Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Planuri inedite pentru zona centrală din Blaj: Primăria caută soluții moderne pentru revitalizarea mai multor străzi


Publicat

Zona centrală din Blaj ar putea intra în curând într-un amplu proces de reamenajare. Administrația locală a lansat un concurs pentru găsirea de soluții tehnice care urmăresc rezolvarea dificultăților întâmpinate în ceea ce privește traficul rutier, zonele de parcare, dar și punerea în valoare a clădirilor semnificative și a zonelor pietonale, pe mai multe străzi din municipiu.

Proiectul de amenajare urbană ar urma să aducă și elemente inovative pentru România, soluții moderne, dar care nu se vor îndepărta de tradiția arhitecturală și istorică a Blajului.

Primăria din Blaj a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) un concurs de soluții – servicii de proiectare – întocmire DALI, DTAC, PT+DE, asistență tehnică din partea proiectantului – pentru obiectivul „Amenajare urbană în municipiul Blaj – Bulevardul Republicii, strada Tudor Vladimirescu parțial, strada Popa Șapcă, strada Astra, strada Timotei Cipariu, strada Mitropolit I. Vancea, strada Petru Pavel Aron parțial”. Valoarea estimată a contractului este de 200.000 de lei.

Având în vedere importanță istorică a Blajului cât și faptul că toate aceste străzi se situează în zona centrală a municipiului Blaj, în imediata apropriere sau învecinațe cu centrul istroic al Blajului, zona parcului central, autoritatea contractantă își dorește realizarea unui proiect arhitectural valoros, semnificativ care să rezolve dificultățile întâmpinate în ceea ce privește traficul rutier, zonele de parcare, punerea în valoare a clădirilor semnificative și a zonelor pietonale prin soluții moderne, dar care să nu se îndepărteze de tradiția arhitecturală și istorică a Blajului.

Administrația locală dorește găsirea unei soluții tehnice contemporane în cadrul unui proiect prietenos cu mediul și cu tradiția arhitecturală a Blajului care să se realizeze pe amplasamentul celui vechi și care să aducă și elemente inovative pentru România, elemente de noutate în cadrul unei soluții tehnice și artistice din partea unor arhitecți.

Concursul de solutii are drept obiectiv alegerea celei mai bune solutii pentru realizarea realizarea obiectivului „Amenajare Urbană în Municipiul Blaj – Bulevardul Republicii, Strada Tudor Vladimirescu Parțial, Strada Popa Șapcă, Strada Astra, Strada Timotei Cipariu, Strada Mitropolit Vancea, Strada Petru Pavel Aron parțial”.

Soluția așteptată

  • Realizarea de regulă pe vechiul amplasament a unei soluții arhitecturale din materiale – pentru suprafață carosabilă material impermeabil – asfalt – iar pentru zonele de parcare asfalt sau zone distincte din materiale – impermeabile, permeabile sau semi-permiabile, piatră cubică în funcție de trafic și zonă studiată.
  • În ceea ce privește trotuarele realizarea acestora de regulă pe vechile amplasamente din dale sau piatră cu iluminat public inserat în textura trotuarului. Se pot rediscuta zonele pietonale tempoare sau definitive cu accesul limitat al riveranilor și al autospecialelor.
  • Cât privește rigolele pluviale, se va reanaliza situația din teren pe fiecare stradă în parte și se vor propune soluții unitare, coerente și argumentate din punct de vedere urbanistic.
  • Iluminat public adaptat fiecărei străzi în parte.
  • Rediscutarea spațiilor verzi, a dimensiunilor acestora și a plantelor aferente.
  • Menținere și posibilitatea amplasării de monumente de for public semnificative (statui, obelisc, coloane).
  • Soluția va ține seama de fluidizarea traficului rutier, realizarea unui număr suficient de parcări în zona centrală atât rutiere cât și pentru biciclete, circulația pietonală, sistemul de semaforizare.

Estetica propunerii

Potrivit tematicii de concurs, propunerea trebuie să fie personalizată tinând cont de specificul Blajului, al zonei centrale și a clădirilor învecinate străzilor din proiect. Soluția trebuie să formeze un tot unitar care să îmbine plăcut tranziția de la clasic la cotidian, de la zona centrală modernizată la zona istorică.

Soluțiile trebuie să se bazeze pe tehnici cotidiene fără a fi în contradicție cu tehnicile tradiționale utilizate la realizarea unor astfel de proiecte sau la estetica clădirilor adiacente. De asemenea, acestea trebuie să cuprindă elemente inedite pentru România, fie de avantgardă atât tehnică cât și de compoziție.

De asemenea, proiectul trebuie să acorde o atenție deosebită tratamentului nediscrimatoriu pentru persoanele cu deficiențe, zonelor pietonale, trotuarelor dar și transportului nemotorizat și a transportului în comun. În acest sens soluția va descrie și va îngloba nu numai prevederile legale aplicabile dar și soluții suplimentare inovative. Se va explica în ce consta acest caracter și cum va putea fi valorificat de utilizatori (populație).

Abordare și conținut

Potrivit tematicii, „dezbaterile publice și profesionale locale au relevat în ultimii ani, în tot mai multe comunități locale, nevoia de a putea trăi orașul, în special centrul său, în ritm lent, în pas de plimbare. Deși în alte locuri se dorește dorește pietonalizarea extensivă, la Blaj nu este cazul. Se poate încerca o soluție de pietonalizare care să nu fie exclusivă – de eveniment, a unora dintre aceste străzi sau a unor porțiuni din acestea (Bulevardul Republicii și străzile adiacente). Zona va putea deveni pietonală în anumite intervale orare sau ocazional, în cadrul evenimentelor comunitare. În acest caz se vor propune soluții privind rezervarea unui procent important din acest spațiu public utilizării pietonale fapt care va permite diversificarea activităților cotidiene desfășurate aici”.

Îmbunătățirea posibilităților de ședere și repaos prin dotarea cu bănci și mobilier urban specific vor introduce funcția de recreere, astăzi restrânsă doar în vecinătatea imediată Centrului Cultural Iacob Muresianu și în zona Hotelului Târnavele și sporadic pe Bulevardului Republicii.

Strada poate fi îmbogățită cu activități ludice și didactice, facilitând contactul cu orașul elevilor din școlile cu clase primare, gimnaziale și liceale. Aceste activități nu necesită în mod expres un mobilier specific, jocul, desenul și cultura urbană neimplicând automat modificarea mediului în care se desfășoară.

Funcția comercială va fi încurajată în fronturile imobilelor care permit acest lucru și în curțile cu posibil acces public. Orașul este trăit în primul rând de locuitorii săi și secundar se adresează turiștilor, fapt care se dorește susținut prin caracterul spațiilor comerciale și al serviciilor din zonă, propus de către concurenți.

Funcția de eveniment va fi încurajată prin soluții de transformare facilă a spațiului și total reversibile pentru adaptarea sa la diferite situații. Se vor studia scenarii de amplasare a dotărilor de tip scene mobile cu toate componentele conexe (generatoare, sunet, panouri de ecrane, backstage, accesul artiștilor la scenă, perimetre de protecție, depozitări temporare, regie etc.) a standurilor de vânzare, a teraselor în aer liber cu spații de servire a mesei așezat și în sistem snack bar, circulații pentru public și aprovizionare cu marfă, acces auto greu pentru descărcare logistică. De asemenea se va avea în vedere alimentarea cu curent în cofrete de paviment, mascate în punctele necesare și amplasarea de rigole tehnice pentru cabluri care să faciliteze alimentarea fără cabluri vizibile. Este important să se aibă în vedere necesitatea amplasării punctelor de depozitare a gunoiului pe timpul evenimentului și accesul salubrității la acestea. Amplasarea punctelor sanitare și accesul autocamioanelor la acestea pe timpul nopții.

Se recomandă studierea experienței și profilului funcțional al evenimentelor deja consacrate – Zilele Blajului, Târgul Căciulilor, Zilele Mierii.

Se urmărește creșterea adaptabilității spațiului public, care să catalizeze accelerarea pulsațiilor de tip cotidian-eveniment și pasiv-activ. Cele din urmă se referă la satisfacerea nevoilor oamenilor de contact și observare pasivă a mediului înconjurător și a celorlaltor utilizatori, de implicare activă prin provocări intelectuale oferite de mediu sau prin interacțiunea cu alți oameni, respectiv de încântare în fața unor noi descoperiri în cadrul spațiului cunoscut. Fără a aglomera excesiv locul, strada poate asigura constant un nivel minim de activitate care să ofere siguranță și plăcere utilizatorilor.

Proiectarea unor soluții polivalente este preferabilă zonificării și mobilierului specific destinat exclusiv fiecărei funcțiuni în parte, respectiv fiecărei categorii de utilizatori. Gradul de utilizare a spațiului în diferitele momente ale zilei, săptămânii sau anului este maximizat prin satisfacerea concomitentă sau alternativă a nevoilor de siguranță, relaxare, joc și socializare a copiilor și adulților cu vârste și interese variate.

Bulevardul Republicii, strada Popa Șapcă și strada Tudor Vladimirescu parțial au prestigiul celor mai cunoscute străzi din oraș, străzile Astra și Timotei Cipariu sunt unele dintre cele mai vechi din Blaj care fac legătura între zona centrală și zona istorică, iar străzile Mitropolit Vancea și Petru Pavel Aron sunt unele dintre cele mai vechi din Blaj care adăpostesc unele dintre cele mai importante monumente istorice sau semnificative clădiri din Blaj. Aceste aspecte se doresc valorificate și maximizate.

Soluția de amenajare va folosi un limbaj arhitectural-urbanistic contemporan, dar cu discreție și respect față de valorile patrimoniale. Elemente de accent cu o puternică personalitate vor putea fi propuse în baza unei argumentații solide. Concursul solicită mai degrabă o soluție pragmatică și poetică, mai puțin aspecte decorative pregnante.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Patronii de terase care nu respectă regulile impuse de autorități pentru deschidere riscă amenzi uriașe

Publicat

Odată cu deschiderea teraselor, inspectorii ANSVSA anunță că vor face controale stricte pentru a vedea dacă măsurile impuse de guvern sunt respectate de patronii de terase. 

Amenzile pentru cei care nu repectă legea pot ajunge și până la 40.000 de lei dacă sunt prinși de inspectorii ANSVSA. 

Cele mai importante aspecte pe care le vor verifica inspectorii sunt distanța dintre mese, maximul de patru persoane care pot sta la o masă, dar și dacă mesele sunt dezinfectate după fiecare utilizare.

De asemenea, proprietarii de terase nu trebuie să uite de triajul epidemilogic al angajaților care trebuie realizat la intrarea în tură.

CITEȘTE ȘI: VIDEO REPORTAJ Cum arată o terasă din Alba Iulia, pregătită de ”marea deschidere” din 1 iunie. Reguli pentru clienți și personal

” Acolo unde ca urmare a controalelor oficiale se constată nereguli grave care pereclitează sănătatea cetățenilor, neglijență sau chiar dispreț față de prevederile legale, se vor aplica sancțiuni, care pot merge până la suspendarea unității respective” au declarat reprezentanții ANSVSA.

Normele care trebuie respectate la redeschiderea teraselor au fost publicate în Monitorul Oficial, acestea stabilind că nu se va permite accesul clienţilor cu simptome respiratorii.

Mai mult, la o masă vor putea sta maximmum patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, şi nu se vor transfera meniuri, solniţe sau alte obiecte de la o masă la alta, urmând să fie făcută dezinfecția după plecarea clienţilor.

În document se arată că trebuie reorganizate circuitele de producţie şi livrare, unde este cazul, trebuie monitorizată starea de sănătate a angajaţilor, dar şi existenţa unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică.

De asemenea, trebuie luate măsuri de respectare a distanţei între angajaţi sau, dacă acest lucru nu este posibil, trebuie luate măsuri suplimentare de protecţie (reducerea numărului de angajaţi şi lucrul în ture, folosirea de echipament de protecţie).

VEZI ȘI: La terasă, de la 1 iunie, doar cu rezervare. Autoritățile vor să știe cine stă la masă. REGULI, publicate în Monitorul Oficial

Totodată, curăţenia şi dezinfectarea cu produse biocide a spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor trebuie făcute mai frecvent.

În ceea ce îi priveşte pe clienţi, nu li se va permite accesul celor cu simptome de infecţie respiratorie, iar la intrarea pe terasă şi la grupurile sanitare trebuie să fie puse dispozitive cu substanţe dezinfectante pentru mâini.

De asemenea, se interzice transferul de la o masă la alta al meniurilor, solniţelor, olivierelor şi altor obiecte, care trebuie dezinfectate după plecarea clienţilor de la o masă.

Conform documentului, este interzis şi consumul de alimente în picioare, pentru a se minimiza circulaţia clienţilor pe terasă.

La o masă pot sta maxim patru persoane, cu respectarea distanţei de 1,5 metri între persoane, cu excepţia membrilor aceleiaşi familii, care locuiesc împreună. Între scaunele de la mese alăturate  trebuie să existe o distanţă de minim doi metri.

Locurile se vor ocupa cu rezervare anterioară, pentru a evita aglomeraţia şi a face mai uşoară o eventuală anchetă epidemiologică, dacă aceasta s-ar impune.

Personalul de servire trebuie să poarte mască şi mănuşi, iar mănuşile folosite la servire nu vor fi utilizate la pregătirea mesei.

sursă foto: arhiva alba24, rol reprezentativ.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO-VIDEO/ ACCIDENT RUTIER la Oarda: O femeie de 80 de ani proiectată în afara mașinii

Publicat

Două autoturisme au fost implicate într-un accident rutier produs duminică, în jurul orei 19.30, în localitate Oarda, în zona benzinăriei Petrom. 

UPDATE 20.00: Victima, o femeie, în vârstă de 80 de ani, a fost proiectată afara din mașină.
La sosirea forțelor de intervenție aceasta prezenta traumatism cranio-cerebral, ulterior a fost preluata de către echipajul SMURD și transportată la UPU Alba.

Din primele informații transmise de ISU Alba, în urma impactului o persoană a fost rănită.

 

Potrivit IPJ Alba, cauza probabilă a accidentului ar fi neacordarea de prioritate.

Știre în curs de actualizare.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ziua Copilului, sărbătorită online la Sebeș printr-o tombolă. La Alba Iulia, primaria nu organizează nimic de 1 Iunie

Publicat

ziua copilului

În anii trecuți, Ziua Internațională a Copilului din 1 iunie era sărbătorită la Alba Iulia prin diferite activități interactive, parte din ele organizate de Primăria Municipiului, iar altele de diferite instituții sau asociații.

Anul acesta pademia de coronavirus a anulat toate planurile pentru Ziua Copilului. 

Totuși, cum mare parte din activitățile zilnice s-au mutat în online și Ziua Copilului va fi sărbătorită virtual, dar nu la Alba Iulia, ci la Sebeș. 

Potrivit reprezentanților administrației locale, la Alba Iulia, primăria nu organizează nici un eveniment în online pentru a celebra ziua de 1 Iunie.

Primăria din Sebeș s-a adaptat situației cauzate de noul coroavirus și a hotărât să îi sărbătorească pe cei mici pe internet. Mai exact organizează o tombolă cu premii. Aproape 1000 de copii din Sebeș s-au înscris, până în dimineața zilei de sâmbătă, la tombolă.

VEZI ȘI: Ziua Copilului sărbătorită la Sebeș: Ultima șansă de înscriere la ”Tombola copilăriei”, organizată de primărie

Nu mai puțin de 35 de biciclete, 3 perechi de role, 10 mingi, 100 de rucsaci și măști colorate, vor fi oferite copiilor care au trimis desene, mesaje, cântece și poezii, pentru a marca on-line ziua de 1 Iunie, la Sebeș, transmit organizatorii.

De asemenea și Teatrul de Păpuși „Prichindel” va transmite luni, 1 iunie 2020, începând cu orele 12.00, pe pagina  de Facebook, spectacolul-premieră „O poveste din lumea păpușilor”.

CITEȘTE ȘI: Spectacol online de 1 iunie, de la Teatrul de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia. Unde poate fi vizionat de către cei mici

sursă foto: arhiva Alba24.ro, rol ilustrativ.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA: Prognoza meteo pe zile, 1-7 iunie. Început de vară cu ploi și furtuni. Se mai încălzește, la finalul săptămânii

Publicat

meteo soare nori furtuna

Vremea se răcorește la începutul săptămânii viitoare, apoi se încălzește din nou, în județul Alba. Temperaturile vor urca până la valori de 28 de grade Celsius, în weekendul viitor și va fi chiar mai cald, de data aceasta, la munte.

Vor mai fi ploi și furtuni în următoarele cinci zile, și în zonele mai joase, dar și la altitudini mai mari.

Vă prezentăm prognoza meteo pentru localități din județul Alba, în săptămâna 1-7 iunie:

Luni, 1 iunie

Alba Iulia: minime de 6 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; câteva averse

Sebeș: minime de 7 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; câteva averse

Șugag: minime de 4 grade Celsius, maxime de 10 grade Celsius; noros

Oaşa: minime de -1 grad Celsius, maxime de 6 grade Celsius; câteva averse

Aiud: minime de 7 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; câteva averse

Blaj: minime de 7 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; câteva averse

Ocna Mureş: minime de 8 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; câteva averse

Zlatna: minime de 5 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; câteva averse

Abrud: minime de 3 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; aversă

Cîmpeni: minime de 3 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; aversă

Arieşeni: minime de 0 grade Celsius, maxime de 11 grade Celsius; aversă

Cugir: minime de 7 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; câteva averse

Marţi, 2 iunie

Alba Iulia: minime de 7 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; câteva averse

Sebeș: minime de 6 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; câteva averse

Șugag: minime de 2 grade Celsius, maxime de 10 grade Celsius; câteva averse

Oaşa: minime de 0 grade Celsius, maxime de 5 grade Celsius; câteva averse

Aiud: minime de 6 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; câteva averse

Blaj: minime de 6 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; câteva averse

Ocna Mureş: minime de 6 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; câteva averse

Zlatna: minime de 5 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; câteva averse

Abrud: minime de 2 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; câteva averse

Cîmpeni: minime de 2 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; câteva averse

Arieşeni: minime de 1 grad Celsius, maxime de 10 grade Celsius; câteva averse

Cugir: minime de 6 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; câteva averse

Miercuri, 3 iunie

Alba Iulia: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; câteva averse

Sebeș: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; câteva averse

Șugag: minime de 4 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; câteva averse

Oaşa: minime de 1 grad Celsius, maxime de 7 grade Celsius; câteva averse

Aiud: minime de 7 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; câteva averse

Blaj: minime de 7 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; câteva averse

Ocna Mureş: minime de 7 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; posibil aversă

Zlatna: minime de 7 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; câteva averse

Abrud: minime de 7 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; câteva averse

Cîmpeni: minime de 7 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; câteva averse

Arieşeni: minime de 3 grade Celsius, maxime de 11 grade Celsius; câteva averse

Cugir: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; câteva averse

Joi, 4 iunie

Alba Iulia: minime de 12 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; câteva averse

Sebeș: minime de 12 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; câteva averse

Șugag: minime de 9 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; câteva averse

Oaşa: minime de 7 grade Celsius, maxime de 11 grade Celsius; câteva averse

Aiud: minime de 12 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; câteva averse

Blaj: minime de 12 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; câteva averse

Ocna Mureş: minime de 12 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; câteva averse

Zlatna: minime de 12 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; câteva averse

Abrud: minime de 11 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; câteva averse

Cîmpeni: minime de 11 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; câteva averse

Arieşeni: minime de 9 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; averse

Cugir: minime de 13 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; câteva averse

Vineri, 5 iunie

Alba Iulia: minime de 12 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; nori și soare

Sebeș: minime de 11 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; nori și soare

Șugag: minime de 10 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; nori și soare

Oaşa: minime de 8 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; nori și soare

Aiud: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; nori și soare

Blaj: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; nori și soare

Ocna Mureş: minime de 11 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; nori și soare

Zlatna: minime de 12 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; nori și soare

Abrud: minime de 10 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; nori și soare

Cîmpeni: minime de 10 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; nori și soare

Arieşeni: minime de 8 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; nori și soare

Cugir: minime de 11 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; nori și soare

Sâmbătă, 6 iunie

Alba Iulia: minime de 15 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; nori și soare

Sebeș: minime de 14 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; nori și soare

Șugag: minime de 12 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; aversă/furtună

Oaşa: minime de 12 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; aversă/furtună

Aiud: minime 15 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; nori și soare

Blaj: minime de 15 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; nori și soare

Ocna Mureş: minime de 15 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; nori și soare

Zlatna: minime de 14 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; nori și soare

Abrud: minime de 15 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; nori și soare

Cîmpeni: minime de 15 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; nori și soare

Arieşeni: minime de 12 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; aversă/furtună

Cugir: minime de 14 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; nori și soare

Duminică, 7 iunie

Alba Iulia: minime de 14 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; furtună

Sebeș: minime de 14 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; furtună

Șugag: minime de 13 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; aversă/furtună

Oaşa: minime de 12 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; aversă/furtună

Aiud: minime de 14 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; furtună

Blaj: minime de 14 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; furtună

Ocna Mureş: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; furtuni

Zlatna: minime de 15 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; o furtună

Abrud: minime de 14 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; furtună

Cîmpeni: minime de 14 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; furtună

Arieşeni: minime de 15 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; aversă/furtună

Cugir: minime de 14 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; furtună

sursa: accuweather.com

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate