Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ponta: Toate cele patru loturi ale Autostrăzii Sebeş-Turda sunt adjudecate. La 15 noiembrie se va circula neîntrerupt şi pe Sibiu – Deva


Publicat

Autostrada Sebes Turda LoturiAflat în vizită în Ardeal, cu prilejul congresului PSD de la Alba Iulia, premierul Victor Ponta a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, că a verificat toate cele patru loturi ale Autostrăzii Sebeş-Turda, că sunt adjudicate şi “companiile s-au apucat de lucru”. De asemenea, a precizat că până la 15 noiembrie se va circula neîntrerupt şi pe Autostrada Orăştie – Sibiu şi s-a referit şi la Autostrada Transilvania şi Sibiu-Piteşti.

Victor Ponta a afirmat că a verificat, „toate cele patru loturi din Sebeş – Turda sunt adjudecate, s-au apucat companiile de lucru”. A precizat că asta înseamnă că judeţul Sibiu „va fi, aşa cum e normal, un nod de infrastructură care înseamnă dezvoltare pentru municipiu şi pentru celelalte localităţi”, a completat premierul.

Citeşte şi AUTOSTRADA Sebeş-Turda: 12 SITURI ARHEOLOGICE descoperite pe loturile 3 şi 4, cercetate de specialişti de la muzeele din Alba Iulia şi Bucureşti

Precizăm că, potrivit celor mai recente informaţii oficiale, mai erau de rezolvat contestaţii în cadrul procedurii de licitaţie pentru loturile I şi II, zonele Sebeş – Alba Iulia – intrarea în Aiud.

victor pontaVictor Ponta a spus că a avut discuţii cu reprezentanţii firmei care construieşte lotul trei al autostrăzii Sibiu – Orăştie, dar şi cu oficialii CNADNR, care i-au confirmat că termenul de 15 noiembrie pentru finalizarea lucrărilor la acel tronson va fi respectat.

„Am rămas cu acel tronson al treilea, între Sibiu şi Deva, la care încă se lucrează. Înainte de a veni la Sibiu am discutat şi cu reprezentanţii firmei şi cu reprezentanţii CNADNR şi mi-au confirmat faptul că de data asta se vor ţine de termen şi pe 15 noiembrie, cel mai târziu, se va circula neîntrerupt între Sibiu şi Deva”, a declarat premierul.

“Celor de la Daimler le-a spus: se lucrează la autostradă, va fi autostrada din poarta fabricii până în Germania, evident că au ţinut cont de acest lucru. Evident, infrastructura rutieră este importantă”, a mai spus Ponta.

Loturile 1, 2 şi 4 din autostrada Sibiu – Orăştie au fost deschise traficului în decembrie 2013, lotul trei, de la Sălişte la Cunţa, fiind încă în şantier din cauza alunecărilor de teren din zonă.

Lotul trei are o lungime de 22 de kilometri, dintre care şase sunt afectaţi de alunecări de teren. Cei 16 kilometri care sunt finalizaţi din respectivul lot nu pot fi daţi în folosinţă deoarece nu există nicio ieşire de pe autostradă între Sălişte şi Cunţa.

De asemenea, între Orăştie şi Deva se poate circula deja pe autostradă.

Întrebat ce se întâmplă cu autostrada Sibiu – Piteşti, premierul a precizat: „Domnul ministru Rus va prezenta, cred că pe 18 sau 19 septembrie, că este inclusă în Master Planul de Transport care este finanţat din fonduri europene. Autostrada Transilvania nu poate fi finanţată din fonduri europene, practic totul va fi din buget, din acea acciză suplimentară, dar eu tot cred că trebuie să o facem, aşa cum trebuie să facem şi Comarnic – Braşov”.

sursa: mediafaxDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

S-a redeschis Transalpina, cel mai spectaculos drum din România. Circulația pe tronsoanele problemă, permisă în timpul zilei

Publicat

Autoritățile anunță că începând de miercuri se poate circula pe Transalpina. Șoseaua aflată la cea mai mare înălțime din România și considerată cea mai spectaculoasă din țară, a fost deszăpezită de utilaje. Totuși prin zonă nu pot circula deocamdată decât autoturismele.

Circulația este permisă doar pe parcusul zilei.

„În data de 16.06.2021 ora 13.00 a fost redeschis traficul rutier pe Dn7A (Transalpina) între localitățile Voineasa – Ranca , între orele 07.00-21.00, pentru autovehiculele cu masă maximă autorizată mai mică de 3.5t. Între orele 21.00-07.00 traficul rutier este închis”, au anunțat reprezentanții IPJ Vâlcea.

Transalpina (DN 67C) este cea mai înaltă șosea din România, cu punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m).

Drumul face legătura între orașele Sebeș, din județul Alba şi Novaci (Bengeşti), din județul Gorj, o parte fiind anual închis pe perioada iernii – adică tronsonul Curpăt (la capătul lacului Oașa) – stațiunea Rânca.

Transalpina, în judeţul Alba, are 79 de kilometri, până la limita cu judeţul Vâlcea. În total, şoseaua alpină străbate 148 de kilometri.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Sauna care funcționează în cadrul Bazinului Olimpic din Alba Iulia, redeschisă. PREȚURI

Publicat

Sauna care funcționează în cadrul Bazinului Olimpic Alba Iulia a fost redeschisă, au transmis miercuri reprezentanții Primăriei. Aceasta va funcționa între orele 7:00 – 10:00 și 18:00 – 21:00.

Tariful de intrare pentru elevi, studenți la zi, pensionari, șomeri în plată, persoane cu handicap este de 5 lei/15 minute. Tariful de intrare pentru adulți este de 10 lei/15 minute.

Prețul abonamentului de intrare la saună pentru elevi, studenți la zi, pensionari, șomeri în plată, persoane cu handicap (durata unei ședințe fiind de 15 minute) este:

  • pentru 10 ședințe: 40 lei
  • pentru 20 ședințe: 75 lei
  • pentru 30 ședințe: 100 lei

Prețul abonamentului pentru adulți (durata ședință 15 minute) este:

  • pentru 10 ședințe: 80 lei
  • pentru 20 ședințe: 150 lei
  • pentru 30 ședințe: 200 lei

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Tinerii actori din România se întâlnesc în septembrie la Alba Iulia. Două zile de teatru la ”Gala tânărului actor – HOP”

Publicat

”Gala tânărului actor – HOP” se va desfășura în 2021, la Alba Iulia, în zona Cetății Alba Carolina, în perioada 2 – 4 septembrie. 

Ce este gala tânărului actor? Este o competiție adresată actorilor, de până în 33 de ani care au terminat o facultate de teatru. Aceștia participă la o preselecție on-line iar dacă vor fi selectați vor participa propriu zis la gala în sine.

În timpul evenimentului tinerii actori selectați își vor prezenta timp de două zile, în fața publicului dar și a unui juriu momentele artistice.

Tema evenimentului din 2021 este Caragiale, fie că vorbim despre forma clasică sau despre reinterpretarea operelor.

Anul acesta directorul artistic al evenimentului este coregraful Gigi Căciuleanu.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Lacul Beliș, igienizat de o ”armată” de voluntari. Au fost descoperite gunoaie aruncate în anii 80

Publicat

Membrii Clubului Alpin Român, filiala Cluj, s-au mobilizat pentru o amplă acțiune de igienizare a lacului Beliș, inundat de gunoaie. 

Acțiunea s-a desfășurat în două zile și a implicat în jur de 120 de voluntari.

Aceștia au fost împărțiți în echipe de acțiune pe uscat, pe apă și sub apă.

”Sâmbătă am avut șapte grupe pe apă, trei pe uscat și scufundătorii iar duminică opt pe apă, patru pe uscat și scufundătorii, cu un număr total de 70 de locuri în caiace, canoe și 2 bărci de 6 locuri, echipele fiind coordonate de membri CAR, rangeri PNA și ghizi de aventură” au transmis reprezentanții clubului, pe siteul lor.

Actuala acțiune de igienizare este prima de amploare în cei 40 de ani de la apariția lacului, dovadă fiind mulțimea de obiecte și ambalaje găsite specifice vremii, unele fabricate prin anii 80.

Deșeurile provin din 3 surse majore, satele din amonte, pescari și turiști, potrivit cluj24.ro.

Reamintim că Beliș, unul dintre cele mai frumoase lacuri din Apuseni a fost complet acoperit de gunoaie.

Sursa/ Foto: Facebook Clubul Alpin Român Filiala Cluj, Facebook Romsilva

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate