Connect with us
Advertisement

Actualitate

Obiceiuri ciudate de ANUL NOU întâlnite în lume. Ce fac în noaptea de Revelion, ca să aibă noroc tot anul

YouTube video

Publicat

Noaptea de Revelion este plină de traditii, obiceiuri, dar si surperstitii. Aproape în fiecare colț al globului atât adulții, cât și copiii așteaptă miracolele de Anul Nou. În Anul Nou sunt concepute cele mai secrete dorințe și cu mare credință se așteaptă împlinirea lor.

Vezi MESAJE DE ANUL NOU 2023 * URĂRI de ANUL NOU 2023 * SMS cu FELICITĂRI pentru 2023 * MESAJE frumoase de REVELION  2023

Vezi și Superstiții de Revelion și Anul Nou 2022

Fiecare popor are propriile sale tradiții. Iată 23 dintre acestea întâlnite în țări din America , Asia sau Europa:

1. Canada

În Canada, pregătirea pentru Anul Nou încep destul de devreme – străzile sunt decorate la sfârșitul lunii octombrie, iar pomii de Crăciun apar cu cel puțin o lună înainte de sărbători. Cele mai populare decorațiuni de Crăciun sunt îngerii sau steaua din Betleem în vârf.

Anul Nou, spre deosebire de Crăciun, este obișnuit să se sărbătorească împreună cu prietenii. Cea mai populară metodă de distracție este patinajul. Canadienii nu pun mare preț pe cadourile scumpe din magazine, le place să ofere cadouri handmade.

2. SUA

Unul dintre cele mai importante simboluri de Anul Nou din SUA este un copil într-un scutec. Se crede că acest copil îmbătrânește în termen de 12 luni, iar la sfârșitul anului transferă responsabilitățile sale unui nou copil.

Și, bineînțeles, principala tradiție, care a devenit cunoscută în întreaga lume: pe 31 decembrie la 23:59 în zona Times Square o minge imensă cade, de la 23 de metri. Mingea „cade” timp de 1 minut, iar în ultimele 10 secunde oamenii numără. Când mingea ajunge pe pământ, vine un nou an.

3. Mexic

În Mexic, sărbătorile încep pe 12 Decembrie. Pe 25 străzile sunt aproape goale, deoarece toată lumea este cu familia. Trifoiul este un simbol important pentru mexicani, de aceea se găsește în totiți brazii de Crăciun. Anul Nou nu poate veni, fără o piñata. Aceasta este reprezentată de păcatele oamenilor, care trebuie lovite și îndepărtate.

Vezi și MESAJE DE ANUL NOU 2023. FELICITĂRI prin SMS de ANUL NOU. URĂRI de Revelion 2022-2023

4. Cuba

Sărbătoarea în această țară are loc într-o atmosferă de carnaval, focuri de artificii și o bună dispoziție. De asemenea, de Anul Nou, atunci când ceasul lovește de 12 ori, oamenii trebuie să mănânce 12 boabe de struguri, pentru a avea noroc și prosperitate în noul an.

5. Ecuador

În Ecuador se crede că dacă anul nou te prinde cu lenjerie de culoare galbenă, vei avea un an ușor. Dacă ai lenjerie roșie, vei avea parte de fericire în viața personală. Cei care vor să călătorească, trebuie să meargă cu o geantă în mână în jurul casei. Pentru a scăpa de lucrurile rele, este bine să arunci un pahar plin cu apă. Tot în  Ecuador, Anul Nou este marcat la miezul nopţii prin arderea sperietorilor de ciori umplute cu hârtie. Sunt arse, de asemenea, şi fotografiile din ultimul an, ca semn aducător de noroc.

6. Franța

Francezii coc o plăcintă în care se pune fasole. Cel care va nimeri o boabă de fasole va fi declarat „regele fasolei” și va trebui să-și îndeplinească dorințele până la sfârșitul sărbătorii. Francezilor le plac lucrurile simple şi delicioase. La fiecare An Nou, ei consumă un teanc de clătite.

7. Japonia

Japonia a oferit lumii diferite tradiții, cea mai importantă fiind: să sărbătorești Anul Nou în haine noi, să construiești sculpturi de gheață și castele. Tot în Japonia, sună toate clopotele de 108 ori, conform convingerii buddhiste că acest lucru aduce purificare. Este, de asemenea, considerat a fi bine să intri în Noul An zâmbind, deoarece aduce noroc.

8. Germania

Din Germania a pornit tradiția decorării pomului de Crăciun pentru Anul Nou. Nemții cred că Moș Crăciun călărește un măgar, așa că cei mici pun fân pentru mâncare în pantofi.

9. Argentina

În Argentina, în ultima zi a anului de lucru, lucrătorii aruncă calendarele vechi și foile pe fereastră . Până la amiază, trotuarele sunt acoperite cu hârtii.

10. Anglia

Anglia a dat lumii obiceiul de a oferi felicitări pentru Anul Nou.  La 12 noaptea, cei care se află într-o relație ar trebui să se sărute sub vâsc, pentru a nu se despărți anul viitor.

11. Danemarca

În Danemarca, toate farfuriile nefolosite sunt păstrate până la data de 31 decembrie, când sunt afectuos sparte de tocul uşilor tuturor prietenilor şi rudelor. Tot în Danemarca, oamenii se urcă pe scaune şi sar de pe ele, de Anul Nou, ca să aibă noroc

12. Spania

În Spania, dacă poţi să înghesui 12 boabe de strugure în gură la miezul nopţii, ai parte de noroc în anul care vine. Spaniolii sunt destul de superstitiosi. Un alt obicei de Anul Nou este să mănânci câte o boabă de strugure la fiecare din cele 12 bătăi la ceasului care vestesc trecerea în noul an, ele fiind dorințe pentru fiecare lună a anului următor.

13. Filipine

În Filipine, totul se reduce la bani. Ei cred că totul trebuie să fie rotund, astfel încât să reprezinte monede şi să aducă bogăţie. Alimente rotunde, haine rotunde, totul să fie rotund.

14. Peru

În fiecare an, la sfârşitul lunii decembrie, oamenii din acest mic sat din Peru se bat cu pumnii pentru a-şi rezolva diferendele. Apoi încep anul de la zero.

15. Elveția

În Elveţia, Anul Nou este marcat prin aruncarea de îngheţată pe podea.

16. Belgia

În Belgia, oamenii iau în serios animalele din şeptel. Cel puţin destul de serios încât fermierii le urează vacilor un An Nou fericit!

17. Bolivia

În Bolivia se pun monede în prăjituri şi oricine găseşte o monedă are noroc anul viitor.

18. Columbia

În Columbia, locuitorii poartă cu ei valize toată ziua, în speranţa de a avea un an plin de călătorii.

19. Thailanda

În afară de aruncarea găleţilor cu apă unii pe alţii, în Thailanda, oamenii se murdăresc unii pe alţii cu talc gri.

20. Irlanda

În Irlanda, oamenii lovesc cu pâine de pereţi, pentru a alunga spiritele rele.

21. Finlanda

În Finlanda, oamenii prezic anul care vine aruncând cositor topit într-o găleată cu apă şi interpretând forma rezultată.

22. Scoția

În Scoţia, prima persoana care trece pragul unei case, în Noul An, trebuie să aducă un cadou norocos.

23. Estonia

În Estonia, oamenii mănâncă de şapte ori pe zi, de Anul Nou, pentru a-şi asigura prosperitatea în Noul An.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement