EVENIMENT
Premieră în România. 45 de studenți de la Facultatea de Drept din București, acuzați de fraudă la examen, au fost exmatriculați
45 de studenți din anul I de la Facultatea de Drept a Universității București, acuzați că au fraudat mai multe examene, au fost exmatriculați astăzi.
Anunțul a fost făcut de rectorul Universității din București, Marian Preda, potrivit edupedu.ro.
Rectorul universității a mai precizat că dovezile sunt solide și că există inclusiv mărturii ale studenților, care au recunoscut că au fraudat examenele.
„În calitate de Rector al Universității din București, validez propunerea de exmatriculare, ca urmare a fraudei constatate cu o largă majoritate de Consiliul Facultății de Drept. Menționez că, în luarea deciziei, Consiliul Facultății de Drept a aplicat Regulamentul actual al facultății, care spune clar că, pentru fraudarea examenelor, nu există decât o singură sancțiune, și anume: exmatricularea”, a anunțat Marian Preda.
El precizează că a analizat cu mare atenție propunerea de exmatriculare transmisă de Consiliul Facultății de Drept, pe care a discutat-o și prorectorii.
„Am discutat cu conducerea facultății, am citit memoriul studenților în discuție și i-am ascultat si pe cei doi dintre ei, care mi-au solicitat acest lucru. Dovezile care stau la baza deciziilor arată, fără niciun dubiu, că studenții în cauză au încălcat în mod evident și în mod repetat, la mai multe examene din sesiune, regulamentele facultății și ale universității. Avem și mărturii ale studenților care au recunoscut, în cadrul discuțiilor avute cu reprezentanții facultății, că au fraudat examenele. În consecință, Consiliul Facultății de Drept, format din cei mai reputați specialiști în drept de la nivel național, a votat cu o largă majoritate pentru propunerea de exmatriculare”, a adăugat rectorul.
El a mai menționat că, în luarea deciziei, a luat în calcul și componenta morală a acestei situații, „cu atât mai mult cu cât actualii studenți ai Facultății de Drept sunt cei care vor înfăptui justiția în viitor, iar un stat puternic, un stat de drept, are nevoie de juriști corecți, integri și buni profesioniști”.
În total, 49 de studenți au fost suspecți de fraudarea unor examene pe care le-au susținut online. Aceștia comunicau pe două grupuri de WhatsApp și rezolvau împreună subiectele de examen.
Potrivit declarațiilor făcute de decanul facultății, Răzvan Dincă, după ce a izbucnit scandalul, săptămâna trecută, studenții făceau schimb de metode de copiat, purtau discuții despre cum să își poziționeze ecranele astfel încât să aibă acces și la un alt dispozitiv, iar unii dintre ei s-au și filmat explicând astfel de metode de fraudă pentru ceilalți.
Sursa: edupedu.ro, Mediafax
Foto: Facebook
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.