Connect with us
Advertisement

Eveniment

(P.E.) Interviu cu Paul Victor Florea : „Alba Iulia de mâine trebuie să fie proiecția noastră de azi”

Publicat

Publicitate Electorală: Interviu cu Paul Victor Florea : „Alba Iulia de mâine trebuie să fie proiecția noastră de azi”

Reporter: Bună ziua, Paul! Mulțumim că ai acceptat invitația noastră. Ce te-a inspirat să intri în politică și să candidezi pentru Consiliul Local Alba Iulia?

Paul Victor Florea: Bună ziua și mulțumesc pentru această oportunitate. Decizia de a mă implica în politică vine dintr-o dorință profundă de a aduce schimbări reale și pozitive în comunitatea noastră. În timpul călătoriilor mele în Statele Unite am văzut cum funcționează administrațiile locale și am înțeles că se poate mai bine și la noi. Cred că generația noastră trebuie să facă pasul spre o democrație în care alegem nominal oamenii care ne reprezintă. Vreau ca cetățenii să voteze omul, nu partidul. Dacă vecinii, prietenii și familia ta te aleg, atunci mergi în Consiliul Local cu o responsabilitate mai mare și votezi cu conștiință.

Reporter: Mulți politicieni promit schimbări, dar nu toți reușesc să le implementeze. Cum intenționați să faceți diferența?

Paul Victor Florea: Eu cred că diferența vine din acțiuni concrete și din respectarea angajamentelor. Alba Iulia nu duce lipsă de reguli, ci de respectarea lor. Am văzut disciplina și dedicarea românilor din străinătate și știu că putem face la fel și acasă. Administrația locală trebuie să fie prezentă pe teren, nu doar în birouri. Trebuie să vedem problemele la fața locului și să ne asigurăm că lucrările sunt realizate conform contractului. Totul pornește de la contracte bine redactate și respectate. Dacă prestatorii de servicii respectă aceste contracte, vom vedea un oraș mai curat, drumuri mai bune și parcuri întreținute.

Reporter: Ați menționat importanța contractelor bine redactate. Puteți da un exemplu concret?

Paul Victor Florea: Absolut. De exemplu, contractul pentru salubrizare trebuie să includă clauze stricte privind frecvența și calitatea serviciilor. Dacă firma de salubrizare nu respectă aceste clauze, trebuie să existe sancțiuni clare. Am văzut situații în care gunoiul nu este colectat la timp sau eficient, ceea ce afectează calitatea vieții cetățenilor. Un alt exemplu este contractul pentru întreținerea parcurilor, chiar dacă avem puține în Alba Iulia. Trebuie să ne asigurăm că mobilierul urban este bine întreținut și că spațiile verzi sunt îngrijite corespunzător.

Reporter: Care sunt perspectivele dvs. ca tânăr de 28 de ani în comparație cu politicienii mai în vârstă și cum poate acest lucru să beneficieze comunității?

Paul Victor Florea: Generația mea are o viziune pragmatică și orientată spre rezultate. Schimbările majore nu se fac peste noapte; necesită timp și viziune pe termen lung. Vreau ca tinerii să fie implicați în luarea deciziilor pentru că noi vom fi responsabili pentru viitorul orașului. Dacă nu ne implicăm acum, nu ne vom putea plânge de ceea ce vom găsi peste 30 de ani. Alba Iulia de mâine trebuie să fie proiecția noastră de azi.

Reporter: Cum intenționați să implicați cetățenii în luarea deciziilor și să vă asigurați că vocea lor este auzită în Consiliul Local?

Paul Victor Florea: Cetățenii sunt esențiali în procesul decizional. Vreau să văd cât mai mulți oameni participând la ședințele de consiliu local. Știu că avem familii de îngrijit, dar implicarea în comunitate este pentru binele tuturor. Voi fi mereu disponibil pentru întâlniri și discuții, pentru că vocea oamenilor este cea care trebuie să ghideze deciziile noastre. Aș vrea să introduc o platformă online  unde cetățenii să poată vota consultativ proiectele de hotărâre înscrise pe ordinea de zi și să formuleze amendamente. Cred că e o busolă bună pentru a sonda susținerea publică a unui proiect sau politică publică.

Reporter: Care sunt cele mai mari provocări pe care le vedeți în dezvoltarea urbană a Alba Iuliei?

Paul Victor Florea: Alba Iulia este încremenită în timp. Și nu un timp istoric.  Una dintre cele mai mari provocări este dezvoltarea infrastructurii într-un mod coerent și sustenabil.

Trebuie să ne asigurăm că avem un Plan Urbanistic General (PUG) actualizat care să incorporeze zone pentru construirea de blocuri și case moderne, pentru anul 2024, cu ridicarea regimurilor de înălțime la nivelul unui oraș, nu al unui sat. De asemenea, trebuie să revitalizăm șanțurile cetății și să le transformăm într-un loc plin de viață, unde HORECA să se dezvolte și să atragă turiști. Trebuie mers către un concept de oraș turistic comercial pentru tineri și high-class. De aici vin banii din turism.

Un alt aspect esențial este protejarea și extinderea spațiilor verzi. E plin de betoane în tot orașul iar pădurile care înconjoară orașul nu ar trebui sa fie singura zonǎ verde accesibilǎ. Fie ne orientăm în acești 4 ani pentru construirea unui parc nou, de la zero, în oraș, fie ne concentrăm să facem din zone ca Mamut o pădure urbană.

Reporter: Avem nevoie de mai multe spații verzi, dar cum putem echilibra acest lucru cu nevoia de dezvoltare imobiliară?

Paul Victor Florea: Echilibrul între dezvoltarea imobiliară și spațiile verzi este crucial. În Boston, orașul în care am trăit o perioadă, am văzut cum se poate integra natura în urbanism. Trebuie să ne asigurăm că fiecare proiect imobiliar include și spații verzi. De asemenea, putem utiliza terenurile disponibile pentru a crea parcuri și grădini urbane pe verticală. Asta înseamnă flexibilitate pentru dezvoltatori, nu blocaje în construire cum se întâmplă acum. Un alt aspect important este plantarea arborilor pe trotuare și în zonele de parcare, ceea ce nu numai că îmbunătățește estetica orașului, dar și contribuie la calitatea aerului.

Reporter: Ce nevoi credeți că are municipiul Alba Iulia în prezent?

Paul Victor Florea: Alba Iulia are nevoie de un boom imobiliar. 80% din clădirile din oraș sunt fie piese de muzeu, fie clădiri comuniste. Fără o deschidere către dezvoltatorii imobiliari mari, fără cartiere de case, de blocuri înalte, de spații de birouri etc, nu va exista nici apetit pentru tineri să revină în oraș, nici pentru firme din Sibiu sau Cluj de a se muta în Alba Iulia. Deci nici creștere economică. Orice dezvoltare economică pornește de la real estate. Ai clădiri propice pentru trai, muncă, divertisment, vin și serviciile și bunurile. Nu ai, cererea oricum crește, oferta e aceeași, deci cererea se mută acolo unde întâlnește oferta (Cluj, Sibiu, Timișoara). Ecuația e simplă și trebuie să o înțelegem cu toții, să ieșim din mentalitatea de sat de provincie și să adoptăm mentalitatea de Metropola Alba Iulia.

Reporter: În final, ce mesaj aveți pentru locuitorii din Alba Iulia și de ce ar trebui să vă aleagă ca reprezentant al lor în Consiliul Local?

Paul Victor Florea: Îi îndemn pe albaiulieni să vină să mă voteze pe 9 iunie, pentru că sunt independent și singura mea afiliere este cu cetățenii acestui oraș. Asta îmi dă o libertate extraordinară să spun ce gândesc, să transmit fix ideile pe care cetățenii mi le transmit, să fiu eu însumi.  Urmăriți-mi activitatea în consiliul local și dacă doriți să mă cunoașteți mai bine, invitați-mă la o întâlnire oricând. Tot ce fac este din dorința sinceră de a construi un viitor mai bun pentru Alba Iulia, orașul în care am decis să-mi petrec tot restul vieții. Am studii în economie, știu să conduc o echipă, îmi place munca de teren și iubesc acest oraș din toată inima.

Reporter: Mulțumim, Paul, pentru interviul acordat și vă urăm mult succes pe 9 iunie!

Paul Victor Florea: Și eu vă mulțumesc și mulțumesc cititorilor dumneavoastră pentru că au acceptat să mă cunoască mai bine!

Comandat de Paul-Victor Florea, Distribuit de S.C. Independent S.R.L. , Cod mandatar financiar coordonator 24240317.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Fane

    vineri, 24.05.2024 at 11:27

    …votezi cu conștiința. Am citit că ați votat și pentru creșterea prețului la apa potabilă și canalizare, acesta fiind in top 10 pe țară. Rușine….

  2. Cetatean albaiulian

    duminică, 02.06.2024 at 23:41

    Lasati orasul in pace! „Dezvoltatori” si „blocuri inalte” – in care altii de varsta dvs. nu-si vor permite sa isi cumpere nici macar o garsoniera. Asa e in metropolele de care vorbiti!
    Lasati si Mamutul in pace! Acolo este o padure naturala, cu fauna! Aia nu are nimic cu urbanul!! Iar Cetatea este din pacate deja un fel de Disneyland, nu e nevoie de Horeca dvs. in plus, care nu aduce nimic bun albaiulienilor, ci doar bani „dezvoltatorului”. Este si o aroganta si un dispret in discursul dvs, atunci cand va referiti la casele si cladirile din oras, din „sat” cum il numiti. Ideea nu este sa facem din fiecare „sat” o aglomerare urbana, in care sa atragem populatie de peate tot pe care sa o inghesuim in blocurile dvs. inalte pt a lucra de dimineata pana seara la dezvoltatorii dvs. si a face apoi un ceas in sistemul vostru de „mobilitate” pentru a se intoarce obosit si tracasat acasa, nu inainte de a-si lua copilul „institutionalizat” deja de la 8 dimineata in vre-o cresa sau afterschool…! Aceleasi idei „universale”, si limbajul de lemn al zilelor noastr – asta aveti in cap!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement