Eveniment
UPDATE: PERCHEZIŢII în Alba, Hunedoara şi Cluj la traficanți de etnobotanice. Peste 70 de persoane, audiate la sediul DIICOT Alba Iulia
DIICOT Alba Iulia instrumentează, cu sprijinul poliţiştiilor de la BCCO, un nou dosar de trafic de etnobotanice. Peste 70 de persoane au fost ridicate miercuri dimineaţă şi sunt audiate la sediul Parchetului din Alba Iulia.
Este vorba despre un grup infracţional organizat constituit, potrivit DIICOT, la Alba Iulia şi care procura din Spania substanţe ce erau folosite pentru fabricarea de droguri, într-un laborator improvizat. Procurorii vizează 16 suspecţi din grupul de persoane audiate. Liderii grupării ar fi doi bărbaţi din Alba Iulia.
Vezi şi 10 persoane reţinute de DIICOT Alba Iulia în dosarul traficanţilor de etnobotanice, după percheziţiile din Alba, Cluj şi Hunedoara
UPDATE: DIICOT a transmis următoarele precizări.
“La data de 23.03.2016, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia au efectuat un număr de 19 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Alba, Hunedoara şi Cluj în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi operaţiuni ilegale cu substanţe cu efecte psihoactive.
În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2015 – 2016 pe raza municipiului Alba Iulia, s-a constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior ar fi aderat şi alte persoane, în scopul deținerii și vânzării de droguri de risc, precum și pe linia efectuării de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive.
S-a reţinut că membrii grupului infracţional au procurat din Spania materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le-au preparat, în mod artizanal, într-un laborator improvizat.
Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză a fost găsită şi ridicată cantitatea de aproximativ 2 kilograme de substanţe folosită pentru obținerea produselor finite şi care urma să fie comercializată consumatorilor de pe raza judeţelelor Alba, Cluj şi Hunedoara.
La sediul DIICOT – ST Alba Iulia vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 74 de persoane, dintre care 16 suspecţi.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Hunedoara, Sibiu şi Cluj-Napoca, precum şi al poliţiştilor din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Jandarmeriei Române.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.”
Potrivit unor surse neoficiale este vorba despre un dosar în care sunt audiate un număr de 74 de persoane, dintre care 16 sunt membri ai reţelei de traficanţi de substanţe psihoactive, respectiv etnobotanice. Miercuri, 23 martie, au fost efectuate un număr de 19 percheziţii domiciliare în Alba, Hunedoara şi Cluj.
Liderii reţelei sunt doi bărbaţi din Alba Iulia care au constituit în perioada 2015 – 2016 un grup infracţional organizat. Materia primă era procurată din străinătate, după care substanţele interzise erau preparate într-un laborator improvizat din Alba Iulia. Ulterior, aceste substanţe au fost comercializate unor persoane din cele trei judeţe, între care se află şi minori. În urma consumului de etnobotanice, au existat şi cazuri de consumatori care au ajuns la spital.
La finalul audierilor vor fi reţinute mai multe persoane care vor fi propuse, ulterior, pentru arestare preventivă.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News