Eveniment
Parc fotovoltaic pe 88 de hectare, la Lunca Mureșului. Undă verde de la APM Alba, fără evaluarea de impact asupra mediului
Agenția pentru Protecția Mediului Alba a anunțat vineri luarea deciziei etapei de încadrare fără evaluarea impactului asupra mediului pentru construcția unui parc fotovoltaic la Lunca Mureșului (județul Alba).
”Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorității competente pentru protecția mediului Alba. din Alba Iulia str. Lalelelor nr.7B, în zilele de luni – joi, între orele 9.00 – 14.00 și vineri între orele 9.00 – 13.00, precum și pe internet”, au precizat reprezentanții instituției.
Caracteristicile proiectului
Investiţia este inițiată de SC CAMPEADOR GREEN ENERGY SRL, cu sediul în Cluj Napoca și propune realizarea unui parc fotovoltaic care va utiliza energia solară pentru producerea energiei electrice.
Parcul fotovoltaic propus va fi amplasat în localitatea Lunca Muresului, pe terenulînchiriat de investitor cu suprafață totală de 88,2 de hectare.
În cadrul proiectului se va realiza o zonă pentru amplasarea celulelor fotovoltaice și o alta pentru amplasarea aparatajelor specifice unei centrale fotovoltaice: transformator, invertor, spații tehnice.
Puterea nominală va fi de 75 MW, urmând a fi montate 111.940 de panouri monocristaline din siliciu, 317 de invertoare și 40 de posturi de transformare în anvelopa de beton.
Ce se întâmplă cu energia produsă
Energia produsă de parcul fotovoltaic va fi livrată în sistem prin intermediul unei stații de transformare.
De la această stație va porni un traseu de cablu în lungime de aproximativ 4,7 kilometri, până în stația de transformare existentă la Ocna Mureș, unde se va racorda la barele acestei statii.
Linia electrică pentru racordarea parcului fotovoltaic la sistemul energetic național va subtraversa râul Mureș, prin foraj orizontal dirijat, cablul fiind montat în tub din polipropilena.
Foto: Pixabay, rol ilustrativ
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News