Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ponta: Toate cele patru loturi ale Autostrăzii Sebeş-Turda sunt adjudecate. La 15 noiembrie se va circula neîntrerupt şi pe Sibiu – Deva

Publicat

Autostrada Sebes Turda Loturi Aflat în vizită în Ardeal, cu prilejul congresului PSD de la Alba Iulia, premierul Victor Ponta a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, că a verificat toate cele patru loturi ale Autostrăzii Sebeş-Turda, că sunt adjudicate şi “companiile s-au apucat de lucru”. De asemenea, a precizat că până la 15 noiembrie se va circula neîntrerupt şi pe Autostrada Orăştie – Sibiu şi s-a referit şi la Autostrada Transilvania şi Sibiu-Piteşti.

Victor Ponta a afirmat că a verificat, „toate cele patru loturi din Sebeş – Turda sunt adjudecate, s-au apucat companiile de lucru”. A precizat că asta înseamnă că judeţul Sibiu „va fi, aşa cum e normal, un nod de infrastructură care înseamnă dezvoltare pentru municipiu şi pentru celelalte localităţi”, a completat premierul.

Citeşte şi AUTOSTRADA Sebeş-Turda: 12 SITURI ARHEOLOGICE descoperite pe loturile 3 şi 4, cercetate de specialişti de la muzeele din Alba Iulia şi Bucureşti

Precizăm că, potrivit celor mai recente informaţii oficiale, mai erau de rezolvat contestaţii în cadrul procedurii de licitaţie pentru loturile I şi II, zonele Sebeş – Alba Iulia – intrarea în Aiud.

victor ponta Victor Ponta a spus că a avut discuţii cu reprezentanţii firmei care construieşte lotul trei al autostrăzii Sibiu – Orăştie, dar şi cu oficialii CNADNR, care i-au confirmat că termenul de 15 noiembrie pentru finalizarea lucrărilor la acel tronson va fi respectat.

„Am rămas cu acel tronson al treilea, între Sibiu şi Deva, la care încă se lucrează. Înainte de a veni la Sibiu am discutat şi cu reprezentanţii firmei şi cu reprezentanţii CNADNR şi mi-au confirmat faptul că de data asta se vor ţine de termen şi pe 15 noiembrie, cel mai târziu, se va circula neîntrerupt între Sibiu şi Deva”, a declarat premierul.

“Celor de la Daimler le-a spus: se lucrează la autostradă, va fi autostrada din poarta fabricii până în Germania, evident că au ţinut cont de acest lucru. Evident, infrastructura rutieră este importantă”, a mai spus Ponta.

Loturile 1, 2 şi 4 din autostrada Sibiu – Orăştie au fost deschise traficului în decembrie 2013, lotul trei, de la Sălişte la Cunţa, fiind încă în şantier din cauza alunecărilor de teren din zonă.

Lotul trei are o lungime de 22 de kilometri, dintre care şase sunt afectaţi de alunecări de teren. Cei 16 kilometri care sunt finalizaţi din respectivul lot nu pot fi daţi în folosinţă deoarece nu există nicio ieşire de pe autostradă între Sălişte şi Cunţa.

De asemenea, între Orăştie şi Deva se poate circula deja pe autostradă.

Întrebat ce se întâmplă cu autostrada Sibiu – Piteşti, premierul a precizat: „Domnul ministru Rus va prezenta, cred că pe 18 sau 19 septembrie, că este inclusă în Master Planul de Transport care este finanţat din fonduri europene. Autostrada Transilvania nu poate fi finanţată din fonduri europene, practic totul va fi din buget, din acea acciză suplimentară, dar eu tot cred că trebuie să o facem, aşa cum trebuie să facem şi Comarnic – Braşov”.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax