Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

PENSII 2022: Noi categorii de salariați care vor putea ieși cu 2 ani mai repede la pensie. Și lista localităților a fost extinsă

Publicat

O nouă categorie de salariați români va putea ieși mai devreme la pensie, conform unui proiect de lege votat recent de Camera Deputaților. Momentan, acesta urmează să ajungă la președintele țării pentru a fi promulgat, după care, va trebui publicat în Monitorul Oficial. Iată ce români sunt vizați direct de această lege.

Pensii 2022. Românii care vor putea ieși mai devreme la pensie

Potrivit unui proiect de lege votat recent în Camera Deputaților, salariații care au lucrat în grupa I și/sau a II-a de muncă la termocentrale pe baza de cărbune, incluzând unitățile de extracție a cărbunelui vor putea beneficia de vârsta aplicată grupei de muncă.

Citește și PENSII 2022: Ce beneficii au persoanele care au lucrat în grupe superioare de muncă, respectiv condiții deosebite sau speciale

Acest proiectul de lege va veni în completarea Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice și va recunoaște grupele de muncă pentru cei care au lucrat în:

– activităţi de producţie, mentenanţă şi asimilate din unităţile de producţie a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, inclusiv unităţile de extracţie a cărbunelui, pentru angajații implicați direct şi nemijlocit în utilizarea procedeelor şi utilajelor specifice producţiei energiei electrice şi extracţiei cărbunelui.

Vezi și Pensii cumulate cu salarii 2022: Situațiile în care angajații care au vârsta de pensionare pot alege să rămână în activitate

„Este asimilată stagiului de cotizare în condiții speciale de muncă perioada anterioară datei de 1 aprilie 2001, în care salariații au desfășurat activități dintre cele prevăzute la alin. (1) lit. i) în locurile de muncă încadrate conform legislației anterioare în grupa I și/sau grupa a II-a de muncă.”, se arată în prevederea care va veni în ajutorul salariaților care au lucrat în termocentralele pe bază de cărbune și în extracția de cărbune pentru a se pensiona mai repede, potrivit Avocatnet.ro.

Ce se întâmplă cu cei care sunt deja la pensie

Și cei care sunt ieșiti deja la pensie pot beneficia de aceste prevederi, la cerere. Pentru ei, drepturile de pensie recalculate vor putea fi acordate începând cu luna următoare celei în care s-a depus solicitarea, dar asta după ce proiectul de lege va intra în vigoare.

Totodată, dacă, după recalculare, pensia care va reieși va fi mai mică decât cea cuvenită anterior, se va păstra cuantumul mai mare.

Salariații care au lucrat în grupa I și/sau a II-a de muncă la termocentrale pe baza de cărbune vor putea ieși mai devreme la pensie.

Acest proiect de lege vine după ce, în luna iulie a anului trecut, s-a modificat Legea pensiilor, pentru a include activitățile menționate anterior în cadrul locurilor de muncă în condiții speciale.

Astfel, după ce proiectul de lege va fi semnal de Klaus Iohannis și va fi publicat în Monitorul Oficial, acesta va acorda celor care au muncit în termocentralele pe bază de cărbune și în minele de cărbune noi beneficii în ceea ce privește suma veniturilor obținute din pensii.

Pensii 2022: salariații care lucrează în sectorul construcțiilor de mașini vor putea ieși mai devreme la pensie

Românii care muncesc în sectorul construcțiilor de mașini ar putea ieși mai devreme la pensie, potrivit unei alte propuneri legislative adoptate de Senat. Prin noul document de lege, activitatea lor se va încadra în categoria „muncă în condiții speciale”, motiv pentru care ar avea nevoie să iasă mai devreme din câmpul muncii.

Proiectul a primit luni votul senatorilor și se îndreaptă acum către votul decisiv din Parlament, cel al deputaților scrie avocatnet.ro.

Document: Proiectul de lege

Document: Expunerea de motive

Propunerea legislativă, care merge acum la Camera Deputaților pentru dezbatere și vot, dorește să introducă în categoria locurilor de muncă în condiții speciale din Legea 263/2010 a sistemului de pensii publice “sectorul construcții mașini, pentru personalul care își desfășoară activitatea în următoarele activități specifice”:
Iată despre ce activități este vorba:

 • turnarea pieselor și lingourilor de oțel, în turnătoriile de oțel;
 • turnarea pieselor de fontă, pieselor din aliaje neferoase și pieselor cu modele ușor fuzibile în turnătoriile de fontă, turnătoriile de aliaje neferoase și turnătoriilor de precizie;
 • forjarea pieselor pe ciocane de peste 2 tone forță în secțiile de forjă;
 • turnarea cuzineților din aliaje neferoase pe suport de oțel în turnătoriile de cuzineți;
 • activitatea desfăşurată de către ingineri, subingineri şi tehnicieni cel puţin 50% din timp în secţiile de producţie respective.

Dacă va intra în vigoare, propunerea legislativă prevede și faptul că stagiului de cotizare în condiții speciale de muncă va fi asimilat și perioadei de dinainte de 1 aprilie 2001 pentru cei care au muncit în aceste condiții. Astfel, prevederile propunerii ar urma să se aplice și retroactiv.

Vezi și PENSIA ANTICIPATĂ 2022: Toate informațiile: acte necesare pentru dosar și modul de stabilire a stagiului de cotizare

În prezent, Legea pensiilor publice prevede că aceia care au muncit în condiții speciale de muncă beneficiază de o reducere a vârstei standard de pensionare cu jumătate din anii munciți în aceste condiții.

Subiectul este deocamdată în stadiul de propunere legislativă, fiind adoptat de Senat, dar Camera Deputaților este for decizional. Apoi, pentru a intra în vigoare, legea trebuie promulgată de Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial.

PENSII 2022: Noi localități adăugate în lista zonelor din care angajatii se pot pensiona cu 2 ani mai devreme

Senatul a adoptat și un proiect de lege pentru modificarea Legii Pensiilor prin care se vrea extinderea listei cu zonele afectate de poluare.

Românii care au trăit cel puțin 30 de ani în aceste zone se pot pensiona mai repede. Este vorba în principiu despre localitățile miniere, depre orașele mono-industriale din vremea comunismului și despre cele aflate în apropierea unor mari poluatori. 

Pentru a fi adoptată, legea trebuie să treacă și de Camera Deputaților, for decizional.

Astfel, persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani pe o rază de 8 km în jurul localităţii în care se află situl contaminat se pot pensiona cu doi ani mai devreme , fără a fi penalizați.

Localitățile prevăzute în proiectul de lege sunt:

Baia Mare, Călăraşi, Copşa Mică, Drobeta-Tumu Severin, Slatina, Târgu Mureş, Tâmăveni, Turnu Măgurele. 

Reducere vârstă pensionare județul Alba: localităţile Abrud, Baia de Arieş, Lupşa, Ocoliş, Roşia Montană şi Zlatna.

Reducere vârstă pensionare județul Bihor: Băiţa

Reducere vârstă pensionare județul Bacău: Bacău şi Oneşti

Reducere vârstă pensionare județul Bistrița Năsăud: Maieru, Rodna şi Şanţ.

Reducere vârstă pensionare județul Brașov:  Crizbav, Feldioara, Victoria şi Făgăraş din judeţul Braşov,

Reducere vârstă pensionare județul Brăila: Brăila, Tichileşti şi Chişcani.

Reducere vârstă pensionare județul  Caraș – Severin: Anina, Armeniş, 2 Ciudanoviţa, Moldova Nouă, Oţelu Roşu şi Reşiţa.

Reducere vârstă pensionare județul Cluj: Aghireşu, Câmpia Turzii, Căpuşu Mare, Dej, lara şi Turda.

Reducere vârstă pensionare județul Constanța: Năvodari.

Reducere vârstă pensionare județul Covasna: Baraolt.

Reducere vârstă pensionare județul Dâmbovița: Târgovişte şi Titu.

Reducere vârstă pensionare județul Galați: mun. Galați.

Reducere vârstă pensionare județul Gorj: Brăneşti, Bâlteni, Bustuchin, Câlnic, Drăgoteşti, Fărcăşeşti, loneşti, Mătăsari, Motru, Negomir, Plopşoru, Prigoria, Roşia de Amaradia, Rovinari, Urdari şi Turceni.

Reducere vârstă pensionare județul Hunedoara: Aninoasa, Baia de Criş, Băiţa, Brad, Călan, Certeju de Sus, Criscior, Vaţa de Jos, Răchitova, Deva, Ghelari, Hunedoara, Lupeni, Orăştie, Petrila, Petroşani, Şoimuş, Teliucu Inferior, Uricani, Veţel, Vulcan.

Reducere vârstă pensionare județul Ialomița: Ciulniţa şi Slobozia.

Reducere vârstă pensionare județul Maramureș: Borşa.

Reducere vârstă pensionare județul Neamț: Săvinești.

Reducere vârstă pensionare județul Prahova: Brazi şi Ploieşti.

Reducere vârstă pensionare județul Suceava: Broşteni, Crucea, lacobeni, Ostra, Stulpicani şi Vatra Dornei.

Reducere vârstă pensionare județul Tulcea: Mina Altân Tepe

Reducere vârstă pensionare județul Timiș: Fârdea, Margina, Nădrag şi Tomeşti.

Reducere vârstă pensionare județul Vâlcea: Berbeşti şi Râmnicu Vâlcea.

Vezi și PENSIA ANTICIPATĂ 2022: Toate informațiile: acte necesare pentru dosar și modul de stabilire a stagiului de cotizare

„În anii precedenţi, Parlamentul României a adoptat mai multe legi în sprijinul cetăţenilor care au locuit în zone de risc.

Soluţia identificată a fost aceea de a scădea cu doi ani vârsta de pensionare în localităţile afectate, astfel încât raportul dintre vârsta de pensionare şi speranţa de viaţă să fie similar cu cel întâlnit în regiuni cu activităţi mai puţin nocive”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Baza legală

Prin Legea nr. 207 din 18 septembrie 2020 a fost modificat alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice astfel:

”(5) Persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracției, preparării și arderii cărbunelui sau a șisturilor bituminoase, a extracției și preparării minereurilor de uraniu, a extracției și prelucrării minereurilor feroase și neferoase cu conținut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac și derivate, de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat și siliciu ori de radiații din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice și/sau de cocs metalurgic, a prelucrării țițeiului sulfuros, desulfurarea benzinei, a țițeiului parafinos și neparafinos, a distilării țițeiului în vederea producerii păcurii și a uleiurilor,

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. pilu

  marți, 15.03.2022 at 21:45

  Numai aşa ajungem pe locul 1 în lume la nr. de pensionari-cap de locuitor. Ăsta este visul PSD-ului, să aibă cât mai mulţi votanti, ca să poată fura fără ca nimeni să nu mai zică nimic. Şi împrumuturile curg gârlă, până la acapararea ţării de către alţii, care de fapt au şi început să ne coordoneze. Vezi stabilirea în septembrie a lui Ciucă ca viitor preşedinte. De fapt toţi preşedinţii au fost stabiliţi aşa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

Un tânăr din Sri Lanka a murit în Sebeș, când încerca să repare o remorcă. Cum s-a petrecut tragicul accident

Publicat

criminalisti-politia-nu-treceti

Un tânăr de 26 de ani, din Sri Lanka, a murit, sâmbătă, 21 mai, în Sebeș, în timp ce încerca să schimbe o roată la o remorcă. 

Mai exact, tânărul era angajat la un atelier auto din Petrești, dar în ziua accidentului era liber și încerca să repare o remorcă, au declarat pentru alba24.ro, reprezentații ITM Alba.

Tânărul a ridicat remorca pe cric și încerca să schimbe o roată, dar cricul a cedat și remorca a căzut peste tânăr, au precizat reprezentații IPJ Alba, pentru alba24.ro.

Incidentul a fost anunțat printr-un apel la 112, iar la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje, dar tânărul nu a mai putut fi salvat, fiind declarat decesul.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, au mai precizat reprezentații poliției.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Copiii din așezămintele sociale și educaționale ale Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei au învățat despre bunătate

Publicat

În cadrul „Sărbătorilor copilăriei”, copiii din centrele sociale și educaționale ale Eparhiei de Alba Iulia au serbat bunătatea în săptămâna 16-20 mai. În această săptămână au avut loc activități prin care s-au evidențiat aspectele definitorii ale acestei virtuți.

Prin intermediul activităților derulate, cei mici au identificat bunătatea ca esența vieții morale, fiind caracterizată de acte de generozitate, de considerație sau de preocupare pentru cei din jur. Pentru a înțelege și mai bine esențialitatea bunătății în viața noastră, aceștia au enumerat câteva beneficii ale pentru care este recomandat să adoptăm comportamente din sfera bunătății.

Pe parcursul celor cinci zile, copiii, îndrumați de cadrele didactice, au scris „Jurnalul faptelor bune!”, fiind încurajați să consemneze la sfârșitul fiecărei zile faptele bune pe care le-au realizat. Acest jurnal a cuprins mai multe rubrici, printre care „Faptele mele bune de astăzi; cine s-a bucurat de fapta mea bună, cum m-am simțit eu” etc. Exercițiul a reprezentat o oportunitate de a discuta cu cei mici despre emoțiile pozitive care ne cuprind atunci când facem bine.

În Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, în sectorul social-filantropic funcționează, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, 18 case de tip familial și centre de plasament, 15 centre de zi și 17 centre „Școală după Școală”, toate în cadrul proiectului „Prin Educație spre Vocație!”.

Aceste așezăminte își desfășoară activitatea sub administrarea organizațiilor nonguvernamentale eparhiale, finanțate din fonduri proprii, în parteneriat cu autoritățile publice județene și locale. De asemenea, proiectul „Prin Educație spre Vocație!” este implementat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschoolNorvegia, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cine a fost Bethlen Gábor și cum a ajuns portretul lui Avram Iancu la picioarele statuii sale de la Alba Iulia

Publicat

Dezvelirea statuii principelui Transilvaniei, Bethlen Gabor, la Alba Iulia, a generat reacții, după gestul senatorului PSD de Alba, Călin Matieș. În prezența președintelui Ungariei, Katalin Novak, acesta a așezat la picioarele statuii un portret al lui Avram Iancu. 

Îmbrăcat în costum popular, senatorul Matieș i-a oferit un buchet de flori președintelui Ungariei, Katalin Novak, supravegheat îndeaproape de membrii structurii de pază ai acesteia.

După ce i-a dat florile, el a scos dintr-o traistă cu motive populare un portret al eroului național român Avram Iancu, pe care l-a așezat la picioarele statuii principelui Gabriel Bethlen, pentru a aminti de cei 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu.

”Aș vrea să pun cu Avram Iancu aici, pentru că sunt 150 de ani și Cetatea avea nevoie de Avram Iancu, domnul primar (Gabriel Pleșa, aflat și el de față – n.red.) trebuia să știe acest lucru” a spus Matieș.

”Nu-i vorba de circ, sunt singur, e vorba de identitatea națională” a adăugat acesta, imediat după ce l-a așezat pe Avram Iancu la picioarele lui Bethlen Gabor.

Un gest controversat, mai ales că poate fi interpretat și invers în raport cu intenția declarată a acestuia.

Călin Matieș este și candidatul stabilit de PSD Alba pentru primăria municipiului Alba Iulia, la următoarele alegeri locale.

Cine a fost Gabriel Bethlen sau Bethlen Gabor

Dezvelirea statuii de la Alba Iulia a generat multe comentarii legate de Bethlen Gabor. Puțină lume știe însă cine a fost acesta.

Gabriel Bethlen (în maghiară Bethlen Gábor) s-a născut în jurul anului 1580, la Ilia și a decedat la 15 noiembrie 1629, la Alba Iulia. La 13 ani a rămas orfan de ambii părinţi, iar domeniul familial şi bunurile din Ilia i-au fost confiscate.

A intrat în slujba Curţii princiare, iar la 20 de ani a devenit comandant de oşti şi se afla în anturajul principelui transilvănean Sigismund Bathory, la Curtea imperială de la Viena.

Acesta a fost principe al Transilvaniei între 1613-1629 și începând cu 1619 lider al mișcării antihabsburgice din estul și nordul Ungariei în contextul Războiului de Treizeci de ani, în care Transilvania s-a situat de partea puterilor oponente Sfântului Imperiu Romano-German.

A încercat să ajungă stăpânitor al Moldovei și al Munteniei, pe care ar fi dorit să le unească sub numele de Dacia (potrivit istoricului Constantin Giurescu). Nu a fost însă lăsat de otomani, care l-au sprijinit în schimb împotriva dinastiei de Habsburg.

VIDEO: Moment tensionat la dezvelirea statuii lui Bethlen Gabor. Senatorul Matieș a alăturat portretul lui Avram Iancu

A fost educat la Lăzarea, în castelul unchiului său András Lázár. Mai apoi a fost trimis la curtea prințului Sigismund Báthory, cu care a fost și când a mers în campania sa în Țara Românească.

În 1613 Bethlen a condus o puternică armată împotriva lui Gabriel Báthory.

 • După abdicarea lui Sigismund Bathory, fiind de confesiune calvină, Bethlen se alătură taberei nobiliare antihabsburgice, susţinându-l pe Moise Secuiul la tronul Transilvaniei. După înfrângerea acestuia, s-a refugiat în Imperiul otoman, unde a stabilit relaţii cu demnitarii sultanului (’’îi cunosc firea turcului’’ – va spune el mai târziu).
 • Orientarea sa turcofilă a intrat în coliziune cu cea proaustriacă a lui Bathory, care a încercat sa-l lichideze. Prevenit, în 1612 Gabriel Bethlen s-a refugiat din nou la turci, unde a fost primit de sultan, care l-a numit principe. Deşi este proscris de Dietă, Bethlen a înaintat sprijinit şi de oştile muntene si moldovene, iar Bathory a fugit și a fost uasasinat la Oradea. În acest context, la 23 octombrie 1613, Stările îl aleg pe Bethlen ca principe al Transilvaniei.

Se pare că din cauza tenului mai închis, în epocă a fost poreclit ”Țiganul”. A ajuns pe tronul Transilvaniei cu sprijinul otomanilor, spre deosebire de ce voiau Hasburgii. Pe data de 13 octombrie 1613, dieta Transilvaniei, la Cluj, a ratificat alegerea sultanului Ahmed I.

În 1651 și împăratul Matia I l-a recunoscut drept rege al Transilvaniei, în schimbul unei promisiuni secrete din partea lui Bethlen în care l-ar fi ajutat împotriva Otomanilor.

Un alt tip de conducător

Între timp ce a fost conducător, Bethlen a evitat cruzimea și excesele, tipice predecesoriilor săi. El a dezvoltat producția minieră și industrială, naționalizând multe sectoare ale comerțului extern al Transilvaniei.

A costruit și un nou castel în Alba Iulia, capitala Transilvaniei pe acea vreme, s-a înconjurat cu o curte splendidă și a sponsorizat arta și cultura (el însuși a scris câteva imnuri), în special în ceea ce privește aspectele legate de credința lui calvinistă.

Multe dintre acțiunile sale guvernamentale au fost, de fapt, dictate de dorința de a favoriza răspândirea culturii protestante: a înființat o academie la care a invitat fiecare pastor sau profesor maghiar care a vrut să meargă acolo și a trimis studenți la universități protestante în Anglia, Țările de Jos și în principatele protestante ale Sfântului Imperiu Roman.

A conferit titluri nobiliare ereditare tuturor pastorilor protestanți și le-a interzis nobililor maghiari să împiedice accesul la educație al supușilor.

Katalin Novak: maghiarii din Transilvania nu pot contribui la prosperitatea Ungariei şi a României decât păstrându-şi identitatea

În același timp, și-a ales consilieri și de la alte confesiuni, pentru a fi ”sigur că nu va cădea în excesele religioase”.

În acțiunea sa politică, el nu a neglijat aspectele militare, care ar fi servit la realizarea unei politici externe agresive și ambițioase; în acest scop el a înființat o armată eficientă de mercenari care, datorită acordurilor de pace cu Otomanii, s-a putut îndrepta spre domeniile habsburgice la nord și la est de teritoriul său.

Au existat multe motive pentru rivalitatea sa cu Viena: din 1618, odată cu izbucnirea Războiului de Treizeci de ani, Habsburgii au început o politică de centralizare și au încercat eliminarea protestantismului.

A murit pe 15 noiembrie 1629, dar a reprezentat una dintre cele mai originale personalități ale secolului său: în ciuda credinței calviniste, el n-a limitat libertatea religioasă a supușilor săi, ajutându-l chiar pe iezuitul György Káldy în traducerea și publicarea unei versiuni a Bibliei.

Surse: Historia.ro, Adevărul.ro, Wikipedia

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Două cazuri COVID raportate în ultimele 24 de ore. Situația infectărilor în localitățile din județ, 23 mai

Publicat

Au fost înregistrate două cazuri COVID noi, în ultimele 24 de ore, în județul Alba, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP) luni, 23 mai.

În județ sunt 76 de cazuri active în total.

De la începutul pandemiei, în Alba au fost 53.855 cazuri confirmate, 52.483 persoane vindecate, 1.290 decese. În același interval au fost procesate 467.098 teste, din care 357.268 PCR și 109.902 rapide.

În ultimele 24 de ore au fost făcute 130 testări: 58 PCR la spitalul județean și 72 teste rapide.

Cazuri COVID înregistrate în ultimele 24 de ore în județul Alba

Alba Iulia – 2 cazuri

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba este de 0,22 (anterior 0,25).

Numărul de cazuri active pe localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile

Localitate Incidență  Cazuri
POŞAGA 1.12 1
POIANA VADULUI 0.96 1
VALEA LUNGĂ 0.96 3
LUPŞA 0.7 2
CETATEA DE BALTĂ 0.65 2
CIUGUD 0.61 2
NOŞLAC 0.55 1
ŞONA 0.46 2
LOPADEA NOUĂ 0.4 1
MUNICIPIUL ALBA IULIA 0.37 28
METEŞ 0.36 1
ŞUGAG 0.35 1
MUNICIPIUL BLAJ 0.29 6
ORAŞ OCNA MUREŞ 0.29 4
ORAŞ CUGIR 0.28 7
MUNICIPIUL AIUD 0.24 6
GALDA DE JOS 0.23 1
SĂSCIORI 0.15 1
ORAŞ TEIUŞ 0.14 1
ORAŞ ZLATNA 0.13 1
MUNICIPIUL SEBEŞ 0.12 4
ALBAC 0 0

sursa foto: pixabay.com, rol ilustrativ

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax