Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia vrea să cumpere la licitație imagini de colecție, estimate la mii de euro. La ce vor fi folosite

Publicat

Primăria Alba Iulia vrea să cumpere la licitație clișee și o fotografie de colecție realizate în timpul construcției Catedralei Încoronării. Prețul de pornire este de peste 3000 de euro, iar cel adjudecat poate ajunge la 8000 de euro. Acestea vor fi folosite pentru expoziții și evenimente locale.

În următoarea ședință de Consiliu Local se propune aprobarea participării la licitaţii publice organizate în martie de către Casa de Licitaţii Historic SRL.

Este vorba despre bunuri din patrimoniul familiei arhitectului Victor Ștefănescu. Sunt imagini realizate în timpul construcției Catedralei Încoronării de la Alba Iulia

Se intenționează cumpărarea

  • unei fotografii tip carte poștală, cu dimensiunile 9×14 cm are-i înfățișează pe Regele Ferdinand I și Victor Ștefănescu la așezarea pietrei de temelie a Catedralei Încoronării
  • colecției de 35 de clișee (plăci A.Lumière & Ses Fils), cu dimensiunile 13×18 cm, realizate de arh. Victor Ștefănescu înfățișând construcția Catedralei Încoronării de la Alba Iulia

Primarul Gabriel Pleșa va reprezenta municipiul la aceste licitații, din 4 și 5 martie și la eventuale termene ulterioare.

Prețul de pornire la licitație

În 4 martie, în cadrul licitației 62, va fi scos la vânzare lotul 051 (fotografia cu Regele Ferdinand I și Victor Ștefănescu).

Prețul de pornire este 50 euro. Valoarea estimativă conform casei de licitații este 75-150 euro (echivalent lei la cursul BNR) + taxa de licitație de 20%, care include TVA.

 

În 5 martie, în cadrul licitației 63, va fi scos la vânzare lotul 152 (colecția de 35 de clișee). Prețul de pornire este 3.000 euro.

Valoarea estimativă dată de casa de licitații este 6.000 – 8.000 euro (echivalent lei la cursul BNR) + taxa de licitație de 20%, TVA inclus

Motivul participării la licitație

Catedrala Încoronării din Alba Iulia este primul lăcaș de cult important construit în Transilvania după Unirea din 1918. A fost ridicată special pentru încoronarea Regilor României Mari, Ferdinand și Maria.

A fost construită după planurile arhitectului Victor Ștefănescu. Lucrările au început la 28 martie 1921 și au fost finalizate la mijlocul lunii septembrie 1922. Din 1975 lăcașul servește drept catedrală a Episcopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Este inclusă în Lista monumentelor istorice din România, având codul de clasificare AB-II-a-A-00128.

Având în vedere importanța istorică, culturală și turistică a Catedralei Încoronării pentru Alba Iulia, este de interes public să fie achiziționate aceste piese istorice, consideră primăria.

Acestea vor fi introduse în circuitul public, prin transpunere pe hârtie și digitalizare și organizarea de expoziții și evenimente conexe.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax