Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Persoanele care nu merg la medicul de familie pentru serviciile de prevenție ar putea fi sancționate. Ce spune președintele CNAS

Publicat

Pachetele medicale de prevenție vor deveni obligatorii din 2023, iar cei care nu merg la medicul de familie pentru aceste servicii ar putea fi sancționați, a declarat, joi, președintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adela Cojan.

„De la 1 aprilie, programul-cadru şi normele de aplicare vor fi modificate. Bugetul alocat asistenţei medicale primare a cunoscut o suplimentare consistentă, aproape fără precedent, cu 22%.

Interesul CNAS este de a lărgi pachetul de servicii de bază şi de a mai diminua din ceea ce înseamnă ‘plata per capita’. Începând cu noul contract-cadru, din anul 2023, vrem să implementăm, în special, pachetele de prevenţie, care vor deveni obligatorii şi ne gândim inclusiv la elemente sancţionatorii (…) pentru cei care nu vin să îşi efectueze serviciile de prevenţie.

Încercăm să responsabilizăm populaţia în legătură cu propria sănătate. Se practică în multe ţări, asociaţiile de pacienţi ne cer acest lucru, să începem să-i sancţionăm pe cei care nu se prezintă la serviciile de prevenţie. Va intra în atenţia noastră odată cu noul contract-cadru din 2023”, a spus Cojan la Senat, la dezbaterea „Hepatitele virale post-pandemie – drumul spre eliminare, o provocare”.

La masa rotundă organizată de Comisia de sănătate din Senat în parteneriat cu Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice, medici, pacienţi şi reprezentanţi ai instituţiilor statului au explicat, joi, paşii care trebuie urmaţi pentru eradicarea hepatitelor virale.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Dany

    vineri, 13.05.2022 at 03:48

    Întâi sa își rezolve problemele din spitale cu personalul, curățenia, condiții, aprovizionarea cu medicamente etc și pe urmă să vină cu texte de astea. În România la ora actuală șansele sa te întorci viu acasă dintr-un spital sunt sub 30% chiar dacă ai fost internat pentru chestii banale. Mergi cu o problema și te întorci cu 7. La spitale care se mai mișcă lucrurile cât de cât aștepți cu luniile pentru o programare la un consult sau tratament. Deci despre ce vorbim? Prevenție? ..sau cum încearcă ei sa ne educe sa nu ne mai îmbolnăvim? Pe bune?

  2. Pamfil

    vineri, 13.05.2022 at 13:09

    ce preventie? spitalele sunt jegoase, mucegaite si infectate. Traiesc bacterii ucigase in peretii si podelele lor.

    Cu cine vreti sa faceti preventie? Numar pe degetele de la o mana de cate ori m-a indopat doctorita de familie cu antibiotic pentru cate-o bronsita sau pneumonie FARA ca macar sa ia probe de exudat ca sa stie despre ce este vorba… Am ajuns sa fiu depistat dupa ani de zile ca port bacterii rezistente la acele antibiotice (augmentin).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax