Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Polițiștii locali din Alba Iulia vor fi duși la cursuri de vorbit în public. Unora le este frică să vorbească cu cetățenii

Publicat

”Am găsit o persoană într-un fel de moarte clinică celebrală, dar care dorește să trăiască și să meargă dacă își revine” așa și-a început discursul, Ciprian Hîrceagă, șeful Poliției Locale Alba Iulia, în prima sa conferință de presă, la o lună de la preluarea funcției. 

Avocatul Hîrceagă s-a referit la modul în care a găsit el instituția, la începutul lunii august. De asemenea acesta a mai precizat că a găsit un colectiv destul de închegat dar într-o ”stare de debusolare” și care trebuie coordonat. 

Printre cele mai importante ”hibe” pe care noul șef spune că le-a descoperit este aceea că ”polițiștilor locali le este frică să comunice cu cetățenii”.

Ciprian Hîrceagă a candidat singur pentru postul de șef al Poliției Locale. În 12 iulie a luat la proba scrisă cu punctaj 78.60, iar în data de 14 iulie a susținut interviul și a luat 90.50, iar de la 1 august și-a preluat mandatul.

Acesta este soțul Andreei Teofila Țîr Hârceagă, șefa serviciului de Evidență a Persoanelor Alba Iulia (SPCLEP), serviciu care se află tot în subordinea primărie.

Cursuri de comunicare publică pentru polițiști locali

După ce a sesizat că polițiștii locali au o frică de a discuta cu localnicii, șeful instituției a și identificat o soluție: cursuri de comunicare publică.

Mai exact, a discutat cu două consiliere locale, Corina Rotar și Narcisa Bărbuleț, care îl vor susține pe aceasta. Mai exact la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia să fie organizate cursuri de comunicare publică pentru polițiștii locali.

În acest fel, polițiștii locali ar urma să învețe cum să discute cu cetățenii și turiștii din oraș.

În timpul conferinței de presă, șeful instituției a prezentat raportul pe primele 6 luni ale anului 2022, din luna ianuarie până pe 30 iunie.

Maxim 10 mașini ridicate pe zi 

De asemenea acesta a precizat că de la jumătatea lunii octombrie, cel mai probabil din data de 16, mașinile parcate ilegal prin Alba Iulia vor fi ridicate de către cei trei polițiști locali care au specializare de macaragii.

Ciprian Hîrceagă a și calculat un target, undeva la 10 mașini mașini pe zi, iar la 500 de lei taxa de recuperare, asta ar însemna venituri de pe 1 milion și jumătate de lei anual, la bugetul local.

Ce au făcut polițiștii locali din Alba Iulia, în primele șase luni ale anului 2022

Potrivit raportului au constatat 10 infracțiuni flagrate:

4 infracțiuni de folosire a unui minor în scop de cerșătorie

5 infracțiuni de executarea de lucrări fără autorizație de construire

o infracțiune de agresiune sexuală

De asemenea au mai întocmit 2853 de sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de 471.695 lei, dintre care doar 15 procese verbale au fost contestate în instanță, susțin reprezentanții instituției.

În ceea ce privește fenomenul cerșătoriei, polițiștii locali au identificat 180 de persoane care apelau în mod repetat la mila publicului. Dintre aceștia 116 au fost amendați cu amenzi totale de 16.800 de lei.

Au fost scanate în 6 luni, 30.118 vehicule staționate în parcări publice, iar în urma verificărilor, 3135 nu dețineau abonament sau nu aveau parcarea plătită. Parte au fost notificați în scris, iar 1115 au fost amendați, iar valoarea totală a sancțiunilor a fost de 160.900 de lei.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. pilu

    joi, 08.09.2022 at 21:08

    Ca să faci, aceasta a fost selecţia făcută pe pile, afinităţi politice şi altele, care au dus la o deprofesionalizare a acestei instituţii, de care râde aproape toată lumea. Să vedem ce-o ieşi cu acest nou şef.

  2. marius

    joi, 08.09.2022 at 22:02

    care politisti ca eu nu mai vad asa ceva pe drumuri, in conditile in care circul in alba iulia o data pe zii si vad cel putin 5 abateri ce tin de circulatie, dar politistii de unde sa vada daca stau ascunsi printre blocuri

  3. marius

    joi, 08.09.2022 at 22:05

    dar din ce vad eu din declaratii politistii au fost transformati in perceptori sa aduca banii la bugetul primariei

  4. Ioana

    joi, 08.09.2022 at 22:16

    Simpla denumire de „politisti” este o jignire adusa celor din M A I , plus asemanarile izbitoare ale inscriptiilor de pe masini,uniforme si tot… Pana cand bataia aceasta de joc?

  5. Garda

    vineri, 09.09.2022 at 03:14

    La asa atribuții, mai nimerită era vechea denumire de gardieni publici.

  6. pilu

    vineri, 09.09.2022 at 12:24

    MARIUS
    Unul din locurile unde se pitesc mereu este pe artera de parcare din imediata apropiere de urcarea spre biserica de lemn, str.Sinaia. Alta, în spatele blocului S1 F, sub salcia pletoasă.

  7. Alin A

    sâmbătă, 10.09.2022 at 01:13

    Asa ë când pui sfertodocți..asta ë chipul romanichhi mici și corupte..te uiți la el,și vezi chipul hidos al pr…
    du-te,bai, acasa,ești vai și amar..

  8. Alin a

    sâmbătă, 10.09.2022 at 01:16

    zerouri puși pe pile,relații și slugarnicie.Scarba..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax