Administrație
Parcare supraetajată cu 100 de locuri, lângă Spitalul Județean de Urgență Alba. Costuri estimate și detalii din documentația PUZ
Primăria Alba Iulia a pus în dezbatere publică documentația de Plan Urbanistic Zonal pentru construirea parcării supraetajate a Spitalului Județean de Urgențe Alba Iulia.
Aceasta va fi amenajată pe spațiul actual al parcării de lângă intrarea secundară în spital și va avea circa 100 de locuri.
Terenul vizat, cu intrare de pe Bd. Transilvaniei, are 2349 mp. Clădirea va avea patru niveluri: subsol, parter și două etaje (regim maxim parter plus trei etaje).
Clădirea va fi construită la o distanță de 4,50 m, prevăzută cu perete antifoc în dreptul corpului de clădire al spitalului, la 14,00 metri distanță de blocul de locuințe și 5 metri față de limita de est (spre clinica medicală Terra Aster).
Un procent de minim 4% (dar nu mai putin de 2 locuri) din numărul de locuri de parcare va fi rezervat pentru persoanele cu dizabilități, pe fiecare nivel.
Pentru obiectivul investiției, este propusă reamenajarea acceselor auto. Se propun două accese auto în clădire (unul pentru riverani, iar al doilea pentru cadrele medicale și pentru aparținătorii pacienților) și o ieșire.
În cadrul sitului mai sunt alte 2 accese auto: unul pentru a facilita accesul la parcarea clinicii medicale (cu un profil de 5m) și unul pentru autospeciale (cu un profil de 4 m).
Construcția propusă va avea facilitat accesul autospecialelor integral pe 3 laturi și parțial pe cea de-a patra.
Se vor amenaja spații verzi prevăzute cu vegetație înaltă și joasă. În cadrul incintei se vor păstra suprafețe verzi care urmeaza să fie amenajate peisagistic.
Suprafaţa spaţiilor verzi propriu-zise, organizate pe solul natural vor ocupa minim 20% din suprafaţa parcelelor curti constructii şi vor cuprinde exclusiv vegetaţie (joasă, medie şi înaltă). Nu vor fi tăiați copacii existenți, cu excepţia situaţiilor în care aceştia reprezintă un pericol imminent pentru siguranţa persoanelor sau a bunurilor sau ar împiedica realizarea construcţiilor.
Costuri estimate
În documentație sunt făcute și estimări de costuri.
Execuția lucrărilor este estimată la 19.800.000 lei, cu o durată de 36 de luni. Se adaugă lucrări de echipare tehnico-utilitară/autorizări, de circa 1.000.000 lei.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
pilu
sâmbătă, 18.03.2023 at 13:25
Dacă mai făceaţi şi un subsol, era bai ?