Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Mobila de bucătărie: PAL, lemn sau MDF? Avantaje și dezavantaje, în funcție de materialul folosit

Publicat


m

Mobila de bucătărie poate fi realizată din lemn masiv, panouri furniruite, MDF sau PAL. În funcție de buget și de gusturi, fiecare dintre noi putem face alegeri variate, însă este foarte important să știm ce ne dorim, încă de la început.

Avantaje și dezavantaje sunt și de o parte, și de alta. Dar să vedem.

Mobila din PAL are avantajul unui preț accesibil. Există o ofertă foarte bogată de PAL care imită esențele lemnoase, piatra, marmura și este în diverse culori, așa că poate fi “asortat” ușor cu decorul. Este simplu de făcut și de adaptat unui spațiu atipic.

Nu excelează însă la personalitate, panourile sunt plane, fără posibilitatea de fi prelucrate mecanic pe suprafață și mai are un cusur: mirosul specific, înțepător și cam neplăcut, emanat de aceste plăci și care persistă destul de mult în timp.

Mobila din lemn masiv, pentru cei pasionați de lemn, este un vis. Există mobilă “de serie”,  dar și posibilitatea de a o face la comandă. Sunt firme de design care se ocupă atât de proiect, cât și de execuție.

Lucrul cu lemnul este infinit mai ofertant pentru un designer, atât din perspectiva alegerii esențelor, a combinațiilor care se pot face, cât și din cea a designului și personalizării locului mult mai bine.

În cazul folosirii lemnului apare și problema finisării lui. Cum mediul din bucătărie este destul de agresiv, cu multă umiditate, materiale de curățare agresive, abur, este foarte important ca materialele de finisare să fie rezistente la astfel de condiții.

În plus, lemnul trebuie foarte bine “sigilat” cu aceste materiale, eliminând orice posibilitate ca apa să ajungă la lemn. Uneori lemnul este combinat cu panori furniruite. Avantajul folosirii panourilor este, pe lângă stabilitatea dimensională, reducerea costurilor.

Mobila din MDF se situează calitativ între cea din PAL și cea din masiv. Mobila de bucătărie din MDF nu este atât de scumpă ca mobila de masiv, dar poate fi finisată în așa fel încât să semene cu ea.

Se pot face prelucrări mecanice ale plăcilor de MDF ca să arate ca cele făcute pe masiv. Finisajul va contribui și el la iluzia de lemn masiv.

Un grund colorat aplicat ca prim strat va ascunde culoarea și structura MDF-ului. Apoi, se pot folosi materiale sau tehnici în așa fel încât mobila să pară mai veche sau mai prețioasă, aparținând unui stil sau altuia. Important este ca materialele folosite să fie în armonie, iar totul să pară cât mai natural.

MDF-ul se poate finisa și modern, în diferite culori, uni sau combinate. Este un material ofertant, ușor de finisat și stabil dimensional. Și în cazul lui este absolut necesară folosirea materialelor de finisare rezistente la condițiile din bucătării.

Sursă: revistadinlemn.ro


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Momentul IMPRESIONANT în care 30.000 de copii intonează imnul României pe Arena Națională, înaintea meciului cu Norvegia

Publicat

copii

Peste 30.000 de copii sub 14 ani și însoțitori au intonat imnul țării noastre la meciul România-Norvegia, care a început marți seară, de la ora 21:45, pe Arena Națională. Momentele impresionate au fost postate pe un cont de facebook. Acesta este probabil unul dintre cele mai frumoase momente din istoria stadionului.  Evenimentul inedit vine ca […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Salvează vieți, dăruiesc viață: Personalul medical de la SJU Alba donează sânge pentru a ajuta Centrul de Transfuzie Sanguină

Publicat

Cei care participă la înfăptuirea actului medical cunosc cel mai bine nevoia de sânge a unităților sanitare. Personalul medical al Spitalului de Urgență din Alba Iulia a început o campanie de donare de sânge, pentru a ajuta Centrul de Transfuzie Sanguină, dar și pentru a-i mobiliza, prin puterea exemplului, pe ceilalți oameni să doneze. Sângele […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Vârsta de pensionare va fi redusă în anumite condiţii. Proiectul, adoptat de Camera Deputaților

Publicat

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, în unanimitate, un proiect de lege care prevede reducerea vârstei standard de pensionare cu patru luni pentru fiecare an lucrat în condiţii deosebite. Proiectul de lege amendează dispoziţii ale Legii 263/2010, propunându-se acordarea unei perioade suplimentare la vechimea în muncă, de patru luni, pentru fiecare an lucrat în condiţii deosebite […]

Citește mai departe
Publicitate

BLAJ

Cât va costa iluminatul festiv pentru sărbătorile de iarnă, la Blaj. Achiziție de noi elemente și decorațiuni. Cum vor arăta

Publicat

Autoritățile din Blaj se pregătesc pentru sărbătorile de iarnă. Primăria va investi anul acesta peste 800.000 de lei pentru achiziția de noi elemente de iluminat festiv și pentru montarea respectiv demontarea celor existente. Printre elementele decorative noi se numără doi brazi de Crăciun, din metal, împodobiți cu instalații luminoase, cu o înălțime de 9,3 respectiv […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate