Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

„Numai bine şi cât mai multe fabrici!”: Vezi ce-şi doresc primarii din judeţul Alba în 2012

Publicat

Controversat, înspăimântător, mult discutat, anul 2012 se apropie vertiginos. Dincolo de poveştile fataliste care circulă despre acest an, de altfel plin de evenimente culturale, politice sau poate chiar mistice, primarii oraşelor din judeţul Alba se arată mai degrabă optimişti în viziunile lor şi determinaţi să pună umărul, parcă şi mai viguros decât până acum, la îmbunătăţirea vieţii cetăţeanului.

Mircea Hava: „În 2012, ne va preocupa foarte mult calitatea vieţii locuitorilor din municipiu”

Pentru primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, în expresia dorinţelor sale pentru anul viitor, primează starea de bine a oraşului pe care îl conduce: “aspiraţiile mele sunt strâns legate de evoluţia oraşului. În 2012, ne va preocupa foarte mult calitatea vieţii locuitorilor din municipiu, (sănătate, învăţământ), finalizarea unui cadru viabil de evenimente culturale şi artistice, funcţionalizarea Cetăţii din toate punctele de vedere şi finalizarea tuturor proiectelor începute. Ne pregătim de o nouă etapă de alocări de fonduri nerambursabile din 2014″. Pe plan personal, primarul îşi doreşte sănătate.

Primarul oraşului Zlatna le doreşte cetăţenilor “numai bine şi cât mai multe fabrici”

Primarul oraşului Zlatna, Silviu Ponoran, îşi doreşte pentru anul 2012 “bogăţie pentru bieţii oameni şi, dacă se poate, bani, şi fără să lucreze”. Acesta consideră că o soluţie pentru România şi mai ales pentru Zlatna este „construcţia a cât mai multe fabrici, ca să se creeze locuri de muncă”. În plus, primarul îşi doreşte “să se îndrepte lumea, că de acolo pleacă problemele, să se îndrepte lumea şi să putem munci”, precizând că lui (oraşului Zlatna – n.r.) nu i se dau bani pentru construirea de fabrici, ci pentru reabilitarea oraşului.

Primarul oraşului Ocna Mureş doreşte “sănătate pentru el şi, pentru lume, optimism”.

Augustin Drăguţ, primarul oraşului Ocna Mureş le doreşte cetăţenilor din oraşul său “să aibă gânduri optimiste, pozitive şi bunăstare”. Pentru comunitate, primarul speră să primească, în sfârşit, aprobarea pentru două proiecte deja depuse: Centrul SPA, Parcul de distracţii pentru Copii şi reabilitarea străzii Ştefan cel Mare. Primarul doreşte, de asemenea, să reuşească să atragă investitori în spaţiul disponibil pentru parcul industrial, care acum este gol.

Primarul oraşului Câmpeni doreşte pentru el şi pentru comunitate “sănătate şi înţelepciune”.

Pentru anul în care vor avea loc alegerile, primarul oraşului Câmpeni, Ioan Andreş, doreşte cetăţenilor „să judece bine lucrurile, pentru că, dacă alegerile se fac cu înţelepciune, oamenii o vor duce bine”. Acesta vrea în oraşul său cetăţeni mai diplomaţi, mai profunzi, mai înţelepţi, care, prin alegerile lor, să nu mai fie nevoiţi să treacă prin necazurile care au predominat în ultimii trei ani. Cu toate acestea, actualul primar al oraşului Câmpeni va fi fără doar şi poate unul dintre candidaţi pentru postul de şef al acestei primării.

Pentru oraş îşi doreşte să demareze proiecte privind infrastructura de canalizare, de asfaltare de drumuri şi de reabilitare a Casei de Cultură din oraş şi a staţiei de epurare. De asemenea, primarul plănuieşte să construiască un bloc ANL şi speră să i se aprobe finanţările pentru aceste proiecte, astfel să iasă de pe listele de aşteptare pe care se află de ceva vreme.

Mesajul primarului pentru locuitorii din Câmpeni: „Să fie mai buni şi mai deschişi la minte şi la suflet, să vadă lucrurile cu ochii lor, nu ai altcuiva”. De asemenea, primarul a sugerat acestora să i se adreseze personal, cu orice sugestie de îmbunătăţire a oraşului, argumentând că internetul sau alte mijloace tehnologice nu au reuşit încă să înlocuiască partea umană.

Primarul oraşului Abrud îşi doreşte pentru el „sănătate şi, pentru comunitate, bani”

Primarul oraşului Abrud, Tiberiu Ioan Raţiu, şi-a exprimat dorinţele pentru anul 2012 clar şi concis: „Pentru mine îmi doresc sănătate şi pentru comunitate bani, cât mai mulţi bani”.

Ca proiecte, îşi doreşte să le ducă la bun sfârşit pe cele deja începute, să finalizeze licitaţia pentru asfaltarea celor 6 kilometri de străzi cu acces către arterele principale.

Un alt proiect esenţial pentru oraşul Abrud în anul 2012 este rezolvarea problemei lipsei de apă în perioadele secetoase, atragerea de investitori pentru aducerea apei în Abrud, de la Câmpeni, din Arieş, prin construirea a 15 km de conductă. În prezent, proiectul se află în stare de evaluare, urmând să decidă o variantă de acţiune în luna februarie a anului 2012. În plus, acesta îşi propune să finalizeze proiectele mici din oraş.

Regretele primarului din Cugir

Cu maxim regret că „nu toate problemele oamenilor pot fi rezolvate”, primarul Adrian Teban şi-a stabilit deja lista de priorităţi pentru anul 2012. „Prioritatea numărul unu este Spitalul Orăşenesc Cugir. E nevoie de timp şi bani pentru a pune pe picioare un spital neglijat atâţia zeci de ani. Ne bucurăm că avem alături o echipă de doctori profesionişti şi dedicaţi, alături de care sperăm că vor mai veni şi alţii. Totodată, ne bucurăm că, atunci când e vorba de sănătatea cetăţenilor, oamenii politici din Cugir ştiu să facă front comun. Aceste lucruri ne dau speranţa că vom reuşi să aducem unitatea medicală la standardele pe care fiecare le dorim”.

În plus, primarul vede ca imperios necesară dezvoltarea economică a oraşului Cugir şi funcţionarea lui independentă: „Cugirul trebuie să aibă capacitatea să se susţină. Singura noastră posibilitate de ne asigura acest lucru, de a nu mai depinde de fondurile naţionale şi judeţene, este aceea de a ne dezvolta economia. Acum avem o infrastructură cât de cât pusă la punct şi în care vom continua să investim. Mai trebuie doar să ne exploatăm la maxim potenţialul. De aceea, gândim o strategie prin care să reuşim să fim percepuţi ca atractivi de către investitori, astfel încât locurile de muncă să nu mai fie o problemă, iar nivelul bugetului să crească”.

Mihai Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud

2012, un an plin de activităţi şi pentru oraşul Aiud

Primăria municipiului Aiud are deja planuri mari pentru anul 2012.  Cel mai important proiect al primarului din Aiud pentru anul 2012 este crearea polului de dezvoltare intercomunitară Aiud – Ocna Mureş, care să servească intereselor tuturor celor care compun această zonă, în scopul accesării împreună a proiectelor europene din zonă.

La nivelul efectiv al municipiului Aiud, anul 2012 îşi propune mai degrabă  finalizarea proiectelor care sunt deja în derulare. Unul dintre acestea este extinderea reţelei de apă şi canalizare, proiect pentru care primarul speră să finalizeze licitaţia în acest an. Acest proiect are termenul de finalizare în anul 2014, însă obiectivul anului 2012 este demararea proiectului. Printre proiectele începute în anul 2011, este reabilitarea Colegiului „Bethlen Gabor”, proiect în valoare de 7 milioane de euro. Un proiect recent acceptat de FRDS este dezvoltarea infrastructurii în zona Budu, locuită de o comunitate de romi, iniţiativă finanţată cu 137.000 euro. În anul 2012, primarul din Aiud va dori să finalizeze reabilitarea căminului cultural din localitatea Ciumbrud şi construcţiei căminului cultural din Sâncrai.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax