Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Oamenii de la Star Transmission: Marius „Macku” Crîsnic – IT Operations Specialist (P)


Publicat

STC

Mă numesc Marius Crîsnic, dar toți cunoscuții, prietenii și colegii mă știu cel mai bine de Macku. Lucrez în cadrul companiei Star Transmission de peste 10 ani, mai exact din ianuarie 2008, când m-am angajat ca strungar. După ce am absolvit studiile de contabilitate și informatică la Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, cariera mea s-a schimbat categoric față de drumul pe care pornisem, acceptând provocarea de IT Operations Specialist în cadrul acestei companii. Într-o notă puțin mai personală, iubesc muntele și marea. Merg foarte des cu bicicleta pe munte, în special în zona orașului Cugir, unde m-am născut și lucrez deopotrivă. Cred că natura este cel mai mare ascultător și cel mai mare aliat în lupta problemelor de zi cu zi. Pe cât de mult posibil, caut mereu să păstrez echilibrul între diversele preocupări din viața mea, să îmi fac timp pentru tot ceea ce mă pasionează, de la petrecerea timpului liber și relaxare până la studiu și perfecționare pe partea de IT.

În anul 2007, lucram într-o altă companie multinațională, când am fost contactat să mă prezint la Star Transmission pentru un interviu. Pentru mine, ce a urmat acelui moment s-a constituit într-o primă provocare, dată fiind noutatea acestui mediu. Faptul că am decis să fac această schimbare în viața mea profesională mi-a adus mai multe avantaje, vizibile încă de la început: pachetul salarial mai atractiv și alte beneficii, șansa de avansare și plăcerea de a colabora cu oameni bine pregătiți profesional; în plus, sunt unul dintre puținii norocoși care își au locul de muncă aproape de casă, nemaiavând nevoie să fac naveta, cum făceam înainte să-mi încep cariera aici. Ca pentru toată lumea, primul an într-un mediu nou este rezervat în mare parte acomodării. A fost foarte interesant să învăț, firma se afla și atunci într-un moment de continuă dezvoltare, care nu a încetat până astăzi. Totul părea mai ușor, pentru că toată lumea cunoștea pe toată lumea. Am observat și mi-am dat rapid seama că te poți dezvolta profesional foarte frumos aici, precum s-a și întâmplat de-a lungul timpului. Cu siguranță, de ajutor mi-au fost și cursurile desfășurate în cadrul companiei, precum și cele pe care eu le-am urmat individual pentru dezvoltarea proprie. În timp, colegii și superiorii recunosc în tine potențialul de a face lucruri mărețe și talentul. Rezultatul? Știi că există posibilitatea de a avansa în condițiile în care îți dorești acest lucru.

A doua mare provocare a fost momentul în care am făcut trecerea de la strungar la IT. Fiind o persoană optimistă și încrezătoare în forțele proprii, m-am considerat foarte norocos să preiau aceste responsabilități, care se vor dovedi a fi complexe și interesante deopotrivă. Ca să învățăm, trebuie să ne adaptăm. Faptul că am trecut din zona de producție în zona de administrativ a presupus pentru mine multe schimbări: task-uri care au presupus un grad de responsabilitate mai mare, un mediu de lucru diferit și o echipă relativ mică la acea vreme, cu doar patru membri în echipa IT.

În calitate de IT Operations Specialist, clienții de office sunt responsabilitatea mea. Mai precis, gestionez solicitările de echipamente noi, schimbări echipamente, cerințe de softuri etc. Pe lângă asta, sunt responsabil pentru relația dintre compania noastră și furnizorul de servicii telefonie (verificare facturi, probleme tehnice, modificări contract etc.) și sistemul intern de pontaj (probleme tehnice, dezvoltare soft). În orice proiect sunt implicat, mă axez mereu pe impactul proiectului, automatizarea pe care o aduce și cât de mult simplifică activitatea utilizatorului. Bineînțeles, orice alte probleme ar întâmpina colegii mei, sunt acolo să ofer suport. Sunt deja consacrat pentru expresia: “sună-l pe Macku”. Modul în care colaborez cu această companie de atât de mult timp m-a făcut să apreciez de la beneficiile oferite și mediul de lucru, până la recunoașterea profesională și faptul că, chiar dacă este un domeniu solicitant, reușești să atingi echilibrul dintre timpul petrecut la serviciu și cel personal.

Înființarea Star Assembly la Sebeș a fost o altă etapă cu multe provocări, dar sunt mândru că am participat și m-am implicat în acest proces. Ca persoană dornică mereu să învețe, te depinzi rapid cu multe lucruri noi și îți dai seama care e cea mai bună cale de a colabora cu ceilalți colegi. Ai posibilitatea să contribui cu soluții noi în situații în care poate altora le este mult mai greu să reușească. De asemenea ce mă impulsionează este faptul că într-o companie atât de mare, proiectele sunt mereu mai complexe decât ar părea pentru o persoană non-tehnică; de aceea, trebuie să ai răbdare cu tine însuți, să te menții motivat și să te concentrezi pe rezultatul final și impactul acestuia. Trebuie să ai o abordare proactivă și să îți pui mereu întrebări, să fii curios și să găsești modalități noi să înțelegi o problemă, ca împreună să ajungem la rezultatul dorit de către toate părțile implicate. Caută feedback, fii deschis la critică, și fă-ți timp să analizezi situația și să înveți din ea. Pentru cei care se gândesc la posibilitatea de a-și desfășura activitatea într-un astfel de mediu precum cel oferit de Star Transmission, le spun că, având exemplul personal, nimic nu este prea greu de realizat. Trebuie doar să fii capabil să te adaptezi, să cauți noul. Ca să te poți dezvolta, trebuie să cauți noi experiențe, să fii parte a unor lucruri care îți dau posibilitatea să îți dezvolți abilitățile și perspectivele. În încheiere, aș avea trei cuvinte: learning never stops!Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Lista țărilor din zona galbenă, actualizată. Persoanele care vin din Spania nu mai intră în carantină. Bulgaria, în zona de risc

Publicat

52 de țări și teritorii sunt incluse „în zona galbenă”, potrivit listei actualizate astăzi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Cei care revin din aceste zone trebuie să intre în carantină pentru 14 zile, dar și să prezinte un test PCR negativ pentru a li se permite îmbarcarea în avioane sau autocare.

Faț de ultima situația prezentată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, au ieșit de pe listă Spania și Portugalia,

Cei care se întorc din cele 52 de țări incluse pe listă sunt nevoiți să prezinte și un test negativ PCR, efectuat cu 72 de ore înainte. În caz contrar, nu li se permite îmbarcarea în avion sau în autocar.

Sunt exceptate de la măsura carantinei mai multe categorii care nu prezintă simptome COVID, printre care șoferi, piloți, personal navigant, lucrători transfrontalieri.

De asemenea, testul PCR nu e obligatoriu pentru cei care au efectuat vaccinul, inclusiv rapelul, copiii sub 3 ani sau persoanele care au avut COVID.

Și șoferii care revin în țară cu mașinile personale pot să nu prezinte un test PCR negativ, urmând să fie carantinați pentru 14 zile.

Statele și zonele de risc epidemiologic din noua listă sunt: Cehia, San Marino, Muntenegru, Estonia, Seychelles, Insulele Turks si Caicos, Monaco, Israel, Bahrain, Slovacia, Serbia, Malta, Liban, Slovenia, Letonia, Albania, Iordania, Suedia, Saint Lucia, Andorra, Ungaria, Aruba, Emiratele Arabe Unite, Franța, Luxemburg, Republica Moldova, Palestina, Maldive, Olanda, Italia, Brazilia, Antigua si Barbuda, Puerto Rico, Polonia, Kuweit, Barbados, Austria, Peru, Belgia, Macedonia de Nord, Statele Unite ale Americii, Kosovo, Uruguay, Chile, Spania, Bulgaria, Cipru, Qatar, Lituania, Paraguay, Marea Britanie, Africa de Sud.

În listă a reintrat Bulgaria. Au ieșit Elveția și Portugalia.

Documentul poate fi consultat AICI: Hot 15 și Lista statelor cu risc epidemiologic AICI: Anexa Hot – Lista State cu risc epidemiologic ridicat 04.03.2021

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Anunțul ministrului Raluca Turcan, legat de vârsta de pensionare: Orice român poate ieși la pensie la 70 de ani, dacă vrea

Publicat

p

Orice angajat din România va putea să lucreze, fie în sistemul privat fie în sistemul public, până la vârsta de 70 de ani dacă doreşte. Anunțul legat de vârsta de pensionare a fost făcut vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani, de ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, vârsta de pensionare nu va fi modificată, însă, în baza unui proiect de act normativ, salariaţii vor avea oportunitatea de a continua să lucreze după împlinirea vârstei de pensionare, în baza unei cereri depuse la angajator.

Ministrul Muncii a făcut precizarea că persoanele care vor lucra în sistemul public nu vor putea cumula pensia cu salariul.

„Proiectul în sine de cumul pensie-salariu la stat are trei principii de bază. Cel mai important principiu este că un angajat în sistemul public sau un angajat în general va avea o oportunitate creată prin această lege de a opta, dacă vrea, să muncească până la 70 de ani.

Vârsta de pensionare rămâne aceeaşi, însă creăm această oportunitate de a lucra, printr-o simplă hârtie înregistrată, ca o opţiune exprimată în scris, până la 70 de ani.

De asemenea, tot ca o oportunitate, cei care sunt astăzi în pensie şi vor să se reangajeze după vârsta de pensionare să poată să o facă, fără nicio problemă sau, dacă optează să se reangajeze, dar peste un an constată că nu îi mai place, nu vrea, nu poate, să poată să se pensioneze din nou. În materie de relaţie pensionar – sistem de ocupare vrem să existe această flexibilitate şi deschidere, până la urmă.

Dacă îţi place şi vrei să munceşti, să poţi să o faci, iar statul să nu intervină, să nu te blocheze. Al treilea principiu este cel al cumulului pensie cu salariul la stat prin care cei care optează să lucreze la stat să nu poată să aibă şi pensie de la stat, dar, atenţie, se referă doar la sistemul public”, a afirmat Raluca Turcan.

Sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor merge fizic la școală și în scenariul roșu, până la incidența de 6 la mie

Publicat

scoala nr 9 alba iulia 1

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis vineri seară că elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a vor merge la școală indiferent de scenariul în care se află localitatea, atâta vreme cât rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile nu depășește 6 cazuri la mia de locuitori.

Astfel, elevii din calsele a VIII-a, a XII-a, de la postliceală și din școlile profesionale vor putea merge fizic la școală în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, dar numai în zonele unde incidența cumulată la 14 zile nu depășește 6 la mia de locuitori.

Documentul poate fi vizualizat AICI. Decizia este prevăzută la Articolul 3.

„Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori”, scrie în hotărârea CNSU din ședința de vineri.

Decizia vine după ce ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-a adresat direct CNSU în această privință, după ce Ministerul Sănătății nu i-a răspuns.

„De la Ministerul Sănătății am primit doar un acord cu privire la posibilitatea de prezență fizică în cadrul simulărilor pentru examenele naționale, clasa a VIII-a și a XII-a, începând cu 22 martie, respectiv cu 29 martie, a spus Sorin Cîmpeanu la B1TV. Având în vedere urgența determinată de nevoia unei hotărâri cu privire la modul în care merg la școală clasele terminale în scenariul roșu, am înaintat această cerere direct către Comitetul Național pentru Situații de Urgență spre analiză”, a explicat Cîmpeanu.

Sursa: Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Incendiu la Zlatna. A luat foc acoperișul unei centrale termice din curtea unui operator economic

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_7

Detașamentul de Pompieri Alba Iulia intervine în cooperare cu Serviciul  Voluntar pentru Situații de Urgență Zlatna pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit vineri seara în incinta unui operator economiv din orașul Zlatna.

Din primele informații incendiul se manifestă la acoperisul unei anexe în care funcționează o centrala termică.

La fața locului au fost trimise trei autospeciale de pompieri.

Au ars aproximativ 10 metri pătrați de acoperiș.

Sursă: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate