Actualitate
Pedagogi, asistenți sociali și psihologi de la centre sociale din Alba, specializați în artă teatrală și creativitate artistică
Pedagogi, asistenți sociali și psihologi de la trei case de tip familial au fost specializați în pedagogie teatrală, storytelling și creativitate artistică. Aceste competențe ar urma să fie aplicate în beneficiul copiilor vulnerabili din așezămintele sociale.
Inițiativa aparține Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice CA Sibiu.
Cursul oferă abilități practice și aduce o abordare inovatoare în îngrijirea copiilor, integrând pedagogia teatrală și storytelling-ul în procesul de dezvoltare.
Specialiștii au luat la cunoștință și au exersat practic tehnici de terapie prin arta teatrală, îmbogățindu-și astfel paleta de instrumente de intervenție.
Totodată, copiii au avut ocazia de a experimenta și de a se dezvolta prin intermediul activităților interactive, contribuind la evoluția lor personală și emoțională, au transmis organizatorii.
Cursul s-a desfășurat pe parcursul a două zile, la Centrul Cultural Catehetic „Sf. Ecaterina” din Alba Iulia, fiind susținut de Mirona Ioana Tatu, instructor în dezvoltare personală și terapie prin arta teatrală din Sibiu.
Au participat 15 pedagogi, asistenți sociali și psihologi din Casele de tip familial „Sf. Vasile cel Mare”, „Izvorul Tămăduirii” și „Adolescența” din Alba Iulia.
Următoarea sesiune de instruire va avea loc în perioada 26-27 ianuarie. Vor participa educatorii din alte trei așezăminte, alături de copii din
- Casa de tip familial „Sf. Nectarie” Blaj, și Centrele de zi „Cuvioasa Parscheva” Alba Iulia și „Sf. Pantelimon” Zlatna
Cursurile sunt extinse, pentru a oferi aceste experiențe și celorlalți specialiști care activează în așezămintele sociale pentru copii administrate de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News