Actualitate
Pregătiri speciale la centrele rezidenţiale DGASPC Alba, de Sărbători. Cadouri pentru copii, felicitări şi ornamente de Crăciun
Pregătirile speciale, ce se fac, de regulă, în preajma sărbătorilor sunt în linie dreaptă în toate centrele rezidențiale aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Alba.
Pentru a-l întâmpina cum se cuvine pe Moș Crăciun, copiii/ tinerii şi persoanele adulte cu dizabilităţi, s-au pregătit din timp și au confecționat felicitări și ornamente pentru împodobirea bradului și a camerelor unde locuiesc, au învățat și repetat colinde, iar Moș Crăciun și-a trimis deja ajutoarele sale pentru a împărți daruri pentru toți cei care îl așteptă cu nerăbdare.
VEZI: MESAJE de CRĂCIUN 2016. Urări de Sărbători pentru cei dragi. 150 de Mesaje de Crăciun. SMS pentru rude, colegi, șefi sau prieteni
Astfel, Fundaţia „Hope and Homes for Children Romania” din Baia Mare a pregătit cadouri în valoare de 250 lei pentru fiecare din cei 36 de copii ocrotiți în casele de tip familial înfiinţate în colaborare cu DGASPC Alba – Centrul de primire în regim de urgenţă „Pinocchio” Alba Iulia, Casa de tip familial nr. 9 Bărăbanţ – Alba Iulia, Casa de tip familial nr. 1 Aiud, Casa de tip familial nr. 8 Sâncrai. De asemenea, copiii de la Casa de tip familial nr. 1 Aiud și cei de la Casa de tip familial nr. 8 Sâncrai vor fi vizitați de mesagerii lui Moș Crăciun de la UM 01684 Alba Iulia care le vor aduce dulciuri, jucării și articole de îmbrăcăminte.
Aurelian Precup va deveni, din nou, Moș Crăciun, pentru cei 169 de copii ocrotiți în centrele rezidențiale/ casele de tip familial din cadrul Serviciilor Comunitare pentru protecția Copilului Blaj, Complexului de Servicii Comunitare Aiud, Serviciilor Comunitare Abrud, Centrului de tranzit Alba Iulia, Casei de tip familial „Speranţa Copiilor” Cugir, Casa de tip familial nr. 9 Alba Iulia, Centrului de primire în regim de urgenţă „Pinocchio” Alba Iulia care vor merge în excursie la Târgul de Crăciun din Sibiu, aceasta, după ce în vacanța de vară, au fost în câte 2 sau 3 excursii în toată țara, costurile fiind suportate de aceeaşi persoană și grupul de prieteni.
Masa de Crăciun și Anul Nou va fi mai bogată pentru copiii şi tinerii ocrotiți în Centrul de primire în regim de urgenţă „Pinocchio” Alba Iulia, Centrul de tranzit Alba Iulia, Casa de tip familial nr. 9 Bărăbanţ – Alba Iulia, Centrul maternal pentru 6 cupluri mamă – copil „Speranţa” Alba Iulia și datorită donației făcută de reprezentanții firmei Ionemina Food SRL.
Pentru că au fost cuminți, mesagerii Moșului de la Star Transmission Cugir SRL au adus cutii de cadouri celor 16 copii de la Casa de tip familial „Speranţa Copiilor” Cugir și, tot ei, prin grija reprezentanților farmaciei Farmex Cugir (Tatiana şi Bogdan Petric) au fost la un film 3D, la patinoar și au servit prânzul la complexul comercial din Alba Iulia.
Copiilor de la Casa de tip familial nr. 6 Câmpeni, Moșul le-a adus în dar, pe lângă dulciuri, și un aspirator profesional de la firma Agro-Silva SRL și 4 uși noi de interior de la firma Mihon Cons SRL Câmpeni.
Vasile Borza, prin firma Elecro – BVL SRL Alba Iulia, a adus sub brad, din partea Moșului, copiilor și persoanelor adulte cu dizabilități din Casa de tip familila nr. 8 Sâncrai, respectiv Locuința protejată Sâncrai, câte un blender profesionist.
Copiilor ocrotiți în cadrul Serviciilor Comunitare pentru protecția Copilului Blaj, Complexului de Servicii Comunitare Aiud și persoanelor adulte din Centrul de Îngrijire și Asistență Abrud, mesagerul Moșului, Mihai Baco, le-a pus sub brad mai multe haine, iar beneficiarii Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos au primit, pe lângă mobilier (paturi, dulapuri) și cadre metalice cu roți, donate de Exchange & Partage Transilvania – Aiud, respectiv Stiching Promotie Olanda și haine noi dăruite de o doamna cu suflet mare din Austria – Martina Haslinger.
Cele 268 persoane adulte cu dizabilități din Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos au pregătit un spectacol de colinde și poezii de iarnă pentru reprezentanții Serviciului de Ajutor Maltez – Sucursala Aiud – Fari Palko Ilona, alături de un grup de doamne malteze și voluntari, care le-au vizitat și le-au dăruit pachete cu dulciuri și articole de igienă personală.
„Ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, se desfăşoară pregătiri pentru a asigura beneficiarilor din centrele aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, copii/ tineri, persoane adulte cu dizabilități a unor condiţii cât mai apropiate de un mediu familial, pentru a petrece zilele de sărbătoare într-un mod plăcut şi a nu simţi prea mult lipsa unei familii. Mulțumim tuturor colaboratorilor și partenerilor instituției noastre care ne-au sprijinit și se implică în ajutorarea semenilor ori de câte ori este nevoie. Suntem recunoscători tuturor că Moș Crăciun continuă să vină în fiecare an încărcat de daruri pentru toți beneficiarii sistemului de protecție, dovedind dragoste şi omenie. Copleşitoarea bucurie din ochii lor, să ne fie nouă aducătoare de mulţumire sufletească şi să ne inspire să fim mai buni cu cei din jur şi cu noi înşine. Să primim Sărbătorile cu pace, căldură în suflet şi multă bucurie”, a transmis directorul general DGASPC Alba, profesor Sorin Valerian Chirilă.
“Adevărata bucurie a Crăciunului nu este adusă de agitaţia şi graba de a face cât mai multe lucruri. Adevărata bucurie a Crăciunului o găsim când îi punem pe cei de lângă noi în centrul preocupărilor noastre din această perioadă.
Modul în care sărbătorim Crăciunul ar trebui să reflecte dragostea şi altruismul. A da, nu a primi face ca spiritul Crăciunului să înflorească pe deplin. Suntem mai buni unii cu alţii. Ne străduim, cu dragoste în inimi, să-i ajutăm pe cei mai puţin favorizaţi. Inimile ne sunt înduioşate. Îi iertăm pe duşmani, ne aducem aminte de prieteni, iar spiritul Crăciunului luminează fereastra sufletului, putem privi prin ea viaţa agitată a lumii şi putem deveni mai interesaţi de oameni decât de lucruri. Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să prețuiești pacea și bunăvoința, să oferi, din plin, compasiune, să dăruiești fără a aștepta recunoștință.
Este important ca darul să vină din inimă, să fie oferit cu drag și plăcere, căci atunci are mai multe șanse să ajungă acolo unde trebuie, unde este nevoie de el, iar simplul fapt de a dărui fără a aștepta recunoștință ne face mai buni, mai atenți la noi înșine și la ceilalți, la bucuria noastră și a celor din jur”, au transmis reprezentanţii DGASPC.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News