Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Până la 700 de lei de la Primăria Alba Iulia, pentru cei care vor să angajeze bone. Condiții, acte necesare, procedură


Publicat

Locuitorii orașului Alba Iulia care vor să angajeze bone vor putea primi până la 710 lei de la primărie, pentru fiecare copil până la vârsta de 6 ani, care are nevoie de serviciile acestora. Metodologia de acordare a ajutoarelor financiare intră la aprobare în ședința Consiliului Local din 28 iulie.

Cuantumul ajutorului financiar diferă în funcție de veniturile familiei și este cuprins între 250 și 710 lei pentru un copil, iar dosarul se depune la sediul Direcției de Asistență Socială Alba Iulia și se acordă în limita fondurilor bugetare.

Ajutorul financiar se acordă lunar, pentru fiecare copil de vârstă preșcolară, astfel:

– până la 2.100 lei venit net lunar pe membru de familie – 710 lei ajutor financiar pentru angajarea de bonă

– de la 2.101 lei până la 2.500 lei venit net lunar pe membru de familie – 550 lei ajutor financiar pentru angajarea de bonă

– de la 2.501 lei până la 3000 lei venit net lunar pe membru de familie – 390 lei ajutor financiar pentru angajarea de bonă

– de la 3001 lei până la 3500 lei venit net lunar pe membru de familie – 250 lei ajutor financiar pentru angajarea de bonă

La determinarea venitului net lunar se ia în considerare media veniturilor nete realizate de beneficiar în ultimele 6 luni, anterioare solicitării dreptului la ajutor financiar.

Ajutorul financiar se acordă doar pentru copilul care nu este înscris la creșă/grădiniță acreditată (publică sau privată) sau pentru care solicitantul nu a refuzat un loc/nu a retras copilul de la aceasta.

Potrivit proiectului, pot beneficia de acest ajutor financiar, în limita fondurilor bugetare anuale aprobate cu această destinație, persoanele care au în întreținere copii de vârstă preșcolară, ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie.

De asemenea, beneficiarul trebuie îndeplinească următoarele condiții:

– să fie părintele la care copilul locuiește în mod statornic

– să aibă calitatea de reprezentant legal al copilului și să se ocupe de creșterea și îngrijirea acestuia

– să fie persoana desemnată de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părintelui (cf. art. 104 din legea 272/2004 privind protecția copilului)

– să fie cetățean român cu domiciliul în municipiul Alba Iulia, cetățean al altui stat sau apatrid, cu domiciliul în România

– să fie angajat cu contract individual de muncă ori în baza unui raport de serviciu, desfășoară activități independente, obține venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură sau piscicultură ori excercită o funcție de demnitate publică sau asimilată

sau

– este șomer indemnizat ori înregistrat în evidențele AJOFM, la data solicitării, ca persoană în căutarea unui loc de muncă și nu a refuzat maximum două oferte de muncă

NU pot beneficia de ajutorul financiar persoanele care se află într-una sau mai multe dintre următoarele situații:

– este asistent maternal profesionist

– copilul/copiii este/sunt în întreținerea acestora persoane (art. 59 lit b din legea 272/2004)

– este asistentul personal al copilului și primește indemnizație (art. 42 alin 4, Legea 448/2006 privind protecția drepturilor persoanelor cu handicap)

– se află în perioada de concediu pentru creșterea copilului (art. 2 sau 31 din OUG 111/2010, modif Legea 132/2011)

– nu și-a achitat impozitele și taxele față de bugetul local pentru bunurile pe care le are în proprietate

Ajutorul financiar se acordă pe bază de cerere și documente doveditoare ale îndeplinirii condițiilor de mai sus. Acestea se depun și se înregistrează la Direcția de Asistență Socială (DAS) Alba Iulia.

Documentele doveditoare:

– copie după documentul de identitate al persoanei

– copie după certificatul de naștere al copilului/copiilor pentru care se solicit ajutorul financiar

– adeverințe privind veniturile nete realizate în ultimele 6 luni de membrii familiei, eliberate, după caz, de angajator sau entitatea asimilată acestuia ori de organul fiscal sau, în cazul persoanelor care desfășoară activități independente, obțin venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, declarația fiscal prevăzută de lege

– copia documentului în baza căruia se desfășoară activitatea de bonă (art. 7 Legea 167/2014)

– angajament de plată la solicitarea dreptului de ajutor financiar, cum că aceste sume pot fi recuperate și din alte drepturi plătite de AJPIS

– declarație pe proprie răspundere – copilul nu este înscris la creșă/grădiniță acreditată (publică sau privată) și solicitantul nu a refuzat un loc/nu a retras copilul de la aceasta.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

14 cazuri noi de COVID-19 în județul Alba, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

Publicat

Au fost confirmate 14 cazuri noi de COVID-19 în județ, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise miercuri, 5 august, de către Direcția de Sănătate Publică. 

Numărul total al îmbolnăvirilor înregistrate în județ de la începutul pandemiei a ajuns la 791. 

Localitățile din care provin cazurile noi (5 august):

Alba Iulia – 6

Blaj – 4

Ciugud (Drâmbar) – 1

Ocna Mureș (Războieni Cetate) – 1

Sântimbru (Totoi) – 1

Sebeș – 1

587 de persoane au fost declarate vindecate și s-au înregistrat 32 de decese.

În Alba, marti au fost prelucrate în total 861 de teste (697 la DSP si 164 la SJU).

Numărul total de teste efectuate în județ a ajuns la 45.065.

Până marți, erau raportate 777 de cazuri (10 noi; 164 active), 581 de persoane vindecate, 32 decese, 44.204 teste efectuate (730 de teste, în ultimele 24 de ore).

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Noul anul școlar, din septembrie. Directorul Centrului de Control al Bolilor: Vor fi focare COVID-19 în școli, în mod sigur

Publicat

Se așteaptă apariția unor focare COVID-19, odată cu reluarea școlii din septembrie, spune un oficial INSP. Însă vor fi doar la nivel de clasă, boala va circula după modelul gripei.

„Focare vom avea în școli, garantat. Punctual, închideri de o clasă, cum e și la gripă, se vor întâmpla, dar vor fi punctuale și de scurtă durată, vor fi de neevitat. Dacă suntem într-un scenariu foarte rău, toată lumea ar trebui să meargă online.

Cred că trebuie făcute raționamente în funcție de numărul de copii, de situația epidemiologică locala și implementat ceea ce trebuie conform cu starea fiecărui județ”, a spus Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, la Digi24.

Directorul CNSCBT a mai spus că în 15 septembrie, școala poate începe într-un mod anume, pe baza prognozelor de la acel moment, după care în octombrie să se schimbe.

sursă: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ce pedeapsă a primit un bărbat din Alba Iulia care s-a masturbat în fața a două minore, în șanțurile Cetății Alba Carolina

Publicat

Un bărbat care s-a masturbat în fața a două minore, în plină zi, în Cetatea Alba Carolina, în urmă cu doi ani, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia la o amendă penală.

Ce s-a întâmplat, potrivit motivării instanței din Alba Iulia

În 21 aprilie 2018, în jurul orei 15.00, două fete, una de 16 ani și alta de 14 ani, la acel moment, se plimbau prin șanțurile Cetății Alba Carolina.

Potrivit motivării, un bărbat în vârstă de 35-40 de ani, M.M. Abel, le-a ieșit în cale și a început să se masturbeze în fața lor și, mai mult de atât, să le înjure și să le adreseze expresii cu conotații sexuale.

Cele două minore s-au speriat și au fugit de la fața locului, iar mama uneia dintre ele a sunat la 112 și a relatat cele întâmplate.

La scurt timp, polițiștii l-au identificat pe agresor în persoana lui Abel.

Ce a declarat bărbatul în fața anchetatorilor

”(…) în timp ce se plimba prin zona Cetății, în zona spitalului de psihiatrie, a văzut la un moment dat două fete. În acel moment și-a scos organul genital și a început să se masturbeze. Acesta nu mai reține dacă le-a adresat fetelor cuvinte obscene. A mai arătat că, în timp ce locuia la un orfelinat din New York, a fost diagnosticat cu niște probleme la cap”, potrivit instanței.

Bărbatul a fost suspus unei expertize psihiatrice, iar în urma testării medicii au stabilit că a avut discernământ.

Inculpatul a fost trimis în judecată, în data de 29 octombrie 2019, dar nu a putut fi și adus în fața instanței, în timpul procesului.

Pedeapsa

Ultima adresă a acestuia era la așezământul social de lângă Gara CFR din Alba Iulia, dar nu a fost de găsit.

Pentru fapta sa, judecătorii de la instanța din Alba Iulia l-au condamnat în data de 27 iulie, la o amendă penală de 1500 de lei.

Decizia magistraților nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară.

sursă foto: captura google maps, rol ilustrativ

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Scandal în piața din Câmpeni. Bărbat amendat de jandarmi cu 1.000 de lei după ce s-a certat cu concubina… ”ca la piață”

Publicat

Un bărbat din Câmpeni a fost amendat cu 1.000 de lei de jandarmi, după un scandal în piața din Câmpeni. Acesta s-a certat cu concubina sa în public.

Un cetățean aflat în zonă, deranjat de scandal, a chemat patrula de ordine publică. 

”Bărbatul, care îi adresa cuvinte jignitoare concubinei, a devenit recalcitrant și cu forțele de ordine în momentul în care acestea i-au cerut să se liniștească.

În cazul bărbatului a fost aplicată de către jandarmi o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei” au transmis reprezentanții Ispectoratului de Jandarmi Alba.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate