Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Persoanele cu handicap şi cu deficienţe de auz şi vorbire din Alba Iulia au făcut un pelerinaj la mănăstiri din judeţul Cluj

Publicat

Persoanele cu handicap şi cu deficienţe de auz şi vorbire din Alba Iulia au participat joi, 12 iunie, la un pelerinaj la Mănăstirile Nicula şi Casiel din judeţul Cluj. Pelerinajul a fost organizat de Aşezământul social pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” Alba Iulia şi Parohia comunităţii persoanelor cu deficiente de auz şi vorbire.

Un grup de 56 de persoane, atât cu deficienţe de auz şi vorbire cât şi beneficiari ai centrului de zi, s-au închinat la icoane făcătoare de minuni şi la sfinte moaşte şi s-au recules în rugăciune împreună cu obştea monahală. „Ne-am bucurat de o primire călduroasă din partea obştii monahale de la mănăstirea Casiel, primind atât hrană sufletească prin cuvintele de învăţătură ascultate şi prin rugăciunile înălţate, cât şi hrană trupească prin participarea la agapa frăţească oferită de mănăstire. Beneficiarii noştri au plecat cu mai multă credinţă şi întăriţi sufleteşte prin harul revărsat de la sfintele moaşte şi icoanele făcătoare de minuni la care s-au închinat” a precizat Marcela Weber, coordonatorul Aşezământului social pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” din Alba Iulia.

Parohia comunităţii persoanelor cu deficienţe de auz şi vorbire funcţionează din anul 2005, când s-a hirotonit un preot care să răspundă nevoilor acestor persoane cu deficienţe, părintele Petru Haşegan.

În cadrul Aşezământului social pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” Alba Iulia sunt oferite gratuit servicii de orientare profesională, recuperare – ergoterapie şi kinetoterapie, socializare, consiliere psihologică, asistenţă şi consiliere socială pentru 40 de persoane cu handicap. Centrul funcţionează în cadrul reţelei social – filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

În prezent, sub oblăduirea Arhiepiscopiei se află două case de tip familial pentru 24 de copii cu dizabilităţi, trei locuinţe protejate pentru persoane adulte cu dizabilităţi cu 32 de beneficiari, un serviciu de îngrijire la domiciliu pentru 20 de persoane cu dizabilităţi, un aşezământ social care oferă servicii de zi persoanelor cu dizabilităţi şi un birou de asistenţă şi consiliere a persoanelor cu dizabilităţi. Aceste servicii sunt derulate în parteneriat cu autorităţile publice judeţene şi locale.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate