Actualitate
Pagube de 12.000 de lei după INCENDII la două case, din Săsciori și Petrești. Atenţionări de la ISU Alba
Pagube de 12.000 de lei după două incendii la case de locuit din localitățile Săsciori și Petrești. Flăcările au izbucnit în noaptea de miercuri spre joi. Unul dintre incendii s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric produs la un mijloc de iluminat lăsat sub tensiune, iar celălalt a avut drept cauză un coș de fum amplasat necorespunzător.
Potrivit ISU Alba, Garda de intervenție Sebeș a intervenit miercuri seara, la ora 21.59, în localitatea Săsciori, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit, proprietatea lui M.M.
Pompierii militari au acționat cu două autospeciale de intervenție și o ambulanță SMURD, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Săsciori.
Ca urmare a acestui incendiu, a ars acoperișul casei confecționat din lemn și învelitoare din țiglă pe o suprafață de aproximativ 50 mp.
Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un scurtcircuit electric produs la un mijloc de iluminat lăsat sub tensiune. Pagubele au fost estimate la valoarea de 2.000 de lei.
În noaptea de miercuri spre joi, Garda de intervenție Sebeș a intervenit, la ora 00.23, în localitatea Petrești, pe strada Principală, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit, proprietatea lui B.A.
Pompierii militari au acționat cu trei autospeciale de intervenție și o ambulanță SMURD, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Șebeș.
Ca urmare a acestui incendiu, a ars acoperișul casei de locuit confecționat din lemn și învelitoare din țiglă pe o suprafață de aproximativ 120 mp.
Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un coș de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile din jur. Pagubele au fost estimate la valoarea de 10.000 de lei.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor unele măsuri pentru această perioadă, şi anume:
– verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
– coșurile de fum trebuie curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
– coșurile de fum trebuie izolate termic față de elementele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereala de lemn și altele asemenea).
Măsuri privind instalațiile electrice:
– nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
– nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
– nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News