Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Mobila de bucătărie: PAL, lemn sau MDF? Avantaje și dezavantaje, în funcție de materialul folosit

Publicat

m

Mobila de bucătărie poate fi realizată din lemn masiv, panouri furniruite, MDF sau PAL. În funcție de buget și de gusturi, fiecare dintre noi putem face alegeri variate, însă este foarte important să știm ce ne dorim, încă de la început.

Avantaje și dezavantaje sunt și de o parte, și de alta. Dar să vedem.

Mobila din PAL are avantajul unui preț accesibil. Există o ofertă foarte bogată de PAL care imită esențele lemnoase, piatra, marmura și este în diverse culori, așa că poate fi “asortat” ușor cu decorul. Este simplu de făcut și de adaptat unui spațiu atipic.

Nu excelează însă la personalitate, panourile sunt plane, fără posibilitatea de fi prelucrate mecanic pe suprafață și mai are un cusur: mirosul specific, înțepător și cam neplăcut, emanat de aceste plăci și care persistă destul de mult în timp.

Mobila din lemn masiv, pentru cei pasionați de lemn, este un vis. Există mobilă “de serie”,  dar și posibilitatea de a o face la comandă. Sunt firme de design care se ocupă atât de proiect, cât și de execuție.

Lucrul cu lemnul este infinit mai ofertant pentru un designer, atât din perspectiva alegerii esențelor, a combinațiilor care se pot face, cât și din cea a designului și personalizării locului mult mai bine.

În cazul folosirii lemnului apare și problema finisării lui. Cum mediul din bucătărie este destul de agresiv, cu multă umiditate, materiale de curățare agresive, abur, este foarte important ca materialele de finisare să fie rezistente la astfel de condiții.

În plus, lemnul trebuie foarte bine “sigilat” cu aceste materiale, eliminând orice posibilitate ca apa să ajungă la lemn. Uneori lemnul este combinat cu panori furniruite. Avantajul folosirii panourilor este, pe lângă stabilitatea dimensională, reducerea costurilor.

Mobila din MDF se situează calitativ între cea din PAL și cea din masiv. Mobila de bucătărie din MDF nu este atât de scumpă ca mobila de masiv, dar poate fi finisată în așa fel încât să semene cu ea.

Se pot face prelucrări mecanice ale plăcilor de MDF ca să arate ca cele făcute pe masiv. Finisajul va contribui și el la iluzia de lemn masiv.

Un grund colorat aplicat ca prim strat va ascunde culoarea și structura MDF-ului. Apoi, se pot folosi materiale sau tehnici în așa fel încât mobila să pară mai veche sau mai prețioasă, aparținând unui stil sau altuia. Important este ca materialele folosite să fie în armonie, iar totul să pară cât mai natural.

MDF-ul se poate finisa și modern, în diferite culori, uni sau combinate. Este un material ofertant, ușor de finisat și stabil dimensional. Și în cazul lui este absolut necesară folosirea materialelor de finisare rezistente la condițiile din bucătării.

Sursă: revistadinlemn.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Bărbați din Cugir și Luduș, cu dosare penale, după ce au condus fără permis

Publicat

Un bărbat din Cugir și un tânăr din Luduș s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinși de polițiștii din Alba în timp ce conduceau autovehicule fără a deține permis de conducere. Potrivit IPJ Alba, la data de 16 iulie 2019, în jurul orei 02,10, polițiștii Secției numărul 2 Poliție Rurală Vințu de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ACCIDENT rutier la Ghirbom. Două persoane au ajuns la spital, după ce două mașini s-au lovit

Publicat

masina, politie, rutiera, alba

Un accident rutier s-a produs luni, pe raza localității Ghirbom. Două persoane au ajuns la spital, după ce o șoferiță nu s-a asigurat la efectuarea virajului la stânga și a intrat cu mașina într-un autoturism care se afla în depășire.  Potrivit IPJ Alba, la data de 15 iulie 2019, în jurul orei 09:25, o femeie […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Agresor din Vințu de Jos, reținut de polițiști. A lovit un tânăr din localitate și a provocat un scandal

Publicat

Un bărbat în vârstă de 33 de ani din Vințu de Jos a fost reținut de polițiști după ce a agresat un tânăr din localitate și a provocat un scandal. Polițiștii din Vințu de Jos l-au reținut pe un bărbat care, sâmbătă după-amiază, a agresat un alt bărbat și a provocat un scandal. Potrivit IPJ […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Mănăstirea Râmeț, refăcută cu bani de la Guvern, după ce a fost afectată de incendiu

Publicat

Guvernul anunță că va interveni, în regim de urgență, pentru înlăturarea efectelor incendiului care a afectat  Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Râmeț, județul Alba, unul dintre cele mai vechi așezăminte culturale din Transilvania. Premierul Viorica Dăncilă a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, ca prin Compania Națională de Investiții, să înceapă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate