, pentru a-și continua ascensiunea spre obiectivele propuse:

”Am câteva persoane care, de cand am început această călătorie, m-au susținut mereu și au crezut în mine chiar și în cele mai grele momente. Vreau să le mulțumesc enorm. În ultimii ani, Clubul Sportiv Universitatea Alba Iulia mi-a fost alături. Orice ajutor înseamnă ceva. Din păcate, nu am beneficiat de implicarea Primăriei Alba Iulia sau Consiliului Județean Alba, dar sper ca începând din acest an acest lucru să se schimbe și să fie cu totul altceva”.

Totuși, Miriam vede o îmbunătățire a promovării sportului pe care îl practică în Alba Iulia, prin crearea de noi baze sportive cu terenuri de tenis, în ultimii ani, ceea ce înseamnă că există un mai mare interes și speră ca și la nivel local să apară noi generații de jucători, care să îi calce pe urme.

Ca orice carieră sportivă, și cea a tenismenei albaiuliene a fost marcată de multe suișuri și coborâșuri, momente reușite, dar și perioade nefaste.

Pe Miriam cel mai au afectat-o perioadele lungi de timp fără rezultate favorabile, momente care i-au afectat jocul și din care i-a fost foarte greu să revină:

”De obicei atunci când am avut o perioadă de mai multe luni fără rezultate, în ciuda muncii și a sacrificilor depuse, m-am simțit destul de pierdută și neîncrezătoare”.

Pandemia, unul dintre cele mai grele momente

Unul dintre cele mai grele momente ale carierei a fost în perioada pandemiei de coronavirus, perioadă care i-a afectat mult pregătirea și jocul, lipsa tenisului din viața ei fiind una majoră:

”A fost greu în carantină din punct de vedere al pregătirii, mi-am pierdut forma evident, am stat aproape trei luni fără să ating racheta de tenis. Totuși, mi-am menținut tonusul fizic cu exerciții zilnice în casă sau în curte. Pentru mine, probabil cea mai grea perioada a fost jumătatea a doua a anului 2020”.

Palmares

Cu toate acestea, sportiva albaiuliană a beneficiat pe final de 2020 și debutul noului an de o pregătire foarte bună în străinătate, a început și o colaborarea cu un nou antrenor din Olanda, iar acest lucru s-a văzut, în prima săptămână a lunii februarie a anului curent venind titlul de la turneul ITF 15k din Turcia, de la Antalya.

A fost primul titlu din 2021, al patrulea al carierei și, cum spune chiar ea, ”este doar începutul la ceea ce va urma”.

În privința succeselor obținute, Miriam își amintește cu satisfacție câștigarea primul turneu din carieră, venit în anul 2015:

”Aveam 17 ani și veneam după o carieră de juniorat care nu a fost exact cum îmi doream. Nu eram foarte încrezătoare, dar cumva am reușit să-mi adun energia și să joc prima mea finala la un turneu de 10.000 de dolari. Primul titlu a venit saptămâna următoare, tot la Galați. Au fost cele mai frumoase două saptămâni din carieră, la acel moment. Au fost niste sentimente unice, care mi-au întărit încrederea în forțele proprii, că pot să ajung oriunde îmi doresc. Când mă gândesc și acum, mă trec fiorii”.

Au urmat alte trei titluri ITF, dar și primele participări în turnee WTA (Women’s Tennis Association) venite în anii 2018 și 2019, la Open-ul de la București, amintiri rămase bine întipărite în memoria tinerei sportive din Alba Iulia:

” Cele mai frumoase momente le-am trăit pe terenul de tenis atunci când am jucat în fața spectatorilor și am simțit toată energia transmisă de aceștia. Meciul de 3h 50 de pe arena centrala BNR din 2019 se află printre cele mai frumoase momente ale carierei”.

Iar circuitul WTA este locul în care Miriam Bulgaru își dorește cel mai mult să ajungă în viitorul apropiat, deoarece simte că este pregătită, știe că este următorul pas de urmat și muncește zi ce zi pentru a-și îndeplini acest obiectiv.

Mai mult, speră ca viitorul apropiat să îi ofere șansa de a-și îndeplini visul de a juca la openul de mare șlem din Franța, de la Roland Garros, desfășurat pe zgura pariziană, suprafața de joc favorită a tinerei sportive și cea pe care a crescut.

În ceea ce privește clasamentul internațional feminin, Miriam se pozitionează momentan pe locul 380 în lume, dar ambițiile sale sunt mult mai mari:

”Aș spune top 50. Dar dacă e 50, poate să fie și 20, dacă e 20 poate să fie și 10. Așa că vreau să ajung cât mai sus”.

În afara numeroaselor participări la turnee din țară sau internaționale, unul din momentele de impact în cariera tinerei sportive din Alba Iulia este cucerirea titlului de campioană națională la tenis de câmp, obținut în anul 2017 și care a fost punctul din aceasta și-a început ascensiunea:

”Mi-am dorit enorm acel titlu, este un altfel de sentiment față de celelalte turnee. Mă bucur că am reușit sa-l bifez și să fac în sfârșit o poză în tricoul galben”.

De astfel, Miriam susține cu tărie că este mândră șă reprezinte România oriunde în lume, iar satisfacția este cu atât mai mare în momentele în care obține rezultate bune, iar țara noastră iese în evidență.

Mai mult, visează ca, de ce nu, într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat chiar să aibă oportunitatea de a reprezenta România la una din edițiile Jocurilor Olimpice de Vară.

Sportiva albaiuliană spune că în prezent nivelul tenisului feminin românesc este unul foarte bun, cu multe sportive în topul 200 mondial, iar faptul că face parte din această generație și perioadă bună reprezintă pentru ea o motivație suplimentară.

Chiar dacă viața de tenismen este una care presupune multe eforturi și sacrificii personale, sportivii fiind mai mereu pe drumuri, în diverse zone din lume, pentru participarea la turnee, departe de familii și prieteni, Miriam spune că este entuziasmată de ceea ce face și încearcă să ia doar lucrurile pozitive din momentele de singuratate:

”Sincer, îmi place la maxim faptul că ‘jobul’ meu îmi permite să explorez Pământul acesta atât de frumos. Sunt foarte recunoscătoare pentru acest lucru și știu că multe persoane și-ar dori viața asta. Pe de altă parte, sunt multe momente când ești singur, departe de cei dragi. Depinde care parte a paharului domină”.

Tânăra de 23 de ani, care spune că nu are un anume model în tenis, dar își ia motivația din performanțele oricăror jucători care au plecat de jos și prin multă muncă ajung să reușească în sportul de performanță, spune că dacă nu s-ar fi îndreptat spre tenis cu siguranță ar fi practicat un alt sport, fie el înot sau schi alpin.

Recunoaște însă că ”Roger Federer este un fenomen și de fiecare dată când îl urmăresc mă inspiră și îmi transmite artă”.

Articol de Sorin Stanciu

Foto de Jose Manuel Martinez Ortiz, din arhiva personală Miriam BulgaruDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ECONOMIE

Credit pentru cumpărarea unei locuințe. Cum poți calcula ce fel de casă îți poți permite în funcție de venituri

Publicat

Majoritatea creditelor bancare acordate populației sunt cele pentru achiziționarea unei locuințe. Dacă în urmă cu 10-15 ani, românii preferau creditele în valută, acum s-au reorientat spre cele în moneda națională.

Cele mai des întâlnite sunt creditele ipotecare, unde imobilul achizionat sau construit garantează creditul contractat, sau cele imobiliare, unde alte imobile sunt utilizate drept garanție, chiar dacă acestea nu fac obiectul finanțării, potrivit digi24.ro.

Citește și Programul Noua casă 2021: Plafonul a fost micșorat cu 500.000 de lei. Vor fi mai puțini beneficiari

Aproximativ 80% din creditele pentru achiziționarea sau construirea unei locuințe contractate în perioada 2005-2010 erau în valută. Acum, doar 5% din creditele de același tip sunt denominate în valută.

Care este valoarea maximă a locuinței pe care și-o permite un român, având în vedere veniturile familiei

Recomandarea specialiștilor: ”se înmulțesc veniturile familiei x 5 ani, din care se scade 10% dacă locuința este cumpărată prin fonduri proprii, respectiv 20% dacă se contractează un împrumut.

Conform Institutului Național de Statistică, salariul mediu net la nivel național este de 3.400 lei.

Adică, în medie, o familie cu doi adulți câștigă lunar aproximativ 1.400 de euro, ceea ce înseamnă că își permite o locuința de 75.600 de euro dacă achiziția este făcută prin fonduri proprii, respectiv 67.200 de euro dacă locuința se cumpără printr-un credit”.

Câteva reguli ce trebuie luate în considerare: în primul rând, se iau în calcul doar veniturile stabile, pe termen lung; apoi se ia în calcul rezerva de 10% respectiv 20% necesară pentru evenimente neprevăzute sau cheltuieli ulterioare; aceasta poate ajunge până la 30% sau chiar 40%, dacă familia are mai mult de 2 copii, probleme de sănătate în familie, un job mai riscant sau cu venituri care fluctuează puternic de la un an la altul.

sursă: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Cum arată „Mall-ul moțesc” din Zlatna. Noua piață agroalimentară din oraș, decorată cu picturi gigantice

Publicat

Autoritățile locale din Zlatna au transformat o centrală termică într-o piață agroalimentară unică în zonă prin picturile cu care a fost decorată, botezată de localnici ”mall-ul moțesc”. 

Clădirea a fost amenajată pe două nivele cu puncte de vânzare a mărfurilor pentru producătorii de pe toată Valea Ampoiului, dar şi din alte zone ale Apusenilor.

Piața are un lift pentru persoanele cu nevoi speciale, frigidere și spații frigorifice de depozitare unde comercianții își pot lăsa peste noapte, marfa. 

Pentru că au vrut ca investiția să fie aparte, autoritățile au apelat la un artist local, Cristian Demean, care a realizat mai multe picturi exterioare gigant, cu motive tradiționale și animale.

Trei dintre laturile pieței au fost pictate cu imagini reprezentând animale, un cioban cu o turmă de oi, o albină uriașă și câteva produse tradiționale.

Acum, clădirea colorată răsare dintre blocurile ponosite ale fostului oraș industrial, reprezentând deja o atracție pentru cei care trec prin zonă, chiar dacă piața nu a fost încă deschisă din cauza epidemiei de coronavirus.

Cristian Demean a realizat lucrarea cu aerograful (airbrush) și a lucrat aproximativ o lună.

Primarul Silviu Ponoran consideră noua hală agro-alimentară din Zlatna este printre cele mai moderne și mai frumoase din țară.

Lucrările de modernizare a clădirii, care datează din anul 1970, au costat aproximativ 900.000 de lei, fără TVA. Pentru dotarea pieței Primăria a mai achiziționat vitrine frigorifice și un dulapul frigorific în valoare totală de 130.000 de lei, fără TVA.

Noua piață agroalimentară are două nivele și o suprafață desfășurată de 536,8 mp. Accesul la etaj este posibil și pentru persoanele cu dizabilități, printr-un lift special.

La parter se află o zonă comercială de 160 mp, o cameră frigorifică de 23,5 mp și un spațiu de depozitare de 59,1 mp. La etaj a fost amenajată o zonă comercială de 170,1 mp (cu vitrine frigorifice) și grupuri sanitare.

În cadrul pieței, producătorii locali își vor putea vinde marfa în cadrul unor locuri de desfacere la standarde și norme europene.

Autoritățile locale consideră că de investiție vor beneficia și locuitorii de pe raza orașului Zlatna, prin asigurarea cu produse proaspete agro-alimentare pe raza localității cât și prin confortul creat de standardele impuse producătorilor la vânzarea produselor în spațiile special amenajate.

Lucrările au fost finanțate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Războiul dintre Primăria Alba Iulia, AIDA TL și STP continuă: Se caută avocați care să reprezinte instituția în instanță

Publicat

Primăria Municipiului Alba Iulia nu este dispusă să cedeze în războiul cu AIDA-TL și automat cu firma de transport STP și caută ”întăriri”.

După ce au pierdut la Tribunalul Alba procesul cu AIDA-TL pentru suspendarea hotărârii prin care STP a primit noul contract, Primăria Alba Iulia vrea să încheie un contract de asistență juridică cu un cabinet de avocatură. 

În acest sens, vineri, 5 martie, consilierii locali sunt convocați într-o ședință extraordinară de Consiliu Local al Municipiului Alba Iulia cu un singur punct: aprobarea unui contract cu un cabinet de avocatură.

CITEȘTE ȘI: Tribunalul Alba a RESPINS solicitarea Primăriei Alba Iulia de suspendare a hotărârii de atribuire a noului contract de transport

Proiectul a fost inițiat de primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Aceasta este cea de a doua încercare a primăriei de a angaja un avocat în litigul cu AIDA TL. Prima încercare a fost în ședința de Consiliu Local din data de 26 februarie, însă atunci consilierii locali s-au opus proiectului.

Reamintim că la jumătatea lunii februarie, Primăria Alba Iulia a cerut în instanță suspendarea hotărârii AIDA TL prin care STP a primit noul contract însă la Tribunalul Alba, a pierdut în primă instanță.

CITEȘTE ȘI: Primăria Alba Iulia dă în judecată AIDA TL. Cere suspendarea noului contract de gestionare a transportului public

Luni, în data de 1 martie, reprezentații legali ai primăriei au atacat sentința Tribunalului Alba și au înregistrat cererea de recurs.

Acum dosarul se va judeca pe rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 14 martie, în Transilvania, la munte și în celelalte regiuni din țară. Zile mai calde, apoi nopți geroase

Publicat

Primele două săptămâni ale lunii martie vor fi caracterizate de o vreme oscilantă, cu intervale în care valorile termice vor creşte pentru câteva zile, dar vor şi scădea brusc de a o zi la alta.

Se va încălzi până în 6 martie, până la temperaturi maxime, în medie, de 14-16 grade Celsius, dar apoi vor fi și nopți geroase.

Vezi și MESAJE DE 1 MARTIE: Fii vestitorul primăverii pentru cei dragi. Felicitări, urări și SMS de Mărţişor

Precipitaţiile slabe se vor semnala în majoritatea regiunilor, din 5 martie, se arată în prognoza de specialitate, valabilă pentru perioada 1 – 14 martie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

TRANSILVANIA

La începutul primei săptămâni, valorile termice diurne vor fi în creştere treptată, astfel că în zilele de 4 şi 5 martie vremea va deveni caldă, cu maxime medii de până la 12 grade, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul a 3 – 5 grade, în intervalul 6 – 8 martie.

După 9 martie, regimul termic va fi în uşoară creştere spre valori apropiate de normalul perioadei, medii ale maximelor de până la 7 – 8 grade.

Temperaturile minime vor fi preponderent negative şi se vor situa în medie între -4 şi -2 grade, dar în nopţile din perioada 7 – 10 martie acestea vor fi mai scăzute, spre medii între -8 şi -5 grade.

Precipitaţii în general slabe cantitativ, vor fi pe arii restrânse în data de 1 martie şi din nou, cu caracter local şi temporar, începând cu 5 martie şi până la sfârşitul intervalului de referinţă.

LA MUNTE

Vremea se va încălzi până pe data de 4 martie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 5 – 6 grade şi cea a minimelor de la -3 la -2 grade.

Răcirea prognozată pentru intervalul 5 – 7 martie va determina maxime, în medie, în jurul a -2 grade şi minime, în medie, de cuprinse între -9 şi -7 grade.

În cea de-a doua săptămână a lunii martie, în ansamblu normală termic pentru această regiune, media temperaturilor maxime va creşte treptat spre zero şi două grade, iar cea a minimelor va ajunge la -6 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii, predominant ninsori va fi în creştere începând din data de 5 martie.

BANAT

La începutul primei săptămâni, valorile termice diurne vor fi în creştere treptată, astfel că în perioada 3 – 5 martie vremea va fi caldă, cu maxime medii de 14 – 16 grade, apoi se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul a 6-7 grade, în intervalul 6 – 8 martie.

După 9 martie, regimul termic va fi în uşoară creştere spre valori apropiate de normalul perioadei, medii ale maximelor de până la 10- 11 grade.

Temperaturile minime se vor situa în medie între 0 şi 2 grade, cu excepţia nopţilor din perioada 7 – 10 martie, când vor fi mai scăzute, spre medii de la -3 la -2 grade.

Începând cu data de 5 martie şi până la sfârşitul intervalului de referinţă, local şi temporar, se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ.

CRIȘANA

Valorile termice diurne vor fi în creştere treptată în primele zile ale intervalului. În perioada 3 – 5 martie vremea va fi caldă, cu maxime medii de 12 – 14 grade, după care se va răci brusc, iar media temperaturilor diurne va scădea spre 5 – 6 grade, în intervalul 6 – 8 martie.

Începând cu data de 9 martie, regimul termic va fi în uşoară creştere spre valori apropiate de normalul perioadei, cu medii ale maximelor în jurul a 10 grade.

Temperaturile minime se vor situa în medie între -1 şi 2 grade, mai puţin în nopţile din perioada 7 – 10 martie când vor fi mai scăzute, spre medii ce vor oscila între -5 şi -2 grade.

Începând cu data de 5 martie şi până la sfârşitul intervalului de referinţă, local şi temporar, se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ.

MARAMUREȘ

Valorile termice diurne vor fi în creştere treptată în primele zile ale intervalului, iar în zilele de 3 şi 4 martie vremea va deveni caldă, cu maxime medii de 10 – 12 grade, apoi se va răci brusc, cu o medie a temperaturilor diurne ce va scădea spre 3 – 4 grade, în intervalul 6 – 8 martie.

in 9 martie, regimul termic va fi în uşoară creştere spre valori apropiate de normalul perioadei, cu medii ale maximelor în jurul a 8 grade.

Temperaturile minime se vor situa în medie între -2 şi 1 grad, cu excepţia nopţilor din perioada 7 – 10 martie, când vor fi mai scăzute, spre medii de la -6 şi -4 grade.

Începând cu data de 5 martie şi până la sfârşitul intervalului de referinţă, temporar, se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ, pe arii mai extinse în 5 şi 6 martie, precum şi în perioada 11 – 14 martie.

MOLDOVA

În intervalul 1 – 4 martie, procesul de încălzire se va resimţi mai ales la valorile diurne, astfel încât media temperaturilor maxime va creşte de la 5 la 14 grade, în timp ce media temperaturilor minime va oscila uşor în jurul valorii de zero grade.

Între 5 şi 7 martie se estimează răcirea vremii, spre o medie a maximelor de 3 – 4 grade şi a minimelor de la -4 la -3 grade.

A doua săptămână va fi caracterizată de o creştere treptată a valorilor termice, cu mici variaţii de la o zi la alta, iar în intervalul 12 – 14 martie vremea va deveni uşor mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii martie, cu medii ale maximelor de 9 – 11 grade şi ale minimelor între -2 şi 0 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 5 – 7 martie şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

DOBROGEA

În intervalul 1 – 5 martie, procesul de încălzire se va resimţi îndeosebi la valorile diurne, cu o medie a temperaturilor maxime care va creşte de la 6 la 13 grade, în timp ce media temperaturilor minime se va situa între 2 şi 4 grade.

Pe 6 şi 7 martie se estimează răcirea vremii, spre o medie a maximelor de 5 grade şi a minimelor între -1 şi 0 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, prin creşterea treptată a valorilor termice, cu mici variaţii de la o zi la alta, se va ajunge ca, în intervalul 12 – 14 martie, vremea să devină uşor mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii martie, cu medii ale maximelor de 8 – 9 grade şi ale minimelor de 1 – 3 grade.

Probabilitate pentru precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în zilele de 6 şi 7 martie şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

MUNTENIA

Vremea se va încălzi până pe data de 5 martie, când va deveni caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime ce vor creşte, în medie, de la 8 la 16 grade şi minime ce se vor situa, în medie, între zero şi două grade.

Răcirea vremii estimată pentru intervalul 5 – 7 martie va conduce la o medie a maximelor în jurul a 6 grade şi a minimelor de circa -3 grade.

A doua săptămână va fi caracterizată de o creştere treptată a valorilor termice, cu mici variaţii de la o zi la alta şi spre sfârşitul acesteia, vremea va deveni apropiată de normalul termic al celei de-a doua decade a lunii martie, cu medii ale maximelor de 9 – 11 grade şi ale minimelor în jurul a zero grade.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare, probabilitatea pentru precipitaţii urmând să fie în creştere în intervalele 6 – 8 martie şi 12 – 14 martie.

OLTENIA

Vremea se va încălzi în intervalul 1 – 5 martie, devenind caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime ce vor creşte, în medie, de la 10 la 16 grade şi minime ce se vor situa, în medie, între zero şi două grade.

Răcirea prognozată pentru intervalul 5 – 7 martie va conduce la o medie a maximelor în jurul a 6 grade şi a minimelor de circa -3 grade.

A doua săptămână va fi caracterizată de o creştere treptată a valorilor termice, cu mici variaţii de la o zi la alta.

Spre finalul săptămânii viitoare vremea va deveni apropiată de normalul termic al celei de-a doua decade a lunii martie, cu medii ale maximelor de 9 – 11 grade şi ale minimelor în jurul a zero grade.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare, probabilitatea pentru precipitaţii urmând să fie în creştere în intervalele 6 – 8 martie şi 11 – 14 martie.

surse: meteoromania.ro, agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate