Connect with us
Advertisement

Eveniment

Alba Iulia va avea parc cu tiroliană, pentru educarea nonformală a copiilor şi adulţilor. Proiectul a fost aprobat de consilierii locali

Publicat

La Alba Iulia se va înființa un centru de educare nonformală în cadrul proiect parteneriat între Primăria municipiului și Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia. Proiectul, aflat vineri pe ordinea de zi a fost aprobat în unanimitate. În cadrul acestuia va fi amenajat un parc de 20.000 mp, cu tiroliană, sistem de corzi, obstacole şi perete de căţărat, în care copiii, dar şi adulţii vor avea acces la educaţie prin aventură, art-terapie şi drama-terapie. Parcul va fi amenajat în zona Mamut, între zona de agrement deja stabilită și Parcul Dendrologic.

Centru de Resurse „Dynamis” își propune să creeze o dezvoltare armonioasă a copiilor, tinerilor și adulților, în sensul cultivării unor capacităţi ce le permit integrarea socială – înțelepciunea, dreptatea, mila, cumpătarea, răbdarea, hărnicia și blândețea – după cum au precizat reprezentanţii Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă”. Se va amenaja un parc specific activităților în aer liber, în care se va amplasa și un sistem de tiroliană și un perete pentru căţărat. Echipa de specialiști care vor forma copiii vor fi pregătiți în tehnici de socio-animație, drama-terapie, terapie prin joc, art-terapie și educație prin aventură.

„Prin acest centru, dorim să aducem un plus de calitate pentru serviciile pe care le oferim, să elaborăm metode noi de lucru cu copiii, prin care să li se dezvolte curajul, încrederea, autocunoașterea și, în același timp, aceleași lucruri să li se dezvolte angajaților. Noi vrem să lucrăm cu personalul, ca ei, la rândul lor, să poată lucra mai bine cu copiii”, a declarat președintele Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia, preotul Nicolae Ignat.

Centrul urmează să funcționeze în parteneriat cu Consiliul Județean Alba prin DGASPC Alba, Inspectoratul Scolar Județean Alba, Universitatea „1 Decembrie 1918”- Facultatea de Teologie Ortodoxă și Asociația „Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia. Proiectul are o perioadă de finalizare de 5 ani.

Sursa foto: professionaladventure.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement