Economie
Ponta: Toate cele patru loturi ale Autostrăzii Sebeş-Turda sunt adjudecate. La 15 noiembrie se va circula neîntrerupt şi pe Sibiu – Deva

Victor Ponta a afirmat că a verificat, „toate cele patru loturi din Sebeş – Turda sunt adjudecate, s-au apucat companiile de lucru”. A precizat că asta înseamnă că judeţul Sibiu „va fi, aşa cum e normal, un nod de infrastructură care înseamnă dezvoltare pentru municipiu şi pentru celelalte localităţi”, a completat premierul.
Citeşte şi AUTOSTRADA Sebeş-Turda: 12 SITURI ARHEOLOGICE descoperite pe loturile 3 şi 4, cercetate de specialişti de la muzeele din Alba Iulia şi Bucureşti
Precizăm că, potrivit celor mai recente informaţii oficiale, mai erau de rezolvat contestaţii în cadrul procedurii de licitaţie pentru loturile I şi II, zonele Sebeş – Alba Iulia – intrarea în Aiud.
„Am rămas cu acel tronson al treilea, între Sibiu şi Deva, la care încă se lucrează. Înainte de a veni la Sibiu am discutat şi cu reprezentanţii firmei şi cu reprezentanţii CNADNR şi mi-au confirmat faptul că de data asta se vor ţine de termen şi pe 15 noiembrie, cel mai târziu, se va circula neîntrerupt între Sibiu şi Deva”, a declarat premierul.
“Celor de la Daimler le-a spus: se lucrează la autostradă, va fi autostrada din poarta fabricii până în Germania, evident că au ţinut cont de acest lucru. Evident, infrastructura rutieră este importantă”, a mai spus Ponta.
Loturile 1, 2 şi 4 din autostrada Sibiu – Orăştie au fost deschise traficului în decembrie 2013, lotul trei, de la Sălişte la Cunţa, fiind încă în şantier din cauza alunecărilor de teren din zonă.
Lotul trei are o lungime de 22 de kilometri, dintre care şase sunt afectaţi de alunecări de teren. Cei 16 kilometri care sunt finalizaţi din respectivul lot nu pot fi daţi în folosinţă deoarece nu există nicio ieşire de pe autostradă între Sălişte şi Cunţa.
De asemenea, între Orăştie şi Deva se poate circula deja pe autostradă.
Întrebat ce se întâmplă cu autostrada Sibiu – Piteşti, premierul a precizat: „Domnul ministru Rus va prezenta, cred că pe 18 sau 19 septembrie, că este inclusă în Master Planul de Transport care este finanţat din fonduri europene. Autostrada Transilvania nu poate fi finanţată din fonduri europene, practic totul va fi din buget, din acea acciză suplimentară, dar eu tot cred că trebuie să o facem, aşa cum trebuie să facem şi Comarnic – Braşov”.
sursa: mediafax
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News