Connect with us
Publicitate

BLAJ

Piața imobiliară din Alba. Cum au evoluat prețurile la Alba Iulia, Blaj, Sebeș și Aiud, în ultima perioadă

Publicat

chirii imobiliare

Prețurile la imobiliare din județul Alba au crescut în ultima vreme, în contextul pandemiei, care a modificat preferințele cumpărătorilor, dar și din cauza exploziei prețurilor la materialele de construcții. 

Preferințele românilor și modul în care se raportează aceștia la piața imobiliară s-au schimbat în cadrul contextului pandemic, conform unor studii realizate de specialiștii din domeniu.

Citește și Clujul imobiliar lovește din nou. După garsoniera de 11 mp, o nouă ofertă năucitoare. 13 mp, cu duș și WC la vedere: 27000 euro

În contextul pandemiei, putem observa o evoluție treptată a preferințelor în materie de achiziții imobiliare în rândul românilor.

Conform unui studiu realizat de Unlock Research la solicitarea Imobiliare.ro, 31% dintre cei chestionați își doresc spații deschise, contact direct cu natura și aer curat, fapt care rezultă atenția sporită a acestora când vine vorba de condițiile și calitatea traiului de zi cu zi.

O treime dintre cumpărători, interesați de case

Astfel, 31% dintre participanți optează pentru case/domenii/vile (fiind dispuși să plătească aproximativ 100.000 de euro), 8% sunt interesați de apartamente cu o cameră (cu o disponibilitate de plată sub 60.000 de euro).

36% preferă apartamentele cu 2 camere (pentru care dispun de sume între 40.000-80.000 de euro), 19% aleg apartamente cu 3 camere (pentru care ar plăti peste 80.000 de euro), iar restul de 6% doresc un spațiu generos oferit de apartamentele cu 4 camere (cu bugete de peste 80.000 de euro).

O analiză asemănătoarea putem face și la nivelul judetului Alba, unde putem observa o „explozie” a domeniului imobiliar din ultimii ani, prețul metrului pătrat ajungând în jurul sumei de 1.500 de euro.

Cele mai ieftine imobile se află în Aiud, unde prețul este cuprins între 300 și 550 de euro pe metru pătrat.

O creștere semnificativă a prețurilor s-a făcut simțită în special pentru zonele rezidențiale din jurul orașelor Alba-Iulia, Sebeș și Blaj, unul dintre factorii acestui fenomen fiind apariția unor noi investitori și a fabricilor care au atras un număr mare de angajați, mulți dintre ei în management, cu venituri semnificative.

Prețurile depind de finisajele imobilelor, utilitățile acestora, dar mai cu seamă de zona în care se află.

Alba Iulia

În Alba-Iulia, prețul unui apartament cu o camera variază între 20.000 (zona Ampoi, 1.000 euro/mp)- 50.000 de euro (zona Cetate, 1.450 euro/mp), un apartament cu 2 camere se află între 35.000 de euro (Cetate, 900 euro/mp) și 95.000 de euro (Cetate, 1.300 de euro/mp), apartamentele cu 3 camere variază între 45.000 de euro (Cetate-Bulevard, 900 de euro/mp) și 110.000 de euro (Centru, 1.100 de euro/mp).

Blaj

În Blaj, situația imobiliară nu se lasă mai prejos și se observă o creștere susținută a prețurilor. Prețul unui imobil cu o cameră este cuprins între 20.000-35.000 de euro (800-1.000 de euro/ mp).

Cel al unui apartament cu 2 camere se alfă între 35.000-65.000 de euro (850-1.200 de euro/mp), iar apartamentele cu 3 camere variază între 40.000-80.000 de euro (850-1.100 de euro/ mp).

Sebeș

Zona orașului Sebeșului, un apartament cu o cameră se vinde cu sume cuprinse între 15.000-30.000 de euro (450-1.000 de euro/mp), cele cu 2 camere oscilează între 25.000-75.000 de euro (600-1.100 de euro/mp), iar imobilele cu 3 camere variază între 35.00-85.00 de euro (750-1.000 de euro/mp).

Aiud

Iar pe locul al patrulea în județ se află municipiul Aiud cu creștere destul de mică a prețurilor, față de celelalte municipii.

Aici prețul mediu aproximativ al unui apartament cu o cameră se află în jurul sumei de 20.000-25.000 de euro, un apartamet cu 2 camere poate costa între 22.000-50.000 de euro ( 350-1.000 de euro/mp), imobilele cu 3 camere aflându-se ca preț între 45.000-90.000 de euro (650-1.400 de euro/mp).

Această analiză a pieței imobiliare a fost realizată pe baza site-urilor specializate în domeniul imobiliar, dar și a ofertei locale existente la momentul de față.

Bineînțeles, aceste date sunt variabile, în funcție de raportul dintre cerere și ofertă, dar și de disponibilitatea de negociere între cei doi actanți, adică vânzător-cumpărător.

Urmărește Alba24 pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

EVENIMENT

I-a sustras unui minor un lănțișor din aur iar ulterior i-a cerut bani pentru a i-l înapoia. Tânăr din Alba Iulia, REȚINUT

Publicat

Un tânăr din Alba Iulia a fost reținut pentru furt calificat și șantaj. Acesta i-ar fi sustras unui minor un lănțișor din aur, iar pentru a i-l înapoia i-ar fi pretins o sumă de bani.

Potrivit IPJ Alba, la data de 26 noiembrie 2022, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 19 ani, din Alba Iulia, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt  calificat și șantaj.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în seara zilei de 11 noiembrie 2022, s-ar fi întâlnit cu un minor de 13 ani, din Teiuș, căruia i-ar fi cerut să își scoată lănțișorul din aur și să îi permită să îl fotografieze, context în care și l-ar fi însușit.

Ulterior, i-ar fi cerut minorului suma de 200 de lei, pentru a-i înapoia bijuteria.

Tânărul reținut va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii sale activități infracționale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Metoda prin care un bărbat i-a furat economiile unui vârstnic de 92 de ani din Alba. Recomandările polițiștilor pentru cetățeni

Publicat

bani

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au identificat un  bărbat din județul Mureș care este bănuit că ar fi sustras economiile unui bărbat de 92 de ani, din comuna Cetatea de Baltă. Acesta s-ar fi folosit de pretextul vânzării unor seturi de oale și cuțite, pentru a fi primit în casă, de vârstnic. Poliția recomandă cetățenilor să fie prudenți atunci când sunt abordați de diverși comercianți ambulanți.

Potrivit IPJ Alba, la data de 25 noiembrie 2022, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au identificat un bărbat de 41 de ani, din comuna Cristești, județul Mureș, ca persoană bănuită de săvârșirea, la data de 24 noiembrie 2022, a unei infracțiuni de furt a cărei victimă a fost un bărbat de 92 de ani, din comuna Cetatea de Baltă, județul Alba.

Se pare că bărbatul l-ar fi abordat pe vârstnic pentru a-i vinde oale și cuțite, context în care ar fi fost primit în locuință, unde, profitând de neatenția acestuia, i-ar fi sustras suma de 16.000 de lei.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, întregul prejudiciu a fost recuperat și restituit păgubitului.

Pentru a nu deveni victime ale furturilor din locuință, polițiștii vin în întâmpinarea cetățenilor cu câteva recomandări:

 • Nu permiteți accesul în locuință celor care vin să prezinte diverse „promoții”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!
 • Dacă sună la ușă persoane ce pretind că reprezintă unități care oferă servicii publice (deratizare, instalații electrice, termice sau de gaz), nu le lăsați să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu!
 • Nu oferiți informații necunoscuților despre bunurile pe care le dețineți sau despre vecini, nici măcar celor care susțin că sunt reprezentanții unor instituții, dacă nu pot face această dovadă!

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Burse de merit, de studiu și sociale, pentru elevii din Zlatna, în anul școlar 2022-2023. Ce valoare vor avea

Publicat

drona

Administrația locală din Zlatna a aprobat acordarea a 174 de burse de merit, de studiu și sociale elevilor din oraș, în anul școlar 2022-2023. 

Consilierii locali din Zlatna au votat în ședința ordinară din luna noiembrie un proiect privind aprobarea numărului de burse și al cuantumului unei burse pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat din oraș, pentru anul școlar 2022-2023.

Astfel, au fost aprobate:

 • 51 burse de merit, în cuantum de 200 lei/elev/lună
 • 46 burse de studiu, în cuantum de 150 lei/elev/lună
 • 77 burse de ajutor social, în cuantum de 200 lei/elev/lună

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

3-6 decembrie: Evenimentul cultural „Sf. Varvara – Ocrotitoarea Abrudului”, la Abrud. PROGRAM

Publicat

În perioada 3 – 6 decembrie, în orașul Abrud va avea loc evenimentul cultural „Sf. Varvara – Ocrotitoarea Abrudului”. 

Consilierii locali din Abrud au votat joi, 24 noiembrie, un proiect privind aprobarea activităților desfășurate cu ocazia evenimentului cultural „Sf. Varvara – Ocrotitoarea Abrudului”, ce va avea loc în perioada 3 – 6 decembrie 2022.

Potrivit documentului, finanțarea cheltuielilor pentru desfășurarea activităților prilejuite cu ocazia evenimentului cultural „Sf. Varvara – Ocrotitoarea Abrudului”, estimate la 10.000 de lei, se face din sume provenite din sponsorizări și din bugetul local al orașului Abrud.

Program „Sf Varvara – Ocrotitoarea Abrudului”

Sâmbătă, 3 decembrie

 • ora 13:30 – Sfințirea Centrului de zi „Sf. Ierarh Nicolae” Abrud
  • prezentarea titlului de Cetățean de onoare pentru ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române de la Alba Iulia

Duminică, 4 decembrie

 • ora 12:00 – Sfințire troiță Sf. Varvara, Biserica Pogorârea Duhului Sfânt, pr. Matei
 • ora 12:30 – Sfințire totem Sf. Varvara Biserica Pogorârea Duhului Sfânt, pr. Matei
 • ora 14:00 – Ședință festivă a Consiliului Local, Sala de ședințe CL Abrud
  • Acordare titluri cetățeni de onoare: IPS Nicolae Mladin In memoriam (fost Arhiepiscop de Sibiu și Mitropolit al Ardealului), Ileana Anghel Meșter (artist plastic, poet și profesor), Tiberiu Tanțoș (profesor de sport și antrenor emerit de schi)

Luni, 5 decembrie

 • ora 17:30 – Concert Corul Academica – Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Biserica Catolică

Marți, 6 decembrie

 • ora 17:30 – Concert Remus Von Henning, Biserica Reformată

Organizatorii activităților sunt Consiliul Local Abrud și Primăria Abrud.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax