Eveniment
Parchetul General, după desecretizarea documentelor legate de Călin Georgescu: Analizăm declanșarea unei investigaţii penale
Parchetul General, după desecretizarea legată de Călin Georgescu: CSAT a trimis PÎCCJ doar Hotărârea adoptată fără documentele care au fost desecretizate miercuri, dar analizează în acest moment elementele de natură să determine declanşarea unei investigaţii penale, infracţiunile faţă de care se vor face cercetări şi structura de parchet competentă.
„Consilul Suprem de Apărare a Ţării a transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie doar Hotărârea adoptată de membrii CSAT în şedinţa din data de 28 noiembrie 2024, fără documentele care au fost desecretizate în cursul zilei de astăzi (miercuri – n.r.).
În acest sens, menţionăm că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a primit, până la această dată, nicio sesizare sau informare din partea autorităţilor publice cu atribuţii în desfăşurarea procesului electoral, a organelor de politie sau a altor instituţii.
Totodată, precizăm că în noul context, al desecretizării documentelor care au fost prezentate în cadrul şedinţei CSAT, PÎCCJ analizează în acest moment elementele de natură să determine declanşarea unei investigaţii penale, infracţiunile faţă de care se vor face cercetări şi structura de parchet competentă”, potrivit unui comunicat de presă citat de Mediafax.
De asemenea, procurorii PÎCCJ transmit că AEP nu a depus nicio sesizare în care semnalează aspecte referitoare la modul de desfăşurare a procesului electoral, ci doar a redirecţionat către instituţia noastră, în data de 29 noiembrie 2024, o petiţie a unei persoane fizice.
Preşedintele Klaus Iohannis a declasificat informările prezentate de Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe şi Ministerul Afacerilor Interne în cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, din data de 28 noiembrie 2024.
Documentele declasificate de MAI, SIE, SRI, STS:
- Document CSAT Ministerul Afacerilor Interne
- Document CSAT Serviciul de Informații Externe
- Document CSAT Serviciul Român de Informații I
- Document CSAT Serviciul Român de Informații II
- Document CSAT Serviciul de Telecomunicații Speciale
Din documente se desprinde ideea că rețeaua ”Georgescu” avea peste 25.000 de conturi de TikTok. Cel puțin asta arată raportul SRI desecretizat miercuri de președintele Iohannis.
Câteva sute erau create din 2016, dar erau fără activitate. Mașinăria a fost pornită, potrivit SRI, în data de 11 noiembrie.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
pilu
joi, 05.12.2024 at 10:48
Parchetul lucrează la ordine şi uite că le-a primit. Se fac de răs, cum s-au mai făcut.