Connect with us
Publicitate

Actualitate

Noi ordine de protecţie provizorii emise de poliţiştii din Alba. Cum se intervine în cazurile de violenţă domestică

agresiune

Publicat

Alţi doi bărbaţi din judeţul Alba au fost obligaţi de poliţişti să părăsească temporar locuinţa şi au interdicţia de a se apropia de membrii familiilor lor, după ce au avut un comportament violent faţă de aceştia.

Potrivit IPJ Alba, la data de 14 ianuarie 2019, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos au fost sesizaţi de către o femeie de 63 de ani, din Coşlariu, comuna Sântimbru, cu privire la faptul că fiul său a avut un comportament violent faţă de ea şi faţă de soţul său.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că, la data de 13 ianuarie 2019, fiul femeii, în vârstă de 40 de ani, i-a bruscat pe părinţii săi şi i-a ameninţat cu acte de violenţă şi cu moartea.

Pe numele său, poliţiştii au întocmit dosar penal, pentru violenţă în familie şi au emis un ordin de protecţie provizoriu, obligându-l să părăsească temporar locuinţa şi să nu se apropie la o distanţă mai mică de 100 de metri de părinţii săi.

Tot luni, 14 ianuarie 2019, poliţiştii din Sebeş au fost sesizaţi de către o femeie din municipiu, cu privire la faptul că soţul său a ameninţat-o cu moartea şi a distrus bunuri din locuinţa comună.

În urma verificărilor efectuate a rezultat că, pe fondul unor discuţii contradictorii, bărbatul, în vârstă de 44 de ani, şi-ar fi ameninţat soţia cu moartea, ar fi incendiat mai multe bunuri din locuinţă şi ar fi spart două televizoare.

Pe numele său poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ameninţare şi distrugere şi au emis un ordin de protecţie provizoriu care l-a obligat să părăsească, temporar, locuinţa comună şi să păstreze o distanta de 50 metri faţă de soţia sa.

Cum se intervine în cazurile de violenţă domestică

Intervenţiile poliţiştilor la cazurile de violenţă domestică se pot realiza din oficiu sau ca urmare a sesizărilor primite prin Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă (112), formulate în scris sau oral, direct ori telefonic la sediul unităţilor de poliţie de către persoanele implicate în actele de violenţă domestică, de către persoanele care au asistat la producerea actelor de violenţă domestică sau de către alte persoane.

În cadrul intervențiilor, polițiștii pot lua măsuri pentru separarea victimei de agresor și pot realiza orice alte demersuri necesare eliminării riscurilor imediate. Ei observă și adresează întrebări cu privire la starea fizică a persoanelor implicate și, dacă se impune, solicită intervenția echipelor medicale. Informează atât victima, cât și agresorul, cu privire la drepturile și obligațiile lor și măsurile ce vor fi dispuse în urma evaluării situației de fapt.

De asemenea, sesizează structurile specializate ale Poliției Române sau ale altor instituții în situația în care, în urma verificării sesizării, sunt constatate și alte fapte incriminate, obținând probe, după caz.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate